Reklama

Reklama

Příběh 52

(festivalový název)

Obsahy(1)

Iasonas (Jiorgos Kakanakis) se na večeři s přáteli, kterou pořádá u sebe doma, seznámí s Penelope (Serafita Grigoriadová). Tím vše začne. Tím bude vše stále začínat. Chodí spolu, poznávají se, až se nakonec Penelope k Iasonasovi nastěhuje. Dokáže s ní sdílet vše, dokonce i dětskou hru, při které se snaží ovládat sny. Pak se ale Iasonas jednoho rána vzbudí a zjistí, že Penelope zmizela. Neví, kam ani proč odešla, nevzpomíná si, co se stalo. Můžou za to jeho chronické bolesti hlavy nebo tajemství z minulosti, jež ho stále víc vzdaluje skutečnosti? Iasonas musí najít způsob, jak dostat paměť i vlastní život opět pod kontrolu. Něco mu v tom však stále brání. Je to dětská hra, k níž se vrátil, či psychická porucha? Nebo je to nevysvětlitelný přírodní jev, časový vír, jenž ho stahuje hloub a hloub? Psychologický thriller bez vykoupení, vyprávěný jasným vizuálním jazykem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - YOUNG GREEK CINEMA - Mladý řecký film (Istoria 52 / TALE 52 / Příběh 52) - Totální nesmysl... - 9. 7. 2010 - kino Městské divadlo - Karlovy Vary - 20% ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

[MFF KV 2011] Celkem sympatický thriller z Řecka. Atmosféra je vystavěná na detailech a herectví Kakanakise. Každopádně ke konci se film trochu rozpadá a když divák očekává pointu, která jednotlivé časové osy spojí, nedostaví se. ()

Reklama

Toj 

všechny recenze uživatele

Poměrně běžný film o prolínání reality, snu a šílenství, který machruje formou hollywoodských horrorových thrillerů. Zabývá se vztahem a jeho jedinou výraznou odlišností je absence jasného klíče k pochopení filmu. V tomto případě vnímám volnost interpretace spíš jako umělou snahu u uměleckost filmu. Režisér řekl, že film můžeme vnímat jako arthousovou podobu filmu Inception. Nejsem největší filmu fanda Inception, ale řekl bych, že ta zásadní odlišnost spočívá spíš v tom, že příběh 52 měl nižší rozpočet a navzdory své interpretační otevřenosti, je mnohem banálnější a povrchnější. ()

GOtoUCSC 

všechny recenze uživatele

Jak sám režisér řekl, tento film nemá žádné poslání a je proto zbytečné ho v něm hledat. Rovina reality splývá s rovinou představ díky maniodepresivní psychóze, kterou trpí hlavní postava, proto je i přes naprostou jednoduchost hlavního příběhu těžké zorientovat se v tom, co se ve skutečnosti stalo. Děkuji za režisérovo vysvětlení. Jak sám řekl : " Vztahy jsou nebezpečné, jsou to noční můry." ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně velmi (ne)příjemné setkání s chorou myslí. Škoda, že některé návody byly příliš doslovné, a tak na sebe strhávaly pozornost, což mělo za důsledek hledání smyslu. Samotné vyprávění ve vyprávění ve... by bylo zábavnější. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama