Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

Fr 

všechny recenze uživatele

SVĚDECTVÍ O DĚSIVÉM OSUDU, KTERÝ JIM VYRVAL TO NEJCENNĚJŠÍ.... SAMOTNÝ ŽIVOT!...... /// Fotbal je jednoduchá hra. Získáte míč, přihrajete ho a vstřelíte gól. Všechno ostatní je jen na okrasu. Úžasné Busbyho děti – mladej Bobby Charlton těšící se na svoji premiéru .... LESK, SLÁVA A TEMNÁ MINULOST MANCHESTERU UNITED. ... 6. února 1958 v cca 15:50 nasedají při mezipřistání v Mnichově zpátky do letadla, aby za 10 minut .... ten příběh je jednoduchej. Minuty po tragédii očima B.Charltona, co se dělo v Anglii a jak to bylo dál s mužstvem. Nečekejte žádnej velkej biják. I Damned United je nákladnější podívaná. Tohle je film pro příznivce M.U. Ti ostatní by totiž nemuseli tu dávku citovýho patosu rozdejchat. A to všechno kvůli lidem, který jsem ani neznal. Jak neznal??? Vždyť je to MANCHESTER UNITED! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Musím vidět každej film, kterej je o fotbale a podle skutečnejch událostí. 2.) Furt se rozhoduju, jestli fandit ,,MODREJM“ nebo ,,RUDEJM“. 3.) Thx za titule ,,xpavel“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len zriedka kedy sa objaví snímok, ktorý z emocionálnej stránky tak tlačí na pílu ako tento. Spočiatku ma pre spôsob spracovania "United" nijak mimoriadne nenadchol, no odstupom času si ma jednoducho získal. Smutný no zároveň veľmi nabudivý film podľa skutočnosti, ktorý je jasným príkladom toho, že človeka nemusí zlomiť ani tá najnáročnejšia životná skúsenosť. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Nezapře se, že je to televizní zpracování. Myslím si, že tenhle příběh by si zasloužil lepší. Přesto jako velkého fanouška tohoto klubu mě tenhle film potěšil a ač to nemívám ve zvyku tak jsem * přisadil. Tahle tragédie co se stala 6. února 1958 Manchester United posílila a dnes se může pyšnit nejvíce tituly. Jako fanoušek jsem velmi hrdý. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pro nezaujatého fanouška je to lehký nadprůměr. Je na tom vidět, že jde o televizní zpracování. Pokud ho navíc nijak neoslovují jména jako Charlton ,Busby nebo Edwards tak bych pochopil i průměr. Ale pro mě, jako fanouška Manchesteru United je to jasná záležitost, která popisuje jednu z nejtragičtějších situací, která ve fotbale nastala. Film o fotbalovém klubu, ale ne o fotbale. Protože v roce 1958 nebyl fotbal to nejdůležitější. Dojemně o tom, jak jeden tým povstal a nenechal se zlomit. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Díky za doporučení a doporučuji dále. Film o fotbale, ale nejen pro fanoušky fotbalu. Skvělý, ale drsný příběh založen na skutečných událostech potržen famozní atmosferou. Výkonem Šéfa a trenéra. Konečně znovu film,který nepotřebuje mega bomba americký hvězdy, ale silný příběh,cit a um takový film natočit. Kdyby,byl i o něco pro mě lepší soundtrack dávám pět hvězd. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)
  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)

Reklama

Reklama