Reklama

Reklama

Ayahuasca v Amazonii

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2005, 23 min

Obsahy(1)

Amazonský šaman je pro svého pacienta nejen lékařem a psychologem, ale především dobrým přítelem, který ví, že tělo se může uzdravit pouze uzdraví-li se duše. V peruánské přírodní léčbě má mnohostranné využití psychoaktivní nápoj ayahuasca ověřený tisíciletou tradicí indiánských šamanů. Režisérka Karolína Alvarez natáčela unikátní výpovědi pro svůj film přímo v srdci největšího deštného pralesa světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dokument nám umožňuje nahlédnout do světa Ayahuasci přímo v místě jejího původu, totiž v Amazonii. Protože jsem měl to štěstí účastnit se podobné ceremonie pod vedením ekvádorského šamana Hilária, můžu zcela fundovaně potvrdit, že výpovědní hodnota tohoto snímku je více než úžasná. Doporučuji (přinejmenším) zhlédnout každému, kdo pořád trochu věří, že tam za tou betonovou zdí je ještě něco, co v mysli otevře cestu do náruče samotného el Gran Espíritu - Velký duch. Tomu, kdo chce vidět La Madre Tierra - Matku Zemi, kdo chce slyšet píseň v jazyce kmene Quechua. K zhlédnutí zde. Podobný film zde. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další(kratší) dokument o síle zvaná Ayahuasca. Né tak zajímavej ani né tak objemnej co se týče informací jako dokument Maestra Ayahuasca(2011). 3hvězdy. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Po vlastním zážitku bych nic neřekla jinak... krásně a stručně zpracovaný dokument a pravdivý v každém slovu. Děkuji. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Aya hua, hua...aljahuaška, allahu flaška, Alijaška. sakra co to je za matroš, ono na to stačí jenom koukat a už to působí. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dokument určitě stojí za shlédnutí a zamyšlení (i bez pozření zázračné ayahuascy). Všechno důležité už citoval sator a já si tu velkou myšlenku dovolím zopakovat: "Jsem vděčný této úžasné magické rostlině, kterou nám Bůh dal, protože umožňuje vidět, cítit skutečnost. Při našich obřadech se modlíme, modlíme se za svět, modlíme se za lidi, protože to je moje práce. Hrstka lidí pouští do světa své pozitivní myšlenky a já říkám, že tohle ještě drží Zemi při životě. Až nebudou meditující jogíni, až nebudou šamani ani duchovní, v ten den je se Zemí konec." ()

sator 

všechny recenze uživatele

Modlíme se za lidi. Modlíme se za svět. Hrstka lidí pouští do světa své POZITIVNÍ myšlenky a já říkám že tohle ještě drží ZEMI při životě. Až zmizí poslední meditující-jogín-duchovní či šaman, v ten den je se zemí konec. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Každá spoločnosť má nejaké svoje drogy a domorodci v Amazónii nebudú výnimkou. Ich tisícročná tradícia Ayahuasca je zaujímavá a aj západná medicína sa od nich chce niečo naučiť, keďže by mohla slúžiť na odvykanie od tradičných drog. Ayahuasca získaná ako odvar listov a liany je mimoriadne psychoaktívna a pritom vraj netoxická, ale účinky na tráviaci trakt sú viditeľné aj vo filme. Okrem „očistenia“ prichádza stav „rozšíreného vedomia“ a halucinácie poznajú určite aj konzumenti iných drog, šamani to opisujú ako niečo krásne alebo aj hrozné. Vo filme je to zobrazené ako lietajúce dopravné prostriedky, autá, lode, lietadlá alebo aj mimozemské lode, taniere, to celé mi prišlo ako dosť cez čiaru pre amazonských domorodcov. Kto to skúsil, tomu dokument príde asi zaujímavejší. Celý film TU. ()

Reklama

Reklama