Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o starostlivém tatínkovi dospívající dcery a o jednom dlouhodobém vztahu. Doktor Brdečka je vdovec a má již devět let poměr se zdravotní sestrou Danou ze svého pracoviště. O svou skoro dospělou dceru Evu se stará až příliš svědomitě. Trochu ji rozmazluje, trochu hlídá a vlastně kvůli ní se s Danou ještě neoženil. Eva má ale před maturitou, prožívá první lásku a tou přílišnou péčí trpí. Problémy nastanou ve chvíli, když dá Dana doktorovi ultimatum: buď sňatek, nebo rozchod. Že komedie nakonec skončí svatbou, je nasnadě, ale zásluhu má na tom jak doktorova přítelkyně, tak jeho dcera. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mnoho žen doktorova smrt, respektive minimálně jeho žlučníku. Tohle je další z TV normalizačních ,,komedií'' o každém z nás a našich každodenních starostí. Soudruh totiž nepotřeboval aby se mysl jitřila nějakými politickými tématy. A tak tu máme nebohého vdovce s dospívající dcerou, kterému s domácností a výchovou mírou až otravnou vypomáhá sestra. On sám má v práci vážnou známost, ale v sevření těchto dvou žen si netroufá přivést domů třetí. Tak však stupňuje tlak a chce aby se rozhoupal.... Jako komedie to moc nefungovalo. Bláha byl super jako vždycky, tu jeho starost o tu jedinou květinku kterou obětavě a sám vypiplal k maturitě jsem chápal, ale prostě mi to moc nešmakovalo. Kdo měl ránu byl mladý Vízner ve Štrosmajerovských brejlích s tím páčem a kotletami.. :-). Co však zaujalo byla ta socialistická ,,intimnost'' vztahů. je to dobře vidět na Bláhovi, který se jen bojí domluvit si doma obyčejnou schůzku když dcera není doma - aby si něco nemyslela... V dnešních sexem přetékajícíh filmech by to působilo jak cosi ze začátku století... :-). Takže dám dva zelené stováky na dvojdílné plavky a víc ani Korunu. * * ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výkladní skříň dramaturgie Marie Poledňákové, obecně fenoménu televizní inscenace pozdních 70. let a celé je to přesně takové, jaké by to mělo být. Nelze odtrhnout oči. Všichni jsou na svých místech, Bláha v křesle, Kořínková mezi futry, Slunéčkové v předsíni a Vízner se schovává za silnými obroučky brýlí. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že bude tatík vdávat dceru (nečetl jsem pozorně obsah od ČT), ale brzy mi došlo, že dvaadvacetiletá budoucí maturantka v podání Lenky Kořínkové se asi vdávat nebude. Děj je i tak utahaný, dialogy šroubované a herci až na Josefa Bláhu rozhodně nebyli při natáčení políbeni múzou, takže mě film nudil i přes svou milosrdnou stopáž. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tatínek Josef Bláha to chvilkami až přeháněl, ale zase byl otcem jediné dcery, kterou vychovával téměř sám, tak je pochopitelné, jak se choval. Mě by stejně jako Karolinu Slunéčkovou přestalo bavit čekání na to, až se pan Bláha konečně rozhoupe. Celkem příjemná televizní inscenace připomínající příběh z "Bakalářů". Vůbec bych se nedivila, kdyby se tehdejší televize nechala ispirovat nějakým diváckým dopisem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Evžen Němec natočil televíznu komediálnu inscenáciu "Ja by som sa tak rada vydávala" v roku, kedy som sa narodil. Trvalo dlhých štyridsať šesť rokov pokiaľ sa ku mne dostala. Nie je na tom nič divné, pretože len zriedka kedy zalovím v týchto vodách. Aj keď som z generácie Husákových detí, televízna tvorba z obdobia československého socialistického realizmu ma ničím neoslovuje. Po dlhom čase som sa však odhodlal si pozrieť nejakú veselohru z tých dávno minulých časov. Náhodou som siahol po tomto titule. Bohužiaľ nijak zvlášť som sa pri tom nepobavil. Jozef Bláha v hlavnej úlohe bol síce fajn, ale scenáristicky to bolo slabé. Na to, že sa jedná o komédiu, tak som sa ani raz z chuti nezasmial, čo považujem za zásadný problém. ** ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama