Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice je od prvního představení postav jasné, co se a jak stane, ale i tak je to fajnová zábava. Jako mají chlapy nadsazené Postradatelné, tak mají ženské nyní tuhle odlehčenou a rejpavou romantickou komedii z romanticky ideálního prostředí světa Jane Austenové. Herci nejsou zvolení špatně a ten humor je opravdu příjemný i pro chlapa. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hranica medzi tým, čo hráme a medzi tým, aký v skutočnosti sme je veľmi tenká a občas ju človek prekročí. To sa stalo aj v tomto filme. Herci hrali, ale zároveň boli sami sebou. Romantika priam sršala. Situácie mali taký typický anglický humor aj keď miestami poameričtený. Rozhodne nie zlé, Stifflerová máma rulez, preafektovaná blondýnka bavila v každej scéne a ústredná trojica držala dej pevne v rukách. Trošku prekombinovaný záver len vrátil divákov späť do reality. 2 z 5 ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Austenland - místo, kde se zdá všechno velmi jednoduché. Od tohohle filmu jsem čekala rozuzlení již od začátku, opak se ovšem stal pravdou právě ve chvíli, kdy se Jane dozví, kdo vlastně stájník je a to jí zkomplikuje její pohled uvažování. Na tomhle filmu se mi nejvíc líbil ten konec, nikdy bych jej nepředvídala takový, jaký byl. Taky bych se chtěla podívat na takové místo, kde je láska přímá a nekonečná. Na tomhle filmu se našly i slabé okamžiky, jako například ten hodně rychlý konec, kdy se najednou objeví the End a film najednou končí. Tomuto filmu bych nic víc nevytkla, snad jen ta promyšlenost mohla být lepší. Tento film bych doporučila všem, kteří chtějí prožít něco neobvyklého a ocitnout se v Austanlandu, na místě, kde se zdá být vše úplně jednoduchým. A i když nepatří mezi nejlepší filmy, které jsem viděla, mohu napsat, že byl dobrý, hodně dobrý, nepředvídatelný a jednoduchý a to se mi líbí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na první pohled příšerné, ale na ten druhý docela zábavné vyprávění o naivní "holčičce", která je natolik posedlá Jane Austenovou, že obětuje nemalou finanční částku, aby se mohla vydat do tzv. "Austenladnu", kde by mohla na pár dní prožít to, co prožívají hrdinky jejích oblíbených románů (zvláště Pýcha a předsudek). Neskutečně naivní, ale pokud si divák uvědomí, co film zpracovává, je to vlastně v pořádku. Nedá se říct, že bych se vyloženě bavil, ale netrpěl jsem. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně pošahaný (to se ale již od názvu dalo očekávat), s mojí oblíbenou a prdlou Jennifer Coolidge to jiné asi ani být nemohlo :D :D Je třeba to brát s nadsázkou, ale představa toho dvojího světa a zároveň posedlostí prožít "život" v dobách cca před 200 lety - vím o hodně holkách, co by to chtěly prožít ;) Realita x fikce - taky bych si nebyla jistá, zdali to na mě ten člověk hraje...bála bych se toho, ale asi bych to taky rozjela pak ve velkém, abych z toho pořádně něco měla :) Kostýmy jsou super, "zákulisí" pravého Austenlandu u bazénu s grilem - taky sranda :) A všechny ty kostýmy, zámky, vyjížďky, koně, cinkrlátka, holoubátka v klíckách v účesech metr nad hlavou :) Super, ale je to šílený a dost předvídatelný :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)
  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)

Reklama

Reklama