Reklama

Reklama

Bez otce

(festivalový název)
  • Rakousko Die Vaterlosen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva muži a dvě ženy se scházejí u lože svého zesnulého otce. Čtyři sourozenci se setkávají v domě, kde jako děti vyrůstali a kde se před několika desítkami let odehrával jeden z pokusů žít ve svobodné komunitě lidí, čerpající z idealistické atmosféry konce 60. let 20. století. Komunita se ale rozpadla a cesty jejích jednotlivých členů se rozdělily. Starší dcera Kyra vidí své sourozence po třiadvaceti letech a všechny čeká nepříjemná cesta do minulosti. Proč Kyra musela hned po narození své sestry spolu se svou matkou opustit komunitu? Proč jí otec Hans nikdy neodpověděl na dopisy? Rodinná tajemství, minulost i přítomnost, vše se splétá do tragického osudu nenaplněné touhy po nezávislém životě. Ačkoli debutující autorka Marie Kreutzerová zachází s mnohými klišé rodinných dramat, úspěšně je překonává, a to především díky vymodelování živých a zcela autentických postav. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné zpracování a rozjezd příběhové linie kazí nedomyšlenost celkového sdělení a nedostatečně vykreslená postava otce. Těžko věřit, že by tak nevýrazná postava, jakou je Hans z flashbacků, mohla být dominantní postavou bohatýrsky procházející vyprávěním svých dětí i postav z okolí. A otázka, která se nabízí jako klíčová v celém filmu, totiž jaký vliv má na rodinu životní styl volné lásky, je definitivně zabitá závěrečnou pointou, jejímž jediným účelem je snad jen předvedení laciného zvratu. Morální vyzdvižení lidí, kteří si to dle průběhu filmu vůbec nezasloužili, také celkový dojem moc nevylepšuje. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - HORIZONS - Horizonty (Die Vaterlosen / THE FATHERLESS / Bez otce) - 7. 7. 2011 - kino Pupp - Karlovy Vary - 25% ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem pochybovala. Tísnila jsem se na 1. galerii karlovarského divadla a říkala si, to má být můj první film festivalu? Ale pak film začínal odkrývat další roviny příběhu a já na nepohodlí zapomněla. Můj muž to vyhodnotil: na rakouský film dobrý. A na hlasovacím lístku zatrhl excellent. Dobrých i výborných rakouských filmů jsem už pár viděla a Die Vaterlosen tuto skupinu rozšířil. Nicméně jsem kvůli slabšímu rozjezdu hlasovala pro good. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama