Reklama

Reklama

Sedmá verze

(festivalový název)
Krátkometrážní
Rumunsko, 2011, 24 min

Obsahy(1)

Dva mladí herci Olimpia a Edi se potkají v irské hospodě v centru Bukurešti a začnou zkoušet svůj nový film. Zatímco prozkoumávají své charaktery a probírají svá přání ohledně konce filmu, objeví sami sebe a komplikované pocity, které právě zažívají. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (4)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hlavní herec mi připomínal mladého Kevina Klina a celý film pak něco mezi Věrnou kopií (uvedenou loni ve Varech) a Ztracenem v překladu. A snad je to i tím, že všechny tři zmíněné mám více než ráda, pro mě Sedmá verze představuje zatím jeden z nejhezčích filmů letošního festivalu. Mně zkrátka tyhle lehce optimistické, lehce melancholické, lehce vtipné a lehce dramatické (nade vše však lidské) filmy o dvou postavách, které se potkaly ve správnou chvíli a kde se se stírá rozdíl mezi realitou a fikcí, více než sednou. [MFF Karlovy Vary 2011] ()

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - THE FRESH SELECTION - THE PROMISING SIX - Fresh Selection - Šest filmových nadějí (Draft 7 / DRAFT 7 / Sedmá verze) ()

Reklama

Caym 

všechny recenze uživatele

Propojení reality/filmařské reality a scén z natáčeného filmu jako by křičelo "Americká noc!". Bohužel neupřímný smích hlavní herečky mě znovu a znovu přesvědčoval o tom, že ani jedna z verzí zachycených na plátně není "reálná". Jednotlivé přechody někdy působily příliš odděleně, pár scén nepodstatně a zpočátku výborný nápad začal ztrácet dech. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je vydařený, jen díky dvoum naprosto nudným krátkometrážním filmům, které na MFFKV tomuto předcházeli se mi podařilo při tomto filmu usnout a 1/3 mi unikla, ale z toho co jsem viděl to má naprosto dokonalou myšlenku a děj se "vyměňuje" tak jemně a chvíli vám tak trvá než si všimnete jestli jde o hru nebo běžný život. 80%. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama