Reklama

Reklama

Železná opona - Česko-bavorská hranice 1948-1989

všechny plakáty

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele

200 zastřelených při pokusu o přejití hranic, 100 zabitých v elektrické oponě.A na druhé straně 700 mrtvých pohraničníků... Dokument je to ryze amatérský ale má svou důležitost. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Vedle utěšených záběrů na šumavskou přírodu tento dokument nabízí i pohled na činnost komunistických sturmführerů při tzv. "ostraze" státní hranice, včetně zmínky o zcela zřejmě psychicky narušených práskačích z obcí nedaleko hranic...v zásadě se mi to celé líbilo. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Amatérský dokument, pocházející myslím ze Západočeské univerzity, s nezapomenutelným hudebním doprovodem nejlépe shrnula mamka: Hezký, ale skáčou pořád sem a tam. Vyprávění někdy zajímavých informací o česko-bavorské hranici za minulého režimu je sice chronologické a musím poznamenat, že občas i depresivně podané, ale protože do Říše doslova dohlédnu z okna a nafilmovaná místa mám za humny, ocenil bych systematičtější skladbu záběrů a především více o místech, která byla od uzavření po dlouhá léta ponechána na pospas přírodě a obraně socialistické vlasti (proti svobodnému pohybu a životu obyvatel). Kvalita záběrů trochu kolísá a hlavně filmu chybí profesionální uhlazenost. Na druhou stranu kvalitních dokumentů o tomto tématu je pomálu, takže i tohle se počítá. ()

Reklama

Reklama