Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Furlong je posledním z dlouhé řady Furlongových, z nichž každý je požehnán, nebo proklet nějakou nadpřirozenou schopností. James touží odhalit tu svoji, ale jeho pokusy vedou jen ke smrti někoho v rodině. Jako desetiletý osiří. Je odeslán do nápravné školy, kde je nemilosrdně šikanován. Když však začne jeho trýznitele ničit záhadná nemoc, James pochopí hrozivou povahu svých schopností a uteče. Po letech na něj ve srubu hluboko v lesích narazí devatenáctiletá Mae, která je na útěku z nemocnice. James se bojí, že dívce ublíží, ale Mae nemá z vlídného a nevinného cizince strach. Vášnivý románek zavede Jamese na cestu zpátky do civilizace a nakonec i ke konfrontaci s Liamem, který jako jediný přežil tragédii v nápravné škole. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (38)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková roztomilá pohádka na dobrou noc, u které sice nejpozději od setkání kluka s holkou víme, jak dopadne, ale dá se to. Když tedy překousneme, že mladík žije deset let v lese hned vedle sanatoria a nikdo si ho nikdy nevšiml a povícero takových nesmyslů. SHRNUTÍ: Prokletí může být i darem, když se na něj dokážeš podívat jiným úhlem pohledu. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Dovedu si živě představit, co by se stalo, kdyby se taková látka dostala do rukou amíkům...Naštěstí se tentokrát další Twilight nekoná. Pohádková fantasy je natočena celkem vkusně s citem pro poetiku a v celku jednoduchý příběh je prost přílišné patetičnosti, naopak se mi líbil severský úsporný styl vyprávění. Příjemná muzika a dobré herecké výkony pak dojem z hezkého filmového zážitku doplňují. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná fantasy, která se s tím, pravda, moc nesere, a na kterou by celej holý úd neměl koule. Ne tak Irové, se svým černočerným humorem, kteří do toho jdou po hlavě a neštítí se ani scén, kdy tam malej kluk dostává čočku pálkou na hurling (takovej národní irskej sport, vygooglujte si to), a kdy se tam všem dějou škaredý věci a vůbec je ten film svým způsobem takovej... škaredej. A já už teď vím, že Irové jsou vedle Britů, Australanů a Novozélanďanů nejlepší filmaři pod sluncem. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Poutavý fantasy příběh o osamoceném nešťastném klukovi Jamesi Furlongovi.Miluju fantasy a proto je tento film přesně pro mě.Harry Treadaway v roli Jamese byl brilantní a se svými modrými oči a podivným kouzlem oslňoval.Příliš přehnané mi ale přišly scény,kdy hlavní hrdina zapříčinil nějákou tu katastrofu a všechno živé kolem umíralo tak takovéto zdlouhavé záběry na irskou přírodu si mohli odpustit.Stačilo by velice krátce ukázat,že vše buď vadne a usychá nebo vzkvétá a oživuje se.Líbilo se mi zakončení příběhu,kdy to zlé prokletí rodiny Furlongů zmizelo a přestože James umřel tak něco z něj žije dále v malé Diane-Ross.Velice zvláštní mi naopak přišlo jak rychle se dvojice do sebe stihla zamilovat.Obvykle někdo, kdo žije deset let daleko od civilizace kdesi v irských lesích a neví o světě tak přece k sobě tak rychle nepustí nějákou podivnou ženštinu s walkmenem??Celkově docela slušně zpracované. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné romantické fantasy, které svou atmosférou a určitou nekompromisností připomíná klasické evropské pohádky a mystery příběhy. Je to jednoduché, ale specificky atmosférické, za což může především zasazení (Irsko) a hudba mixující pohodovou kytaru s tajuplnými tóny klavíru. Obsazení parádní, na Rachel Hurd-Wood se vskutku dobře dívalo. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama