Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernd Neubauer je zosobněním vysněného života některých mužů. Má motivující práci coby profesor historie, je v oboru uznávaný a kariéra se slibně vyvíjí. Vedle moderního bytu v městě se rýsuje možnost koupit statek na venkově. Jeho manželka je pohledná, inteligentní a kariéristická a jeho milenka mladá, rozverná a svobodomyslná. Dvojí život po boku odlišných žen se mu daří bravurně synchronizovat. Jenže postupem času vlivem neplánovaných náhod hrozí, že se idyla rozpadne, a Bernd musí vynaložit veškerý svůj šarm, aby uklidnil žárlící a podezřívavou manželku i jasné perspektivy se dožadující milenku. Důmyslně vyprávěný film, pohybující se na hraně dramatu a vztahové komedie, divákům ukazuje hrdinův život pouze z jeho vlastního pohledu, ale tím právě naznačuje zaslepenost egocentrického muže. Prostřednictvím rozličných peripetií se ukáže, že suverénní muž zdaleka není aktivním hybatelem ve zdejší síti vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Vlasy jako hřebíky, nízký čelo, široká spodní čelist, nádherný pihy, dlouhý ruce a ztepilá ramena. Tak to je prosím Maruška Bäumerová. Dokonalá ukázka primitivního germánského typu a důkaz, že údaje statistického úřadu, tvrdící, že za posledních 850 let se nenarodila hezká Němka, lžou. A ty jí, ty vole, vyměníš za nějakou vošuntělou pětadvacítku z baru U přejetýho kocoura. Hanba tobě! Hrdino této komedie... No i když ona to "komedie" vlastně ani tak není. Spíš taková skoro-komedie. Anotace ČT uvádí skromnější označení "úsměvný film". A já bych se osobně nebál zkrátit to jenom na "film". Neboť humor v něm obsažený nabývá natolik decentních a nepostřehnutelných hodnot, až se stává téměř homeopatikem. ()

Reklama

mikhail 

všechny recenze uživatele

Komédia to určite nebola. Keď sa vlastne teraz snážim určiť žáner, skôr by som to nazval drámou. Ale popravde bolo to dosť nemasné neslané. Lavírovanie toho profesoríka medzi dvomi ženami ehm....veľmi neohrabané. Ale herec vlastne hral iba to, čo mu scenár umožnil. A keďže ten bol dosť chabý, tak podobné boli aj výkony hercov. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama