Reklama

Reklama

Putování dinosaurů

(TV film)
  • Česko Dinosauří putování (více)
Velká Británie, 2011, 2x44 min (Director's Cut: 88 min)

Obsahy(1)

Arktida: před 70 miliony lety. Svět plný extrémů. Tropické léto, kdy je 24 hodin sluneční světlo, je nahrazeno krutou zimou a nepřetržitou nocí. Pozoruhodní dinosauři, kteří žili na polárním kruhu si museli vybrat, buď zůstat v zimě, nebo jít na jih za sluncem.
Přidejte se k Jizvě, mladému edmontosaurovi, který se vydává na svých prvních tisíc kilometrů. Je to cesta plná nebezpečí, vánice, sopečné erupce i smrtonosní predátoři číhají všude. Mezitím mladý troodon zůstal na severu, aby se naučil přežít v jednom z nejdrsnějších prostředí na Zemi, které kdy poznal.
Toto epické celovečerní dobrodružství zachycuje neuvěřitelnou polární odyseu, která se skutečně stala, ale nikdo nebyl jejím svědkem. Na základě nedávných objevů fosilních důkazů, které odkryl z ledu Severní pól, vám tvůrci Putování s Dinosaury a Prehistorický Park s potěšením představují zbrusu nové obsazení dinosaurů, od opeřených tyrannosaurů po obří mořské predátory. Díky úžasné animaci a pečlivě propracovanému digitálnímu světu se vyvinulo nové dinosauří dobrodružství. (Pod)

(více)

Recenze (19)

michalkop 

všechny recenze uživatele

Zde jsem na vážkách. Po technické stránce skvostné dílo. Zřejmě kompletně vyrenderované ve 3D a již žádné předtáčení ve skutečném prostředí jako u Putování s dinosaury. Ovšem pohyb dinosaurů je někdy dost prkenný. Samotný příběh je dost kýčovitý a podobně jako u Dinosauří revoluce je příliš personalizovaný. Zajímal by mě film o filmu - jak přišli na jednotlivé osudy ještěru, třeba jak zabloudili na ledy, nebo proč tamten měl nádor na mozku. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době vidím realisticky vypadající dinosaury! Animace dinosaurů je výborná, prostředí je o něco slabší, ale žádný průšvih to není. Sice se zde často objevuje deus ex machina, ale to tvůrcům rád odpustím, protože díky tomu se film více zavděčí dětem a je to vlastně taková pohádka a vizuálně působivý dokument v jednom. Sledujeme osudy několika druhů dinosaurů, nejen malého edmontosaura, takže snímek není jednotvárný a vůbec nenudí. Ale nejvíc nadšený jsem z toho, že dinosauři vypadali jako živí, čehož se mi u dokumentů z poslední doby bohužel nedostávalo. ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávna premiéra. Čo ja viem? Najčudnejší dokument aký som kedy videl. Jediné plus, ktoré na tomto dokumente vidím je animácia. Počas 88 minút sa tu vlastne nič nové nedozvieme. Je to kombinácii peknej animácií a zároveň zlé napísaného príbehu a správanie dinosaurov je tiež zvláštne. O čo vlastne išlo BBC? Chceli natočiť dokument alebo animovaný film? Netvrdím, že tu nie sú žiadne informácií ale to by ste nemohli o dinosauroch nikdy počuť ani nevidieť žiaden dokument aby ste toto považovali za dokument. Máme tu príbeh dinosaura, ktorý sa snaží dostať z miesta A na miesto B. Snaží sa prežiť nástrahy, ktorými si prejde. Spôsob akým si poradí s prekážkami je tak neuveriteľný, že keď sa nad tým človek zamysli, tak si povie to snáď nie je ani reálne. Je to proste animák, ktorý je rozprávaný dokumentárnym spôsobom. Ak to začnete takto brať možno si to užijete ale ak to začne brať ako vážny dokument, tak sa budete chytať za hlavu. Celkové hodnotenie za mňa je 35%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce velmi kvalitní dokument, ale ten scénář! Naše "mláďátka" připomínají osudy dětských herců z amerických blockbusterů. Dokážou přežít i kdyby na ně spadla planeta, pokadil je T-Rex a ještě se je pokusila přejet tanková pěchota. Tak se zamýšlím o co vlastně BBC jde, jestli o kvalitní dokument, který se snaží mapovat život dinosaurů a nebo pohádku pro děti, kde tvor s mozkem o hlavičce špendlíku dokáže ->vymýšlet<- takové únikové manévry, že by se za to nemusel stydět ani Homo habilis. 60% ()

see_sawandrew odpad!

všechny recenze uživatele

Good job, BBC. Za pouhých deset let dokázal rozvoj počítačové animace dokonale zblbnout britskou televizi. March of the Dinosaurs - naprosto bez přehánění - není dokument, ale KOREKTNÍ animák. Už dlouho jsem na žádný film o zvířatech nehleděl tak znechuceně. Deus ex machina na denním pořádku, mláďata býložravců zázračně přežívají a zlý predátor vždy prohrává (konečná potyčka Gorgosaura a Ankylosaura byla opravdu vrchol). Tvůrci předvedli totální destrukci dokumentárního žánru za účelem se zavděčit dětem. Informační hodnota je téměř nulová, a ještě k tomu plná nesmyslů. Abych nekecal do větru, připíšu pár poznámek o faktické nevěrohodnosti tohoto paskvilu: 1. Na konci křídy v žádném případě na severním pólu nemrzlo dlouho, jinak by se na severu Kanady a v Grónsku nikdy nenašly žádné dinosauří fosilie. Protože film se ani slůvkem nezmiňuje o termoregulaci dinosaurů, musím předpokládat, že je stále bere jako primárně studenokrevné, a jako takoví by nikdy aktivně nepřežili takovouto zimu, a opravdu by jim nepomohlo peří nebo to dojemné spinkání s těly přitisknutými k sobě. Jediní obojživelníci a plazi, kteří dokážou přežít dlouhodobý mráz, jsou některé druhy ještěrek a žab, a to jen díky zimnímu spánku a hibernaci (viz 5. část Walking with Dinosaurs, kde je o heterotermii některých dinosaurů přímo zmíněno). 2. Je absolutní nesmysl, aby velcí masožravci zůstávali na pólu, zatímco jejich primární kořist odtáhla na jih. Dravci vždy putovali společně s kořistí, a zejména u Gorgosaura nikdy nebylo dokázáno, že žil v oblasti severního pólu. 3. Albertosaurus jakožto příbuzný Tyrannosaura se nedokázal rychle pohybovat příliš dlouho, proto lovil buď ze zálohy, nebo ve smečce. To nekonečné sprintování za edmontosauřím mládětem je zase jen trapný pokus o dramatizaci. 4. Druhová ohleduplnost je omezená i u mnohem inteligentnějších savců - to vzájemné pomáhání dinosaurů nejen stejných druhů nemá se symbiózou nic společného a opět se až přízračně podobá obsahu animovaných bajek, kde se různé druhy zvířat spojují proti masožravému "zlu". 5. Už jsem se zmínil, že na pólu nikdy nemrzlo dlouho. Úpravu universa ale BBC dotáhlo ještě dál, takže nechalo Troodony hnízdit v zimě. Chci vidět embryo, co neumrzne hned ve skořápce, a následně vylíhlé mládě, co hledá první potravu ve sněhu. Jak je známo, mláďata teropodů se živila hmyzem a potřebovala se tedy vylíhnout v prostředí, kde nějaký hmyz je. 10% PS: prosím BBC, aby se vzpamatovalo a začalo zase točit dokumenty, ne dojemné pohádky o hodných a zlých zvířátkách. Chápu, že jdete s dobou, ale co je moc, to je moc. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama