Reklama

Reklama

Ženy s kravami

(festivalový název)
Trailer
Švédsko / Finsko / Norsko, 2011, 93 min

Obsahy(1)

Téměř osmdesátiletá Britt Georgssonová zasvětila celý svůj život kravám. Stará se o ně od čtyř let a i přes zdravotní komplikace se nehodlá náročné práce se svými dvanácti miláčky na chátrající rodinné farmě vzdát. O kravách se jí často zdá a kydat hnůj chodí i se zablokovanými zády a zcela shrbená. Její o rok mladší sestra Ingrid, žijící v nedaleké vesnici, má ke kravám vztah úplně opačný, přesto pomoc s bučícím rodinným dědictvím většinou neodmítne. Uznávaný švédský fotograf a dokumentarista Peter Gerdehag sleduje ve svém časosběrném snímku obě sestry nejen při častých neshodách, ale také ve chvílích vzájemného souznění, kdy nad drobnými nesváry vítězí síla sourozeneckého pouta. Dojemný portrét dvojice sveřepých švédských babiček s nezlomnou vůlí umocňuje jemná zvuková kulisa, a především výtečné obrazové zpracování. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře jsem se bavila počas celého dokumentu a to mě chov krav normálně nijak nenaplňuje. Ale o tom to je, umět jakékoliv téma podat poutavou formu - a tomuhle tvůrci se to opravdu povedlo. Pro mě nejlepší snímek letošního festivalu. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Dokumentární genialita sama!Pro mne největší zážitek dnešního dne na KVIFF. Peter Gerdehag je neskutečně vtipný chlapík, který vytvořil nádherný dokument o velice zajímavých životních osudech velice osobitých žen. Získal si plný sál nejen svým dílem, ale také svým přirozeným entuziasmem, vtipem a energií. Už teď se těším na jeho nový dokument a zároveň na jeho předešlých pět lahůdek z let nedávno minulých..;) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Na projekci v kině Čas řekl režisér Peter Gerdehag, že spánek diváků u skandinávských filmů je už takový trademark severských oblastí, a že bude naprosto chápat, pokud usneme. Usnul jsem asi na půl hodiny, nepřišel jsem o nic. Časosběrný dokument o dvou starých sestrách, které zdědili po rodičích 12 krav, sice autenticky dokumentuje život na švédské samotě, ale z diváckého hlediska nepřináší příliš mnoho vzruchů. Být to ale půl hodiny kratší, bylo by to hodně fajn. ()

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů (Kokvinnorna / WOMEN WITH COWS / Ženy s kravami ) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama