Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dánském kostelíku se koná poslední rozloučení s tragicky zesnulým Simonem. Sešli se zde nejen jeho nejbližší příbuzní, ale i spousta sousedů. Všichni truchlí nad obrovskou ztrátou, tedy až na jeho bratra Johannese, který se raději věnuje šňupání na toaletách. Kněz započne poněkud podivný obřad, který probudí několik pěkně vyhládlých nemrtvých. Zombie okamžitě zaútočí na lidi v kostele a hrstka přeživších musí začít bojovat o holé životy... (SOLOM.)

(více)

Recenze (19)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to máme pět kilo vepřových střev, deset litrů kečupu, nějaká ta zelená flákota z nuceného výseku, trochu sazí na xichty, jedna videokamera z půjčovny, jeden ambiciózní kameraman a režisér s parkinsonem v jedné osobě a dvě partičky odpudivých Dánů. A to bych málem zapomněl na dokonalý, mnohavrstevnatý scénář s neskutečným příběhem, překvapivým finále a perfektním vykreslením jednotlivých charakterů: První banda Dánů je jakože zombie a během padesáti minut sežere tu druhou, jakože normální lidi. Ti zlí mají černé obličeje a jsou více pocákání kečupem. Wow! Původní námět na Swingerspárty asi ztroskotal na tom, že hlavní hvězdě (matka Ester) onemocněla kunda, a tak musel zkušený matador amatérského porna několika zanedbatelnými, drobnými úpravami spustit plán B. Všechny akce typu lízání, sání, stříkání byly flexibilně doplněny o substantivum "krve", píchání nahradilo kuchání a finální velkolepá scéna, kdy "Ester ukojí matku jazykem" zastoupilo neméně efektní "Ester umlátí matku kladivem". A vidíte. S trochou neotřelé invence lze bezbolestně "proniknout" i do světa opravdového filmu! ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a kostýmy byly vynikající. Předešly i mnohé lepší filmy, ale příběh a kamera byla přímo příšerná. Výhodou byla krátkost tohoto filmu, který také oceňuji. A ještě se mi líbil ten kontrast - hrůza uvnitř kostela a konečná scéna, kde venku je klid, jako by se nikdy nic nestalo. Shrnutí: dalo se z toho vytřískat mnohem víc, základy měl tento film dobré. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Opstandelsen“ je zombie filmem minimalistickým, filmem, který nepřinese nic nového, jen chce vyprávět jednu historku z kostela, nic víc. A tohle bylo odvyprávěno, bylo to odvyprávěno pořádně drsně, což se mi zamlouvalo. Žádná přepálená stopáž, prostě necelá hodinka hnusu a vyžírání mozků. Tohle bylo lehce nad má očekávání, což mě potěšilo a zaujalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...BEZ OHLEDU NA TO, CO JE TAM VENKU, BUDEME TOMU ČELIT SPOLEČNĚ..... /// Jsou okamžiky, kdy je lepší bejt sjetej. Třeba pohřby. Zvlášť, když z hrobu vylezou mrtvoly, narovnaj si klouby a vyrazí na smuteční hostinu, která apropó ještě nezačala. Teda jak pro koho... Amatéřina, která štve při akci a vlastně i mimo ní. Vytřískat sympatie na krvi, modlitbách, útěku v chaosu a pažravých hnusácích? Může na tom bejt (v rukách amatéra) ještě něco zajímavýho? Odpovězte si sami. Tady chybí snad jen dokumentární kamera. Takže jestli se zrovna nechystáte někoho sežrat (člověka), tak si radši sjeďte ,,lajnu“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) TYHLE příběhy jsou moc krátký a TYHLE zbytečně ,,profi“. 2.) Jsem filmař – amatér a chci se poučit (z chyb). 3.) Zajímá mě, jak si Ester s black metalovou držkou hraje na Thora. 4.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se neuvěřitelně těšil. Těšil jsem se že uvidím po dlouhé době konečně pořádný zombie horor. Ale bohužel opak je pravdou. Film je strašnej. Od začátku jsou tady postavy na zabití, a to nemluvím o tom kreténovy feťáckém kterej mi lezl neuvěřitelně krkem. Jediné co mě trošku bavilo byly masky zombíků ale těch tu moc není. Další ne moc dobrý zombie film na který rychle zapomenu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama