Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Isadora prožívá poklidné stáří se svým druhem Enriquem a dvěma spokojenými obtloustlými kočkami. Navzdory osmdesátce a stále zmatenější mysli si, obklopena knihami a starožitnostmi, dokázala udržet nezávislou existenci. Když ale jednoho dne přestane v domě fungovat výtah a do osmého patra za Isadorou dorazí její dcera Rosario s lesbickou partnerkou Hugem a další verzí podnikatelského záměru, bezpečný stereotyp se rázem rozplyne. Do pohybu se dávají staré bolesti a výčitky a napětí mezi dcerou a matkou vyvrcholí nečekaným dobrodružstvím. Protagonisté komorního snímku spolupracují s oběma režiséry již od jejich debutu. Catalina Saveedrová, představitelka Huga, ztělesnila v jejich předchozím filmu Služebná hlavní roli, již New York Times zařadil do pětice nejlepších hereckých filmových výkonů roku. Tentokrát tvůrci napsali scénář na tělo chilské herecké legendě, devadesátileté Bélgice Castrové (Isadora), která s hercem a dramatikem Alejandrem Sievekingem (Enrique) - hrál ve snímcích Costy-Gavrase - už čtyřicet let tvoří sehranou manželskou dvojici. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

matushiq 

všechny recenze uživatele

Neotrelý pohľad na nefungujúci vzťah matky a dcéry. Vzajomné sklamanie vryté do duší matky i dcéry nedokážu zachrániť ani pokusy o vzájomné prejavenie lásky v kritických okamžikoch. Z filmu celý čas nemáte dobrý pocit (rovnako ako jednotlivé postavy z ich životného príbehu). Ak o to autorom šlo, tak klobúk dole. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Gatos viejos / OLD CATS / Staré kočky) - Tak toto byla tedy povedená dcerka - vychcaná jak beruška... - 5. 7. 2011 - kino Lázně III - Karlovy Vary- Karlovy Vary - 20% ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Poklidné stáří, nevděčné děti, špatný rodiče...to už bylo mnohem lépe zpracované. Staré kočky mají skvělé herecké výkony, silné téma, ale dohromady to nedrží. Z filmu se stala průměrná festivalová záležitost. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Film překvapí tím, jak otevřeně se staví k tématu stáří - žádný shovívavý pohled, ale trpká realita jednoho dne ženy, která začíná chápat, že její boj s neúprosným časem nabývá opačného rozložení sil. Film sleduje den, kdy ji zcela ovládne stařecká demence - na počátku až s thrillerovými žánrovými znaky, posléze ve vyvážené směsi rodinného dramatu s temperamentním a ironickým humorem, který vyeskaluje v krizi (vztah se dcerou založený na vzájemném neporozumění) a přes prapodivnou epizodu v parku dosáhne melodramatické katarze, která definitivně uzemní předchozí přísliby i nabízející se rozvinutí situací. Chameleonské dílo jako by zradilo sebe sama. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2011 - Temné drama o špatných vztazích, stárnutí a demenci. Výborní herci věnují svůj talent do toho aby se vám primárně hnusili nebo jste se s nimi nedokázali ztotožnit, takže přes nepopiratelné kvality jde o film, na který se těžce kouká a neodcházíte z něj nadšeni. Ale vyvyšuje se nad ostatní podobné festivalové nezávislárny svou bezprostředností, hutností a rozmanitostí charakterů - oprsklá lesbička v kšiltovce, která si nechá říkat Hugo je prostě k sežrání. ;) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama