Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 510)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako milovník divných filmů, nejlépe dle comicsů, musím zvolat sláva! Proti upachtěné jedničce (ano, Kenneth Branagh je skvělý režisér, ale měl by zůstat u Shakespeara) je tenhle mix LOTRa a StarWars balzámem pro mou duši. Poněkud jsem měl obavy, zda temnota nebude jen reklamní fintou (jako u posledního StarTreku), ale ne, pěkně jsem si ji užil. Co na tom, že vše končí dobře, zdá se, když temnota je protikladem světla, a nemůže být nikdy zničena. Žádné intelektuální orgie (od toho máme jiné mistry), pouze čirá fantazie, destrukce a bezva akce. Jistě, uvítal bych realističtější souboje, ale chápu, že gejzíry krve nejsou cestou k patřičnému výdělku... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jestliže Iron Man 3 vzbudil naděje, že by se marvelovky konečně mohly vymanit z předvídatelné kolonky „řemeslné omalovánkové tuctovky nic proti ničemu a za každou cenu pro všechny a tedy ve výsledku pro nikoho“ a vydat se svébytnější cestou, tak nový Thor tuto naději zadupává hluboko do země. Nic tu není vyloženě špatně, ale zároveň tu nic není ani vyloženě dobře; prostě připosraná sázka na jistotu jako většina předchozích marvelovek. Opravdu zdařilé je to pouze v těch momentech, kdy se to nebere vážně. A těch je jako šafránu; Lokiho cameo kejkle, věšák, metro, obludka s holoubky a… A to je tak nějak vše. Ve výsledku tedy cca třicet vteřin opravdové zábavy a nikoli pouze jejího předstírání? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DLOUHO PŘED ZROZENÍM SVĚTLA TU BYLA TEMNOTA. A Z TÉ TEMNOTY VZEŠLI TEMNÍ ELFOVÉ. PŘED TISÍCILETÍMI SE NEJNELÍTOSTNĚJŠÍ Z NICH, MALEKITH, SNAŽIL PROMĚNIT NÁŠ VESMÍR ZPĚT VE VĚČNOU NOC.…“ /// Tentokrát frajerovi s perlíkem hodnou chvilku trvá, než se nadechne k souvislý (zajímavý) podívaný. Hlavně díky vtipu (nebo aspoň snaze) je to nakonec taková vodlehčená komiksová zábavička, která nezklame, ale že bych vo tom vyprávěl vnoučatům… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že ty ,,ze shora“ neuměj moc dobře parkovat (nebo to maj v píči?). 2.) Mohl by bejt James HuntBůh? (a nebyl?...) 3.) Thx za titule ,,fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu dosud nejslabší přírustek do novodobé rodiny marvelovských komiksovek. Utápí se v únavných dialogových sekvencích, velkolepá akce schází (příznačná třeba pro nového Kapitána Ameriku) a příliš mnoho času se stráví na poměrně nezajímavém Asgardu, jehož historie a celé to mytologické blbnutí kolem dojem neudělá. Jednou z mála zábavných věcí je sledovat, jak filmy podobného ražení vytváří někdy až totožné žánrové vzorce a jak variují žánrová klišé - proměnlivý vztah hlavního hrdiny a hlavního záporáka, zdánlivá smrt záporáka či jednoho z hrdinů, hrdinovo neuposlechnutí rozkazu od otce/mentora/nadřízeného, které posouvá vyprávění vpřed, vše je přitom "temné" (nejlépe i v samotném názvu filmu), svět čeká zkáza, ze tmy ale přichází neohrožený bojovník s jedinečnou zbraní, který lidstvo zachrání – a tím, jak je nový Thor, resp. jak jsou i ostatní marvelovky avengerského universa na sebe, občas dost kostrbatě napojeny, a jak na sebe vzájemně odkazují. Přijde mi, že se tady jede až příliš na neutrál a že samotná značka Marvel má být zárukou komerčního úspěchu. Jen aby na to tvůrci, resp. producenti příliš nedoplatili. U filmů s rozpočtem 150+ milionů by se nad tím měli minimálně zamyslet. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdybych věděl, že Alan Taylor udělá z fantasy vesmíru Asgardských devíti světů Hvězdné Války, asi bych mu poděkoval za jeho prezentaci a odstavil ho od režisérského křesla. Fakt je, že druhý Thor dokáže být monumentální, a nic menšího v podstatě ani není ve filmařské logice (při vědomí toho jak vypadala jednička) možné. Ale i když tu přibylo osobních motivací, krutých ztrát a v zásadě i herectví, pořád mi to nějak nesedí dohromady, a jakkoliv je to kacířské, Natalie mi tu přišla divná. Co funguje, to je jednoznačně humor, a řešení akčních scén je taky celkem nápadité - závěrečná bitva okořeněná gravitačními anomáliemi byla slušným oživením. Jenže co se týká zúčtování s hlavním záporákem, je bohužel z podobně slabšího soudku jako třeba u prvních dvou Ironmanů - nebo prvního Thora, že ano. A je to škoda, protože Christopher Eccleston srší charismatem na všechny strany. Jít na to do kina, asi bych poněkud zalitoval peněz za lístky. 70% ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Roli Fandrala si měl původně zopakovat Josh Dallas, ale nemohl se natáčení zúčastnit kvůli své roli v seriálu Bylo, nebylo (od r. 2011). Vystřídal ho tedy Zachary Levi, který měl původně hrát tuto roli už v prvním díle, ale nemohl kvůli závazkům k seriálu Chuck (od r. 2007) (S.W.A.T)
  • Zo stanice Charing Cross to do Greenwichu nie sú tri zástavky ani náhodou. V skutočnosti je to 14 zástavok (dva metrá a jeden rýchlovlak). (Fanita)
  • Jedná se o první film Marvelu, který se dějově vůbec neodehrává v Americe. (Dracconnis)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama