Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První díl dnes již čtyřdílné série byl svěží závan do poměrně utlumeného světa parodií, který si nebral servítky s ničím, žádnému druhu humoru se nevyhýbal, přesto ale většinou trefil do černého a pobavil. Těch pár ubohých převážně perverzních a fekálních vtipů mu můžeme lehce odpustit, protože naopak třeba scény ve kterých figuruje maskovaný zabiják jsou kouzelné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Grandiózní počátek série, která vykrádá všechny americké hitovky a k tomu přikládá správný zparodovaný humor, který chyběl od doby Žhavých výstřelů nebo samotných výstřelků Leslieho Nielsena. Scary Movie vůbec není nesmysl. Celé je to rozhodně jedna velká zabalená zábava, která potěší tím, že se snaží o navrácení parodií do filmového průmyslu. Bohůžel už je vedlejší defekt to, že se na ní vozí parodie, které jsou trapné, příšerné nebo ubohé, jenže většinou ve spojitosti, že na ní spolupracoval jeden z tvůrců tohoto bijáku. Scary Movie je přesto povedená komedie, která kloubí, nechutné s povedeným a nakonec pro diváka vyplivne něco, co zaručeně pobaví. I když na druhou stranu jak koho... --- Znal jste dobře oběť? - Jo. Pak ale začala kecat o nějaké žalobě, tak jsem jí rychle ten prst z prdele vytáhl. - Jaká byla vaše poslední slova? - Táhni, děvko! ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Pod filmom je podpísaných 6 scenáristov a na výsledku je to jednoznačne poznať. Nad niektorými vtipmi sa nepousmeje ani len nadpriemerne inteligentný prvák základnej školy, niektoré sú ale tak trefné a zábavné, až to vyzerá, ako by sem ani nepatrili a dostali sa sem omylom z nejakej inej a podstatne inteligentnejšej paródie. Bohužiaľ, nechutné a nevkusné útoky na bránice priblblého amerického publika dokážu pokaziť dobrý dojem a divákovi zostáva len za hip-hopového rytmu záverečných titulkov premýšľať, ktorý z klanu Wayansovcov by zaslúžil vykastrovať... ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

V noci jsem se jednou takhle nudila a tak jsem přepínala programy, když v tom najednou hele, Scary Movie. Musím se přiznat že v době, kdy jsem ho viděla poprvé, jsem ještě neznala polovinu filmů, na které je parodován. Nicméně i tak jsem si ho pouštěla poměrně často. Tak často, že tříčtvrtě filmu znám nazpaměť. To se samozřejmě týká všech dílů, kterými se tento film 'vyznamenal'. A jasně, tento film je v podstatě naprostá volovina, ale to, že má něco do sebe a nějakou tu originalitu, to se musí nechat. Rozhodně se mi líbí, že každý díl paroduje jiné filmy a co více, povětšinou horory. To máme 1. díl; Scream, I know what you did last summer, The Blair witch project. 2. díl; The exorcist, The Amityville horror, Poltergeist. 3. díl; The ring, Signs, 8th mile, Texas chainsaw massacre. 4. díl; Saw, The grudge, War of the worlds. A 5. díl; Paranormal activity, Evil dead, Mama, Black swan, Cabin in the woods. Každý z těchto dílů mám hodně ráda, ale můj nejoblíbenější je rozhodně třetí s Brendou aka "dávám jí do držky Cindy!". U těchto volovin jako je zrovna tento film, mi dabing vůbec nepřekáží, ba naopak některé pasáže zní občas vtipněji než originál. Ale co si budeme povídat, originál je originál a spousta vtipů a různých narážek občas opravdu přeložit nejde a tak přicházíme o to nejlepší. Ale člověk si holt nevybere. Mou nejoblíbenéjší postavou celé této série je určitě Anna Faris aka Cindy. Ona je prostě na tyto role jak stvořená; hlavně když se soustředítě na jeji výrazy v obličeji. Moje nejoblíbenější scéna z jedničky je Cindy hledající vraha po svém bytě schovávající se za záclonu, či zkoušení zda je pod kobercem vhodné místo na schovku. Scary Movie je a bude jedna z nejlepších parodií. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • V jedné scéně říká Cindy (Anna Faris) ve své ložnici Bobbymu (Jon Abrahams) v původním znění: "Would like to have a little bump-bump?" Tato věta byla původně ve scénáři prvního Vřískotu (1996), ale později byla změněna na: "Would you like to have a little raw footage?" (Stocki)
  • Natáčelo se od 16. srpna do 18. října 1999 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Anna Faris (Cindy Campbell) po filme nerada chodila do barov a klubov, lebo sa cítila trápne a doslova to neznášala, keď sa jej niekto spýtal, či hrala vo filme, a ona odpovedala: „Ahoj, áno, hrala som v Scary Movie." (Raccoon.city)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama