Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otevřená výpověď o ženské soupeřivosti a erotických touhách dospívajících dívek, které jsou tak zřídkakdy zobrazovány na plátně, ještě méně pak s takovou upřímností a citlivostí jako zde. Příběh je zasazen do prostředí ospalého západonorského maloměsta, jehož mají všichni zúčastnění zjevně plné zuby – pokaždé, když Alma a její kamarádka Sara při cestě školním autobusem míjejí ceduli nesoucí název jejich obce, počastují ji rituálním vztyčením prostředníčku. Film pracuje s celou řadou obvyklých motivů teenagerských snímků, jako je věrnost v přátelství, krutost dospívání a muka, která mladým působí jejich rodiče, ústředním motivem je zde však Almina kypící smyslnost. V režii Jannicke Systadové Jacobsenové se obrazy Alminy fantazie, v nichž figuruje prakticky kdokoli, kdo se objeví v její blízkosti, prolínají se scénami jejích neohrabaných pokusů o milostné sblížení a také s výjevy z každodenního života v tomto městečku s podivným jménem Skoddeheimen. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Psychologická a sociální sonda do života mladé nymfomanky, kde se sice oceňuje citlivost s jakou je látka divákovi podána, avšak... chybí tomu koule (obrazně řečeno.) O hravých audiovizuálních kouzlech se není třeba rozepisovat. Avšak pro příště bych volil nějaké hutnější téma, než jen "banální" "pošťuchování". ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

No, ženský pohľad na vec sa od toho mužského niekedy moc nelíši. Čakal som niečo na štýl Pusiniek Karin Babinskej a pár podobností by sa samozrejme našlo, Pusinky boli ale značne depresívne a výhradne ženské a Få meg på, for faen je len taká odychová teen blbinka. Hlavnej hrdinke osud (respektíve kamarátky) prichystal nejednu nástrahu, narozdiel od hrdiniek Babinskej filmu, ktoré dospievaním trpia, väčšiu flegmošku ako Almu by ste ťažko hľadali, a tak, aj keď je sem tam na dne, pudy sú skrátka silnejšie. Páčila sa mi hlavne tá genderová nejednoznačnosť. Ok, vo filme v podstate vystupuje iba jedna dôležitá mužská postava a to tiež strašný kretén, ale dievčatá tu tiež sú iba hlúpe nadržané deti. Jacobsenová natočila skrátka film o dospievaní bez toho, aby niekomu nadržiavala, a spolu s pohodovým soundtrackom a super vybratou predstaviteľkou Almy, si to u mňa preprstili až ku štyrom hviezdičkám. Odporúčam. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Alma - její erotické představy, sex po telefonu a šokovaná matka, Ingrid - předávkovaní balzámem na rty - lásce se bránící dívka, s překrásným jménem Saralou, každodenní fakáč při průjezdu nenáviděným zapadákovem, příjemná hudba, krásná krajina a zásadní otázka - zatlouká Artur, nebo byla propíraná historka výplodem erotikou rozjitřené fantazie Almy? Mám filmy tohoto ražení celkem v oblibě, nic neřeší, vlastně ani o ničem nevypovídají, jen si tak plynou a sem tam vyvolají vzdálenou vzpomínku... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Príjemný závan severského pohľadu na dospievanie určite padne vhod ak čakáte bežnú puberťácku komédiu. Ide o príbeh dievčaťa, ktoré nie je horšie ako ostatné, len je proste nadržané. A to tak že poriadne. :D Dáva to najavo celkom zábavnými predstavami, na ktorých je najlepšie, že sa sprvu javia ako súčasť deja, až do precitnutia na konci tej ktorej sekvencie. Dobre, jedna z tých scén je dosť stupídna, no ostatné to kompenzujú. A všeobecne sa nejedná zrovna o originálny ťah, avšak prevedenie originálne je. Réžia navyše prekvapuje celkom invenčným nápadom, keď hlavná postava (zároveň aj v úlohe rozprávača) hovorí za ostatných to, čo by chcela aby povedali oni, zatiaľ čo my ich vidíme zblízka, v nehybných polohách. Neviem či je to jasné z môjho opisu, ale evokuje to komiksové prvky. A hlavná zápletka je celkovo perverzná, ale aj vkusne vtipná, čo sa o všetkých podobných záležitostiach zo zámoria povedať nedá. Možno trochu nadhodnocujem, ale to asi preto, že na začiatku som nečakal veľa a že som sa zabával podstatne viac, ako by sa asi dalo v tom zapadákove kde sa film odohrával. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Asi to je vtipnější, než se zdá, ale když to neslyším ve známé řeči, tak mi to nevyzní. Je to záležitost o sexu a náctiletých, něco jako Snowboarďáci, Holky to chtěj taky a spoustu dalších. Narozdíl od nich tu prakticky není prvoplánový humor a třeba mě film přiměl k zamyšlení, zavzpomínal na pití, když mi bylo jako jim... nostalgie. Vadily mi Alminy fantazie, narušovaly děj. Ale pěkná bylo, to se musí nechat. # Jen tak mimochodem je tu vidět ohromný rozdíl mezi evropským a americkým puritánským filmem. Američani neumí udělat něco, co je lehce erotické a současně vypadá přirozeně. # příběh 5 | hudba 5 | humor 2 | akce 0 | napětí 1 | putil bych si znovu 4 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Během filmového festivalu Tribeca v New Yorku v roce 2011 získal film cenu za nejlepší scénář. (Cheeker)
  • Systad Jacobsen prohlásila, že Skoddeheimen by měl být v jakékoli části Norska, kde jsou vysoké hory, fjordy a husté mlhy. V nářečí nynorsk "Skodde" znamená mlha a "Heimen" znamená statek. Skoddeheimen byl složen z různých míst v kraji Rogaland v západním Norsku. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městech Sauda, Saudasjøen, Hjelmeland a Oslo. (Cheeker)

Reklama

Reklama