Reklama

Reklama

Erkki-Sven Tüür: 7 etud v obraze

(festivalový název)
  • Estonsko Erkki-Sven Tüür: 7 etuudi piltides (více)
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Hudební
Estonsko, 2011, 75 min

Obsahy(1)

Severská krajina Pobaltí, disputace o tvorbě, vhled do estonské kultury a moderní historie. Erkki-Sven Tüür je nejznámější estonský skladatel po Arvu Pärtovi. Vizuálně silný portrét jednoho z „duchovních minimalistů“, který býval strážcem majáku na Faerských ostrovech, plus hudební hostina: film vysloveně určený pro velké plátno. Tüürovu hudbu prý ovlivnili King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Frank Zappa a Genesis. Skladatel ovšem disponuje širokou škálou prostředků, od gregoriánského zpěvu po křiklavou teatrálnost. Co znamená být skladatelem? Jak se rodí hudební skladba? Snímek sleduje tvůrce při práci v rurálním domovském kraji, provází ho však i na scénu (s věhlasným dirigentem Neemem Järvim) a zachycuje setkání jeho artrockové kapely In Spe. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - 2011: A MUSICAL ODYSSEY - 2011: Hudební odysea (Erkki-Sven Tüür: 7 etuudi piltides / ERKKI-SVEN TÜÜR: 7 ETUDES IN PICTURES / Erkki-Sven Tüür: 7 etud v obraze) ()

fool-mood 

všechny recenze uživatele

Můj vůbec první "kviffový" film hodnocený z pozice "nikdy dřív jsem o Erkki-Sven Tüürovi neslyšela".. Záběry přírody mě na začátku bavily, hodily se k hudbě, rozsekala mě symfonie o kvantové fyzice a míru, respektive text, který zpíval chór a pár lidí se nejspíš pěkně prospalo. Tak jako tak pro někoho, kdo zná Erkkiho, to musí být příjemný zážitek, já si rozšířila obzor a oblíbila si písničku, kterou hrál na piano. Ale! Bylo to velice náročné pro náhodného diváka a ne všichni vydrželi (bdít či tam prostě být). ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama