Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zklamání.Od někoho,kdo je mnohdy přirovnáván k božskému Woodymu bych čekal mnohem víc než jen hodinu a půl rádoby filozifického tlachání o ničem.Radnor navíc opět hraje Teda Mosbyho.Týpka,který pořádně neví co chce a když už může něco mít,začne se v tom nesmyslně pitvat a řešit,aby nakonec neměl nic a mohl zase uvažovat nad tím jak to má těžké.Pokud v něčem lehounce snese přirovnání k mistru Alenovi,pak snad jen ve své viditelné a zřejmé lásce k New Yorku...40% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, pri ktorých pozeraní sa chcete dopichať plastovým príborom. Sú filmy, ktoré vás vcucnú a nepustia do záverečných titulkov. A potom sú filmy, ktoré vystihujú vaše aktuálne mentálne rozpoloženie a presne tam zapasujú. Svobodná umení taký film bol. Užijete si ho len vtedy, keď si ho pustíte v tej správne chvíli a väčšinou úplne náhodne. Príjemné obsadenie, príjemný dej a situácie a dialógy, ktoré si jednoducho zapamätáte a ktoré vám ukáže, ako žiť. Lebo nič nie je stratené, len si netreba ulietávať a občas stretnúť feťáčika Efrona, aby vás vrátil späť na cestu. Treba len trafiť ten správny moment, inak vás to nebude baviť. 4 z 5 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jelikož opět už po milionté ujíždím na Himymu, nedalo mi to a konečně jsem si dohledal filmografii Joshe Radnora, jelikož pokud nepočítám jeho miniroličku v Bulšitu, tak jsem ho v žádném filmu neviděl. V době premiéry jsem koukal na nějaké interview s Radnorem, kde se snažil zdůraznit, že se jedná o jeho srdcový projekt, ale bohužel jsem na to už pozapomněl, i kvůli ne zrovna lehké dostupnosti. A hodně mě překvapilo, jak moc si můj oblíbený Ted libuje v minimalismu a pozvolna rozvíjí jednu zakázanou romanci, i za pomoci své záliby v knihomolství a já se utvrdil v tom, že už podruhé Josh hraje vlastně sám sebe a čerpá z osobních zkušeností...a proto mu ta poloha tady i v sitcomu tak hrozně sedí. Fakt jsem nečekal, jak procítěné dílo mě čeká a doufám, že ho ještě někdy v něčem uvidím...a Olsenku samozřejmě taky. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný nezávislý filmeček se sympatickým obsazením. Elizabeth Olsen ukazuje, že jí to herecky jde, ani při tom nemusí využívat svých schopností coby Scarlet Witch:) Diskuze mezi ní a Joshem Radnorem o Stmívání stojí za to. Zac Efron coby věčně zhulený hippísák se svými proslovy o světě, existenci a lidech je fakt terno:D Za zmínku stojí také postava duševně nemocného kluka v podání Johna Magaro, ten se mi moc líbil. Jenom jsem si říkala, ať neudělá nějakou blbost. Ideální oddechový snímek pro všechny, co milují hudbu, kulturu a knihy. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Na Radnorovi se mi líbí především jeho přístup k filmotvorbě jako takové, ale určitě bych se vyhýbal srovnávání s Allenem, sice zvládne napsat si sám scénář, ten scénář si zrežírovat a zahrát hlavní roli a trochu se tématicky shodují, ale přece jenom do takové persony má ještě dost daleko. Navíc by neuškodilo vyzkoušet spolupráci se zkušenějším scénáristou, který zachová myšlenky, ale vyplní ty obrovské mezery, kterých má zrovna Liberal Arts víc, než bych snesl. A kazí to dojem z celého filmu, protože základní poselství, které by měl film předat na druhou stranu obrazovky, aspoň tak, jak jsem ho pochopil já, jistě nezůstane bez divácké odezvy a postavit prakticky všechny scény na pouhé konverzaci, to chce taky koule. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal prevažne na alma mater herca Josha Radnora (Jesse Fisher) Kenyon College a v malej škole v meste Gambier v štáte Ohio, kde študovala herečka Alison Janney (Judith Fairfield). (Marek1991)
  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)

Reklama

Reklama