Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Exkurzia do života skazenej americkej mládeže. No neviem nakoľko je tento film autentický, ale vlastne ma to ani nejak veľmi netrápi. Pár hustých scén a pár zbytočných obohacujúcich celkom nudnú a klišovítú hlavnú linku. Ono sa tam v podstate nič nestane, ale celkom sa tlačí na formu s jediným cieľom šokovať. A to buď človek Clarkovi zožere, alebo nie. Zo mňa to celkom rýchlo vyprchalo. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně nebyl zrovna můj šálek čaje. Sice je to o trochu lepší než (Clarkův )Ken Park, ale ne o moc. Nic se ve filmu neřeší a vlastně se ani nic moc neděje. Podle popisu by měl film poukazovat na problémy mládeže, ty jsou ale tak nechutně vyhnané do absurdních scén plných až zvráceného humoru. Takže to na mě spíš působí jako parodie na filmy, které se touto problematikou zabývají. Asi chápu, že někomu se tohle přitáhlé pojetí může líbit, ale na mě to dojem nedělá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When you're young, not much matters..“ Prkno, intoxikace, deflorace a zevlování Velkým jablkem, co nikdy nespí (s gumou). Clark bez příkras a soudů o mládeži, která žije výhradně přítomností a co beránkem se může stát, jen když ji oddělíte od stáda. A rodiče, potažmo dospělí? Ti tu mají stejnou roli jako v groteskách Toma a Jerryho.. Nějaký message v tomhle pulzujícím coming-age nehledejte, spíš jen poznatek, že soulož na posteli s plyšáky by už sama o sobě měla být trestným činem.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerný film o príšerných deckách. Zaslúžili by si zmlátiť do modra a poslať na ryžové plantáže niekam do Vietnamu. Pri pozeraní tohto filmu som cítila narastajúcu zlosť. Jeho filmová hodnota spočíva iba v snahe pobúriť dospelých a poučiť puberťákov. Zatiaľčo prvý zámer zaručene funguje, druhý je len výstrelom do prázdna. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to na videokazetě za Trainspottingem. Myslím, že docela trefně. Viděl jsem to, stejně jako právě Trainspotting, nesčíselněkrát. Je to opravdu sakra poctivá sonda do života mladejch lidí, pohybujících se v určitejch skupinách, podobně jako Human Traffic, jen prostě z úplně jinýho pohledu. Taky tady jde ještě o dost mladší blbečky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu vystupuje celá řádka profesionálních skateboardistů z týmu Zoo York. (-bad-mad-wolf-)
  • Britská rada pro klasifikaci filmů trvala na tom, aby bylo 40 sekund vystřiženo ze scény, kdy se malý chlapec probudí na pohovce a najde znásilněnou dívku. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Leo Fitzpatrick (Telly) bol prvou osobou, resp. postavou, obsadenou do filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama