Reklama

Reklama

Kravaťáci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2019), 98 h 27 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Aaron Korsh

Hrají:

Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Sarah Rafferty, Gina Torres, Andrea Parker, David Costabile (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(134)

Ze školy vyhozený student svojí inteligencí zaujme velkého právníka a získá práci koncipienta, přestože pro ni nesplňuje právní podmínky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (557)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem si úplně jistý do čeho jdu. Všude samá chvála, ale nikdo tady nebyl schopný formulovat přesnější důvody. Po první sérii můžu konstatovat, že potenciál tam rozhodně je. Pro metrosexuály je Harvey neskutečnou modlou a Mike hrabající se z hoven mezi úspěšné zase baví snílky. Mám něco z obojího, takže v tomto ohledu jsem byl spokojen. Horší je, že první série funguje hlavně na začátku, a pak až s blížícím se závěrem. Zápletky s klienty jsou totiž docela nudné a já se v nich občas i ztrácel. Naštěstí to celé netáhne jen hlavní duo. Parádní slizák Louis, sladká Rachel, ale i dominantní šéfka jsou jasným signálem, že pokud tvůrci vypustí vatu s klienty a zaměří se na hlavní postavy, tak to bude určitě nejen pro mě zajímavější. Několik epizod naznačilo, že to nebude takový problém. Ještě dodám, že kdo by nevyhodil svou sekretářku z okna jen proto, aby získal úžasnou Donnu, tak je zřejmě naprostý magor. Ve druhé sérii tvůrci provedli přesně to, co jsem žádal a hned přibyly pořádné emoce a zvraty. 1. - 3. série: 85%, 4. - 5. série: 90%, 6. - 9. série: 80%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Gabriel Macht se tady opravdu našel, jeho role je psaná na tělo, stejně jako ten "fancy suit", který nosi! A výsledek? Harvey Specter se stal díky své chuzi, gestům, grimasům, pohybům, mluví a stylu prostě legendou. __ A řekněme si to takhle, pánové, kdo z nás by nechtěl být druhý Harvey? A dámy, kdo z Vás by... em, chápete, ne? ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po čtyřech sériích. Tomuto seriálu jsem se nějakou dobu vyhýbal i přesto, že mi můj hodně dobrý kamarád neustále připomínal, ať se na něj podívám. Nevím proč, nějak mi ten koncept zněl nudně a myslel jsem si, že tohle nebude pro mě. Jsem rád, že můžu napsat, že jsem se spletl. Už od prvního dílu mě tento seriál chytl a nepustil. Zpočátku to bylo hlavně díky parádní castingu a chemii mezi herci (naprosto zbožňuju Donnu, jejíž práce je vědět vše, je to přeci Donna!) ale pak, když jsem v polovině první série začal přemýšlet, jak se tenhle seriál může vyvíjet, tvůrci udělali něco, co mě překvapilo a čím si mě získali. Oni totiž krásně přešli z "CSI" formátu, kdy jeden případ = jeden díl na více dílové epizody, kdy se jeden případ táhne klidně i deset dílů a hlavně kdy my, jakožto diváci, můžeme sledovat důsledky některých věcí, co se staly v druhé či první sérii ještě ve čtvrté sérii. Zkrátka taková skvělá hra s příčinou a důsledkem, kdy hlavní postavy téměř pokaždé nějakým způsobem dožene to, jak se zachovali, to co řekli nebo to, co neudělali. A mě baví sledovat seriál, kde detaily jsou důležité, vše má svůj čas a na všechny dříve či později dojde. Nemůžu se dočkat páté série. Zatím jednoznačných 100 %. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii nie som úplne nadšený, ale chytilo ma to. Koketovanie medzi Mikeom a Rachel mi príde trochu pubertálne, niekoľko postáv nesympatických, prípady príliš rýchlo vyriešené a keby som vedel viac o americkej právničine, možno by som to pokladal za úplné sci-fi. A možno práve naopak. Podobne je to s geniálnosťou hlavného hrdinu. Funguje to naozaj takto a nie je to len scenáristická barlička? Každopádne tých 40 minút ubehne vždy ako voda, takže mi málokedy stačí len jeden pohár. Naozaj zbesilo zábavné a pútavé. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Roky se mi do toho nechtělo, že mě to nebude bavit. Ale je to výborné.  A bohužel návykové. Pořád té chytrosti, prohnanosti, ale překvapivě i ftipnosti nemám dost, takže jdu okamžitě na další sérii. A taky je to poprvé, co vidím někde hrát Megan, k níž mám jako k osobě dost averzi, ale tady mi nevadí. ()

Galerie (1 230)

Zajímavosti (45)

  • Harvey (Gabriel Macht) osloví žalobce (José Zúñiga) jménem Atticus Finch. Atticus Finch je hlavní postava ve známém a Pulitzerovou cenou oceněném románu Harpera Leeho „Jako zabít ptáčka“ z roku 1962. Ze stejného roku pochází i stejnojmenný film s Gregorym Peckem v hlavní roli. Postava Attica Finche je v Americe něco jako lidový hrdina s dopadem na právní profesi jako takovou. Současně funguje jako jakýsi vzor pro advokáty. (JardaBauer)
  • Patrick J. Adams (Mike Ross) v rozhovoru prozradil: „Byla to nejjednodušší role, kterou jsem dostal." (CrashONE)

Související novinky

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama