Reklama

Reklama

Hagane no renkindžucuši: Milos no seinaru hoši

  • Japonsko 鋼の錬金術師 嘆きの丘[ミロス]の聖なる星 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je samostatným příběhem seriálu Fullmetal Alchemist z roku 2009. Bratři Elricovi hledají pravdu, která se skrývá za neznámou formou alchymie. Avšak dříve, než odhalí tajemství ztracené země Milos, musí se vypořádat s nečekanými hádankami a nebezpečími. (novoten)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Hagane no renkinjutsushi přímo miluji. Jak první verzi, tak i druhou. Conqueror of Shamballa je také naprosto výtečné dokončení prvního seriálu, které ve mně vyvolalo nespočet emocí. Ale co máme zde? ... || Příběh || Po menším Inception hlavní hrdinky nám vyprávění započne útěkem vězně, který si sice měl odpykat jen další 2 měsíce z pěti let, ale najednou použije svou dosud skrývanou alchymii a uteče zachránit sestřičku. Cestou ho ohrožuje Vlkodlak a čistou náhodou potká i bratry Elrikovy. To by nebyli oni, aby se nevydali do Table city a nepodívali se celé situaci na kloub. V průběhu jedné a půl hodiny nás čeká velké množství naprosto předvídatelných zvratů, které uždibují jakýkoli náznak potěšení ze sledování. Co víc, ke konci se věci zamotají tak, že divák absolutně netuší co se děje a jen s otevřenou pusou kouká a nestíhá. || Postavy || Edward i Alphonse jsou takoví, jaké si je pamatuji. Vyzdvihuji tuto věc co nejvýše, protože je to největší síla tohoto filmu. Mustang, Winry a další známí hrají vedlejší role. Záporáci mají gigantický image, ale nepřesvědčili mě o své síle či správnosti myšlenek. Máme zde totiž jednoduchou zápletku ve formě chci ovládnout svět. Co víc, ke konci filmu tam dělají tolik naprosto nepochopitelných věcí, že jen zíráte. || Grafika || Ať už hodnotím prakticky jakékoli anime, tak ji vychvaluji, protože sedí do děje. Ale zde, pokud bych chtěl -porovnat- animaci původního seriálu, filmu, či následovného druhého přepracování, čeká mě opravdu tvrdá rána pod pás. Animace je prostě příšerná. Nehezká, nepěkná, šeredná, levná, sekající se... Hnus se koukat... || Hudba || skoro jsem ji nevnímal, což je velmi dobré, ke konci krásná operní, celkově - hodila se k ději, nemám nejmenší výtky. || Verdikt || Bohužel mi to připomíná kvalitu Naruto filmů, které jsou snad všechny k pláči... Tento nás bohužel mučí hodinou a půl, i když by se děj dal krásně zkrátit na hodinu. Je tam spousta nelogických věcí (propíchnutí osoby = vyteče asi 40 litrů krve...) u důležitých scén, inteligence postav na velmi průměrné úrovni, neschopnost diváka napnout, předvídatelné zvraty, neprocítěné osobnosti... Značně se mi tento film nelíbil v porovnání se seriálem. Pokud bych ho měl hodnotit solo, nebyl špatný. Ale ani ho nedoporučuji shlédnout. 40% ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Seriál o Ocelovém alchymistovi nabízí všechno od zajímavých postav, zápletky až po skvělou hudbu a krásnou animaci. To ale bohužel tenhle spinoff nenabízí. Příběh se odehrává někdy v půlce 21. epizody a jde vidět, že se jedná vlastně jenom o hloupou výplň. Hrdinové se vydávají do neprozkoumaných končin, kde to vře mezi státy a setkávají se s novým druhem alchymie a opět s Kamenem mudrců, který ale místní nazývají úplně jinak. Animace je o třídu horší než v seriálu a hudba nedosahuje jeho kvalit už vůbec. Děj je pak navíc naprosto hloupý a odhalení s bratrem nám tu naservírovali rovnou 2x, přičemž v obou případech šlo o nudného záporáka. Vedlejší postavy z původního seriálu jsou tu navíc úplně zbytečné a dokonce i bez hlavních hrdinů by se film klidně obešel. Škoda, že tvůrci přišli s něčím takovým, měli nám radši ukázal Alphonse v Xingu nebo Edwardovu cestu na západ, čímž film mohl krásně navázat na seriál. 60% ()

Reklama

fallanga 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný film. Jako první mne do očí praštila odbytá low-budgetová animace, už tehdy jsem tušil problém. Ale špatná animace neznamená špatné anime. Navíc, tohle je Fullmetal Alchemist, série, která si zakládá na příběhu a postavách. Bohužel, příběh tady je nezajímavý a postavy ploché. Celkově je to špatně napsané. Celé je to uspěchané, ale zároveň se vlastně nic moc neděje. Musím uznat, že mě to párkrát překvapilo, bylo tam pár nečekaných plot twistů, ale nic výjimečného. Souboje taky nebyly nic moc. Navíc se všechno odehrává v době, kdy se Ed a Al mají pokoušet překazit plány těm proradným Homonculi, ale místo toho tady řeší, dá se říci, rodinné drama. Celkem zbytečný a hlavně dosti nudný film. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší Alchymista. I když se zde vůbec neřeší homunculové, kámen mudrců zůstává a opět se jej někdo snaží získat, resp. vyrobit. Celý děj tak může připomínat několik epizod seriálu z roku 2003. Film je navíc až moc dlouhý, tak půl hodinu bych v klidu vynechala. Ať jen nekritizuji, tak vidět opět staré známé v akci bylo víc než fajn, ostatně oni by mě potěšili v čemkoliv, a akce i animace nezklamaly. 7/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jestli něčím druhý filmový Ocelový alchymista vyniká, pak nejspíše zbytečností. Svět seriálů oplývá bohatstvím motivů a dovedu si představit, že by se v něm mohla odehrát ještě řada zajímavých dobrodružství, byla by však musela ukazovat něco jiného než Milos no sei-naru hoshi. Bratři Elricové se opět vydávají za kamenem mudrců, opět zjišťují, že život cenou převyšuje ten šutrák, opět o tom někoho přesvědčí a někoho nikoliv, opět se stejným způsobem tematizuje moc a její vztah ke zdroji moci. Celý tento film je jedno velké opět. +++++ Jistě, všiml jsem si několika napínavých akčních scén (které si ale skutečně zasloužily lepší animaci, jak mnozí tvrdí) a zaregistroval jsem zajímavost místa. Jenže postavy, jež tu pobíhají zase jen a pouze naplňují ideu příběhu, který už se dávno odvyprávěl v seriálech, navíc dík rozsahu a nutnosti sepsat celé dílo narychlo o poznání jednodušeji, placatěji a hloupěji. Tedy nové postavy. Ty známé naopak "fanservisově" předvádějí některé své nejtypičtější vlastnosti a situace, do kterých se často dostávají. Lépe se znovu podívat na seriál než tento film. V obou případech uvidíte to samé, co už jste kdysi viděli, ale seriál vás bude bavit víc. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama