Reklama

Reklama

Návrat ztraceného otce

(festivalový název)
  • Austrálie Mad Bastards
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Třináctiletý aboriginský chlapec Bullet vyrůstá s matkou v zapadlém australském městečku v severozápadním regionu Kimberley. Absence otcovské autority však způsobí, že se jednoho dne kvůli žhářství ocitne ve vězení. Chlapcův otec TJ se rozhodne skoncovat se svým neuspořádaným životem ve městě. Podnikne dlouhou cestu stopem napříč Austrálií, aby se setkal s manželkou a synem, kterého nikdy neviděl. Jaký vliv na jeho setkání s rodinou budou mít nejrůznější lidé, které vykořeněný muž na své cestě potkává? Jak ovlivní návrat ztraceného otce celou aboriginskou komunitu? Debutující režisér Brendan Fletcher se při psaní scénáře ke svému debutu nechal inspirovat životními příběhy aboriginských obyvatel málo známého regionu Kimberley. Do hlavních rolí svého podmanivého snímku obsadil neherce. Vznikla autentická výpověď o neujasněném sociálním postavení domorodců, které většina australské společnosti odsunuje na okraj svého zájmu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Jermann 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2011) Festivalový název je, vzhledem k původnímu, přinejmenším úsměvný, ale uznávám, že film je opravdu přesně o tom :-D. Silný a poutavý příběh působí díky skvělému hereckému/nehereckému obsazení velmi věrohodně a, zasazený do krásně divokého a drsného prostředí severozápadu Austrálie, navíc přináší působivou exotickou podívanou. Vřele doporučuji .. ale možná raději doma po nedělním obědě, než v kině v hlavním čase. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jako blesk z čistého nebe překvapuje debutující režisér profesionální stylizací, péčí, a celkovým obrazovým provedením jeho snímku. Na Bastardy se dívalo moc hezky a "úplně obyčejný příběh" uteče jedna báseň - škoda, že postrádá jakékoliv hlubší emoce, které jako by se nechtěně skrývaly za bezproblémovými hereckými výkony "lidí z ulic". Neměl jsem s tím filmem jediný problém a líbil se mi (ta zručnost!), ale zítra si na něj nevzpomenu. Škoda... P.S. Bitka v poušti v sobě má víc testosteronu, než souboj dvou plešounů ve Fast Five. Fakt!! [MFFKV 2011] ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Film, který vás nabije energií, přestože svým tématem nepatří mezi jednoduché. Energie prýští především z hudby, prostředí a svěžích výkonů představitelů, kteří, ač nejsou herci, by mnohé strčili do kapsy. Po skončení mi hodně dlouho v uších zněla ústřední melodie a slova "Nothing really matters"... ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv herecky je to zahraný opravdu dobře (a to i přesto, že většina postav nikdy v ničem nehrála), tak bohužel pokulhává režie a scénář. Scénář je sice psán dle zkutečné události, ale určitě by se to dalo sepsat více zajímavě, aby vás vtáhl do děje. Vidět tento film v televizi tak si ani na nic neztěžuji, ale vidět ho na MFFKV jsem zase nemusel, to tam byly daleko lepší filmy... 50%. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum Nezávislých (Mad Bastards / MAD BASTARDS / Návrat ztraceného otce) - Určitě velmi kvalitní snímek který se bude většině lidí libit, ale já budu jeden z toho mála kterému nic extra neřekne... - 3. 7. 2011 - kino Čas - Karlovy Vary - 25% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Debutní snímek australského režiséra Brendana Fltchra je inspirovaný životními příběhy aboriginských obyvatel z regionu Kimberley. (Terva)

Reklama

Reklama