Reklama

Reklama

Hle, Beránek boží

(festivalový název)
  • Velká Británie Behold the Lamb
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Temně komické road movie vede severním Irskem k vykoupení, jež má podobu beránka s velmi nekřesťanskými vnitřnostmi. Vyzvednout ho jedou dva outsideři – Liz, jejíž přítel Joe beznadějně propadl drogám, a Joeův otec Eddie, obtloustlý padesátník v depresi. Jejich spojenectví je čistě účelové. Liz jede navštívit svého synka, který vyrůstá v náhradní rodině, a Eddie, jenž chce za každou cenu zachránit Joeovi krk, ji uprosí, aby mu dělala řidičku. Tihle neobvyklí spojenci prožívají na cestě řadu výstředních, komických i tragických situací. Ty vrcholí Eddieho smutnými pokusy předstírat, že je drogový dealer. Eddieho touha vykoupit své rodičovské selhání se pojí s Lizinou bolestnou minulostí a pocitem viny, a povyšuje tak jejich putování v nenápadný proces uzdravování, který ale nekončí sentimentálním happy endem... Lakonický snímek, kombinující křesťanskou symboliku s hořkou ironií a všudypřítomným smutkem, je celovečerní debut Johna McIlduffa. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Tina.T 

všechny recenze uživatele

(46.MFFKV) Škoda, že si tenhle snímek neudržel černý humor z první poloviny. Mohla to být hořkosladká road movie, ozvláštěná Severním Irskem. V druhé polovině je to bohužel už nekompaktní, snímek nedrží pohromadě a když už se zdá, že přijde nějaké smysluplné rozuzlení... tak končí. Nevyužitý potenciál, přesto váhám mezi druhou a třetí hvězdičkou. Promarněná šance režiséra, snad se dočkáme lepších snímků. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Road movie severním Irskem se zajímavými postavami, které nejsou sice právě kladné, ale stejně jsem jim držel palce. Těhotná feťačka a otec jejího současného přítele s nadváhou, ornitologickými zájmy a epilepsií. A jehně, co trousí drogy, protože náš hrdina sice vystřílel celý (jediný) zásobník své pistole, ale zvíře ani neškrábl. Sem tam se vloudí trocha humoru, ale jinak je film převážně smutný. Klidně ho zkuste i v případě, že máte alergii na náboženskou symboliku. ()

Reklama

Zyne 

všechny recenze uživatele

(MFF KV 2011) Příjemně ubíhající snímek pohybující se na pomezí vtipnosti a dramatičnosti (zoufalosti). Velmi povedený režisérský debut, který si na nic nehraje, není to žádný slepenec cool vlivů a ve srovnání s jalovostí některých českých pokusů vítězí o několik délek (zařadit tento film do odpadu je znamením neumětelského (za)bijákování...). Rozhodně mohu doporučit! ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

I na festivalu home videa by měl tenhle středoškolský slepenec rádoby-cool vlivů problém obhájit svou smysluplnost. Připomíná to jalové žánrové pokusy české kinematografie. Neumětelský (za)biják. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Behold the Lamb / BERTHOLD THE LAMB / Hle, Beránek boží) - Pokud se chcete pobavit a nechcete nebo nebudete moc o tom co se tu bude dít přemýšlet, hledat nějaký vyšší smysl filmu, mohlo by se Vám to stejně jako mě i líbit... - 9. 7. 2011 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 75% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama