Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté co si korejská kinematografie splnila sen o vlastním monster filmu Mutantem a uhranula domácí publikum původním katastrofickým spektáklem Haeundae, jenž uvedla Filmasie před dvěma roky, přichází na řadu korejská variace na Nebezpečnou rychlost. Zde nicméně autobus vystřídá rychlostní motorka. Bývalý člen motocyklového gangu živící se jako poslíček musí na příkaz neznámého manipulátora rozvážet po městě bomby, jinak exploduje výbušnina v přilbě, kterou si náhodou nasadila jeho bývalá přítelkyně. Stejně jako v případě snímku o gigantické tsunami řítící se na město Pusan i tentokrát je publikum vystaveno specifickému mixu bombastické akce a pitvořivého bláznivého humoru. (Filmasia)

(více)

Recenze (12)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ BY MĚLA BOUCHNOUT ODPOLEDNE UPROSTŘED SOULU BOMBA?....“ /// ...protože mě tak nějak sereš....jako by si řekl jeden korejskej občan, kterýho serou motorkáři, páč prej vohrožujou spoustu nevinnejch lidí. Tak jednomu hňápne do helmy bombu a suše řekne: ,,ODTEĎ MĚ BUDEŠ POSLOUCHAT!“ Vzduchem svištěj auťáky, furt něco bouchá, všichni (skoro, no...) jezděj na motorkách a bomby likvidujou barák za barákem. Akce dobrá. Motorkářská akce – že by Cageovi chytla i ta druhá hlava. Vtipný herectví po asijsku – teda přehrávání (ale kurevský!!! Ty vole chlapi, já myslel, že tohle už máme za sebou!), neberou mě ani charaktery nebo snad citovky. Jen ta akce. Jsem schopnej (všeho, my víme...) srát na pravděpodobnost, ale taky bacha na to skučení a bulení. Je fakticky strašidelný! Inu což, jinej kraj.... a snad to nebudete brát jako spoiler, když napíšu: ,,MY ŽIJEME! MY ŽIJEME! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem členem klubu korejských mopedistů. 2.) Dostal jsem komickou roli v korejským filmu. 3.) Chcu mrknout, jak to dneska dělaj šikmooký kaskadéři. 4.) Thx za titule ,,KatySchka & Misaki“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kdysi býval jedním z členů motocyklového gangu, ale dnes už je jen obyčejný poslíček. Až do chvíle, kdy se shodou okolností přilba s výbušninou octne na hlavě jeho dávné lásky, a on musí plnit rozkazy neznámého šílence, jinak helma (i s hlavou v ní) exploduje. A explozí nebude málo - neznámý telefonista rád vyhazuje věci (a budovy, a lidi) do vzduchu, a poslíček za něj dělá onu černou práci... Nejdřív si odbudu tu hlavní výtku - Korejci jsou pekelně uřvaní, a furt jen s šílenými grimasami pobíhají a řvou (extrémně je to vidět v závěrečné scéně, která je naprosto šílená). Tak a nyní už jen to pozitivní - scénář mne docela bavil, a ač si matně vzpomínám, že jsem už něco podobného viděl, tak i tato korejská varianta mne dost bavila. Svůj díl na tom má vizuální zpracování, které je naprosto brilantní, a dá se říct, že od první minuty do poslední se stále něco děje (něco bouchá, auta lítají vzduchem, motorky sviští), a když už se nic neděje, tak se dá obdivovat ladná postava hlavní (a vlastně jediné) ženské hrdinky v přiléhavé motocyklové kombinéze.... Rozhodně doporučuji počkat až do závěrečných titulků, které sice neobsahují zpackané záběry, ale naopak jak celé natáčení probíhalo a jak si kaskadéři zase jednou pěkně mákli... ()

Reklama

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Akční šílenost na n-tou, ale šílenost v tom dobrém slova smyslu. Korejci tentokrát vytasili ten nejtěžší kalibr toho nejlepšího z jejich humoru a až na poslední půl hodinku jsem se řezal smíchy nepřetržitě. Chudák moje bránice. Smysl to pokaždé dávat nemusí, jen když to člověka zabaví a pobaví a já se bavil skvěle. I know her face! Well, you know Bin Laden's face! Shoot the wheel! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Nekdo tady kolem pise, ze je to jako Rychle a zbesile na motorkach. Neni. To by nejdriv rychle a zbesile museli jeste vic zbesit a pak mozna...i kdyz. Proste asijska silenost, ktera mohla byt klidne kreslena, a ktera je urcena predevsim teenagerskym vyznavacum asijskeho humoru. Ktery je prece jen hodne jiny nez ten nas... Cili jako naprosto odpocinkova zabava bez zapojeni mozku to muze jednou zafungovat. :) Aneb dostal jsem co jsem ocekaval. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Super akční komedie. Sice zde není moc dobrých rvaček, ale silničních honiček je tady dost. Počítačové efekty jsou pravda trochu slabší a někdy hodně přestřelené, ale v pohodě to jde strávit. Humor se mi hodně zamlouval, u některých scén jsem se málem po*** smíchy. Například když polda ukazuje na vlak něco jako time-out, aby ho zastavil, to jsem si musel dát pauzu abych to rozdejchal. A policejní šéf byl skvělý. Jeho vztekání mi připadalo dobře zahrané. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama