Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Případy dlouholetého zneužívání vlastních dětí jsou sice poměrně vzácné, ale stávají se a vždy přitahují pozornost veřejnosti, jak ostatně dokázal i známý případ z české Kuřimi.
Americký televizní snímek Znovunalezený život (1998) líčí příběh dospívající Karen (Annabeth Gishová), kterou její matka držela v izolaci od útlého dětství, neboť se domnívala, že dcera vykazuje známky pomatenosti a mohla by ubližovat sobě i svému okolí. Po zákroku úřadů se dívka dostává do péče sociální pracovnice Iris Sayerové (Bonnie Bedeliaová), jež se vyrovnává se ztrátou vlastního dítěte a v pomoci těžce traumatizované Karen vidí možnost nalézt ztracenou životní rovnováhu. Vezme ji na svou farmu, kde se snaží vystrašenou dívku pomalu naučit základům mezilidské komunikace a chování. Rostoucí pouto mezi oběma ženami nedokáže narušit ani dívčina prostoduchá matka (Frances Sternhagenová), která se soudní cestou snaží o znovuzískání dcery do vlastní péče.
Americký režisér Steven Schachter pracuje převážně v televizi (je mj. držitelem dvou cen Emmy) a na jevišti. Ve filmu Znovunalezený život se soustředil především na vedení hlavních představitelek.
Pozoruhodnou hereckou kreaci předvádí zejména Annabeth Gishová, ale pozadu nezůstávají ani Bonnie Bedeliaová (známá jako manželka Bruce Willise v prvních dvou Smrtonosných pastech) a také významná divadelní herečka Frances Sternhagenová, která na relativně malém prostoru přesvědčivě ztělesnila umanutou Constanci, jež si vůbec neuvědomuje, co všechno své dceři způsobila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, to je to co z tohoto snímku dělá nadprůměrnou záležitost. Pokud na něj někdy někde narazíte, udělejte si čas a podívejte se. Myslím, že nebude zklamání. 75% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jakmile se koukám na TV film, tak už samo o sobě to, že mě děj zaujme, považuju za velký plus. A docela si mě ten příběh získal. Takže za 4, protože to fakt nebylo špatný. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tohle téma je mnohem vážnější, než se zdá. Statistika říká, že 30 procent žen nemá na to být obstojnou matkou, neb jde o mentálně nezralé osoby... ()

Rodriguez13 

všechny recenze uživatele

Film, který vás dostane. Včera jak ho dávali v TV, sem ho zaregistroval, chytnul mě a nepustil. Váha těchto malých filmů je velká a mnohdy sou strašně dobře natočené, víc takových filmů bych určitě uvítal. Bonnie Bedelia podává ohromný herecký výkon, opravdu ji uvěříte, že má zájem filmové postavě Karen opravdu pomoc. Moc hezké a ze života. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama