Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bojte se, lidé dobří, přichází lavina nekorektně ujetých a nablblých parodií s názvem Scary Movie a měnící se číslovkou za názvem. Tato série paroduje tak, že spoustu soudobých kinomegahitů prostě ztrapní a to je vše. Říkáte si, že tohle umí kdekdo? Máte pravdu. Ale pár těch malých bezzvýznamných plusů by se našlo. U Shortyho jsem se fakt zasmál, ale hodně, proto níž s hodnocením nejdu. Je to sice blbost jak noha, ale docela zábavná a roztomilá, i když někdy teenegrovsky nesmyslně nechutná. Wayans se držel ještě na uzdě a nabídl několik galakticky povedených vtípků. Dokonce i konec to mělo originální :) A nejlepší hláška v dějinách Scary Movie: "Run, bitch! Ruuuuuuuuuuuuun!!!!" ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi parodiemi. Totálně ujetá, bláznivá blbost. Ale natočena s takovým (ne)vkusem, že ji zbožňujeme. První díl je pro mě ten nejlepší. A ač následující pokračování obsahovaly také smršť zábavných scének a poměrně úspěšně si vzaly na paškál nejznámější hollywoodské trháky, již však nedokázaly dosáhnout statusu "nezapomenutelnosti" a "kultu", a marně se snažily stejně zdařile navázat na první díl. Scary Movie je mistrovskou parodií především na Tajemství loňského léta a Vřískot, který se tu míchá s Matrixem, Šestým smyslem nebo Záhadou Blair Witch. Těch několik perverzních a fekálních momentů, které jsou zřejmě zcela účelně přehnané, až trapné, dokáže docela s úspěchem přebít vše ostatní. To ostatní, čeho je zde ještě hojně (v ostatních dílech se však poměr nápadu a trapnosti začal čím dál více vyvažovat). Nápaditost zpracovaných scének, legendární většina dialogů a groteskní postavy. Cindy Campbell, Brenda, Shorty, Bobby, Gail Hailstorm či zvláštní strážník Duffy. Také musím vyzdvihnout český dabing, bez kterého by to naše, české Scary Movie pro spoustu diváků prostě nebylo ono. "Bože, přejeli jsme botu!" - "Kde je noha?", "Je mrtvá a už se nevrátí." - "Už je to dýl než rok, Cindy!" - "Ginger ale byla pro Spice Girls tak důležitá!", "Vemte si to, pane, je to dobrá svačina.", "Dookie, vem si to!" - "Jo." - "CO JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!" :D ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První díl dnes již čtyřdílné série byl svěží závan do poměrně utlumeného světa parodií, který si nebral servítky s ničím, žádnému druhu humoru se nevyhýbal, přesto ale většinou trefil do černého a pobavil. Těch pár ubohých převážně perverzních a fekálních vtipů mu můžeme lehce odpustit, protože naopak třeba scény ve kterých figuruje maskovaný zabiják jsou kouzelné. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Obstojná paródia s niektorými vynikajúcimi momentami, ktorá však často sama sebe (a očividne s veľkou radosťou) podráža nohy zbytočnými nechutnosťami. A nezmierňuje to ani účasť niektorých viac ako oku lahodiac slečien, ktorých spoločný obvod pása by ste museli rátať na atomovej kalkulačke. Slabý priemer, silný podpriemer. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších parodii na horory a spoustu dalších filmů, Je na tom sice vidět černá ruka plantážníka Wayanse a jeho černých bratrů , ale myslim si že Keenen Ivory Wayans tady ukázal že neni zas tak špatnej režisér a to i když tenhle film se za nějaký veledílo rozhodně považovat nemůže, jenže tady naprosto stupidní děj nahradí fakt, že ve skoro každý scéně je sled nejrůznějších parodujících prvků a i když se to někdy úplně nepovedlo, tak jsem se stejně výborně bavil a vůbec mi navadilo, že jsem to už viděl poněklolikátý ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Aaliyah, celým jménem Aaliyah Dana Haughton, měla původně hrát postavu Brendy, ale roli odmítla. (Stocki)
  • Postava učitelky tělocviku, slečna Mannová, je ve skutečnosti opravdu žena. Ztvárnila ji americká amatérská kulturistka a herečka Jayne Trcka. (agass)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama