Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Obstojná paródia s niektorými vynikajúcimi momentami, ktorá však často sama sebe (a očividne s veľkou radosťou) podráža nohy zbytočnými nechutnosťami. A nezmierňuje to ani účasť niektorých viac ako oku lahodiac slečien, ktorých spoločný obvod pása by ste museli rátať na atomovej kalkulačke. Slabý priemer, silný podpriemer. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

S těmihle americkými parodiemi (dneska už legitimní subžánr americké filmové komedie) je to samozřejmě především věc osobního vkusu a naladění, uměleckého tu není zhola nic, ale já si stojím za tím, že v případě tohoto prvního dílu to teda sranda byla, i když někdy docela blbá... (za povšimnutí ale stojí, jaké filmu tu tvůrci vlastně parodují - mimo všudypřítomných hollywoodských velkofilmů a nějakých těch povinných hororů tu je aluze i na takový film, jako jsou Singerovi Obvyklí podezřelí!) ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 19 000 000 $ Otvárací Víkend: 42 346 669 $ (v 2 912 Kinách) Tržby USA: 157 019 771 $ Tržby ČR: 117 049 $ Tržby Celosvetovo: 278 019 771 $Keď som mal 15 tak som sa na to dobre bavil,no teraz už o pár rokov viac a vôbec som sa na tom dobre nebavil,pár fórov je dobrých no zvyšok je trápny guláš. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

V noci jsem se jednou takhle nudila a tak jsem přepínala programy, když v tom najednou hele, Scary Movie. Musím se přiznat že v době, kdy jsem ho viděla poprvé, jsem ještě neznala polovinu filmů, na které je parodován. Nicméně i tak jsem si ho pouštěla poměrně často. Tak často, že tříčtvrtě filmu znám nazpaměť. To se samozřejmě týká všech dílů, kterými se tento film 'vyznamenal'. A jasně, tento film je v podstatě naprostá volovina, ale to, že má něco do sebe a nějakou tu originalitu, to se musí nechat. Rozhodně se mi líbí, že každý díl paroduje jiné filmy a co více, povětšinou horory. To máme 1. díl; Scream, I know what you did last summer, The Blair witch project. 2. díl; The exorcist, The Amityville horror, Poltergeist. 3. díl; The ring, Signs, 8th mile, Texas chainsaw massacre. 4. díl; Saw, The grudge, War of the worlds. A 5. díl; Paranormal activity, Evil dead, Mama, Black swan, Cabin in the woods. Každý z těchto dílů mám hodně ráda, ale můj nejoblíbenější je rozhodně třetí s Brendou aka "dávám jí do držky Cindy!". U těchto volovin jako je zrovna tento film, mi dabing vůbec nepřekáží, ba naopak některé pasáže zní občas vtipněji než originál. Ale co si budeme povídat, originál je originál a spousta vtipů a různých narážek občas opravdu přeložit nejde a tak přicházíme o to nejlepší. Ale člověk si holt nevybere. Mou nejoblíbenéjší postavou celé této série je určitě Anna Faris aka Cindy. Ona je prostě na tyto role jak stvořená; hlavně když se soustředítě na jeji výrazy v obličeji. Moje nejoblíbenější scéna z jedničky je Cindy hledající vraha po svém bytě schovávající se za záclonu, či zkoušení zda je pod kobercem vhodné místo na schovku. Scary Movie je a bude jedna z nejlepších parodií. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Včera som videl Scary Movie po prvý krát a celkom dobre som sa zabával. Určite by som sa zabával ešte lepšie, keby som poznal parodované filmy. Ale horory ja nemusím, a ak, tak iba vo forme paródie. Neprekážali mi ani trápnosti a nechutnosti, ku ktorým sa Wayansovci uchýlili v snahe uhrať čo najlepší výsledok v boji o diváka. V paródii mám hranice tolerancie výrazne ďalej, ako pri bežných filmoch. Ani u karikatúry sa nesťažujeme, že nám nakreslili oveľa väčší nos, než máme v skutočnosti. A nikoho, okrem nášho expremiéra, to neuráža do takej miery, aby s tým išiel na súd. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Film byl distribuován stejnou společností (Dimension Films) jako snímek Vřískot (1996), který paroduje. (Stocki)
  • Jméno střední školy je "B.A. Corpse High School". (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama