Reklama

Reklama

Líbej mě

(festivalový název)
  • Švédsko Kyss mig (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě třicátnice, Mia a Frida, se poprvé setkají na zásnubní hostině svých rodičů. Miin otec Lasse a Fridina matka Elisabeth se budou brát. Lasseho dcera Mia se vrací domů se svým přítelem Timem a přípravy jejich svatby jsou také v plném proudu. I přes složitou rodinnou situaci se mezi Miou a Fridou probudí silný cit, který nejde zastavit. (lenuse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ach jo, život nás holt někdy připraví do prekérní situace a teď co s tím? Každý máme něco v genech po našich předcích a při nějaké příležitosti si to citelně uvědomujeme s tím, že jsme rádi a nebo naopak. Nevím jak Mia, ale možná to by ten pravý okamžik sebepoznání a ovlivnil její rozhodnutí jak žít dál. Nevím, jestli bude šťastná, ale to ukáže čas............ ()

mandella 

všechny recenze uživatele

JO!! Švédská krásná vztahovka o dvou holkách, které překonaly okolnosti a navzdory všem to zvládly. Ústřední dvojice milá, zvlášť Mia (Ruth Vega Fernandez), ostatní herci slušní. Líbil se mi ponor do rodiny. A je tady asi skoro nejhezčí filmový konec ve spojení s hudbou, co jsem viděla. Milučké. Po několikerém zhlédnutí musím s hodnocením na pět hvězd. Holt jsem měkkota, ale zůstalo mi to dlouho v hlavě. Parádní hudba. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kolikrát už to tu bylo... Šťastně zamilovaná dívka, co má před svatbou (Svatba ve třech, Four faced liar a právě Kyss mig), nebo žena středního věku, vychovávající ve spokojeném manželství své děti (Elena Undone, Die konkurrentin, The world unseen, Aimée a Jaguár), které žijí v domnění, že jim nic nechybí, dokud se jim v životě neobjeví nějaká "fuckin´ hot" ženská, z který kalhotky vlhnou světelnou rychlostí XD. Prostě příběh ohranější daleko víc, než Twilight dvdčko v rukách patnáctileté puberťačky. Jenže v tomhle případě tak civilně zahraný a seversky klidně natočený, že jsem nedokázala odolat ani já a cynismus musel zase jednou do šuplíku. Viděno dvakrát, ale určitě ne naposledy. ()

IrmaVep 

všechny recenze uživatele

Jo, tak takový příběh se mi nikdy neomrzí... a můžu to vidět třeba na tisíc způsobů. Je jedno, z jaké země vzejde, v jakém čase se odehrává... kultuře, společnosti, náboženství, sex. orientaci. Vždy je to milé a u mě osobně to bývají někdy horší, někdy lepší tři hvězdičky. Tenhle konkrétní film ale má několik plusů, které ho v mém hodnocení povyšují po prvním shlédnutí o třídu výš než ostatní (a kdoví, jestli zůstane u jedné, až ho uvidím po nějakém čase třeba znova). A myslím, že všechny ty věci už tu i zazněly: kamera, hudba, příjemné tempo, navíc pro mě exotická švédština, sympatické herecké obsazení... a konec:) Nemůžu si pomoct, jsem měkejš. Opravdu hodně mě zaujal vývoj Mii, to mě vážně bavilo sledovat a představitelka je hodně šikovná a nakonec i hezká ženská. Ale úplně zbožňuju Fridu, jak ta se umí podívat s tím svým úsměvem... Co mi úplně nesedlo, bylo chování rodičů, především Lasseho, který mi celou dobu připadal "nějaký", ale najednou se u něj projevila úplně jiná nátura (pro dobro věci) a pak mě zarazilo něco u scény na letišti. Ne příběhově, ale jakože technicky, nebo jak bych to... v první chvíli jsem vůbec nechápala, kdo je teda kde a kdo je ještě tady a kdo už tam... :D No, ale jinak nádhera, koho zaujal tenhle film, doporučuju již zmíněné "Fucking Amal" a "Imagine Me and You". P.S. Děkuju za titulky pbg. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toľko percent? A pritom to bol úplne obyčajný film s predvídateľným dejom... No dobre, úplne obyčajné nie, lebo miesto klasického milostného trojuholníku sa žena pred svadbou nezaľúbila do iného muža, ktorého práve náhodou stretla, ale zaľúbila sa do ženy - svojej budúcej nevlastnej sestry. A o tomto je celý film - nič iné, len riešenie orientácie - či je to naozajstná Láska, alebo len skrytá túžba? No a napokon sa ešte do hry zamiešajú ešte klasické elementy romantických filmov ako hrdosť, egoizmus a nerozhodnosť. Neviem, čím si tento film teda vyslúžil taký obdiv. U mňa je to na rozhraní 1 a 2 hviezdičiek, ale keď to porovnám s inými 2-hviezdičkovými filmami, tak toto bolo oveľa nevýraznejšie. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama