Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

majo25 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film je až príliš emotívny a veľmi patetický. Vidiet, ako chlapi-ostrieľaní futbalisti revú či sú psychicky labilní po leteckej havárii, povedal by som, že sú padavky, ktoré pri prvej prekážke pustia do gatí. Čo tento film drží nahore sú velmi dobré výkony hercov. Samozrejme aj samotné spracovanie filmu, rovnako ako 50. rokov - účesy, dresy, interiér. Hodnotenie: 65% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímky opravdu zbožňuji, co více říci když se navíc jedné o film z fotbalového prostředí a je podle skutečné události. Tentokrát kolem jedné opravdu smutné události. Rudé ďábly opravdu nijak nemusím, to mám radši jejich modrou variantu a ani tento snímek na ně můj názor nezmění. Když ale nebudu brát v potaz fanouškovský rozměr, tak je United velmi dobrý snímek, plný silných emocí a neokoukaných britských herců. Prostě žádný velký biják, ale velmi kvalitní britský tv film, pro které mám opravdu slabost. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja nikdy neberiem vypäté emotívne situácie za nátlakové, pokiaľ vychádzajú z reálu alebo plynú prirodzene. Takže z toho pohľadu výborná emotívna záležitosť, pretkaná smútkom od začiatku do konca. Dejová linka ma síce oslovila menej - pomerne dosť pre mňa otravných dialógov - no na nadpriemer to určite stačí. 75/100 ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Manchester United neodehrál nejtěžší zápas na Old Trafford ani ve Wembley nebo na Camp Nou, vlastně ho vůbec neodehrál na fotbalovém hřišti. A o tom je tohle dobré drama od BBC, se skvělým Davidem Tennantem. Příběh Busbyho dětí, pro fans Manchesteru United naprostá povinnost, pro ostatní hodně zajímavej "sportovní" film, který se drží faktů. Btw. zrovna dnes zemřel jeden z těch, o kterých tenhle film je, Bill Foulkes, vítěz Ligy mistrů, 4násobný anglický šampion, jeden z přeživších Mnichova.. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Film který překvapí svým pojetím, a i když je o fotbale, tak se tam neobjeví ani jeden fotbalový zápas. Je to pojaté z hlediska hráčů a trenérů, kteří sestavily tým, o kterým si všichni mysleli, že nic nedokáže, ale oni dokázali dobýt svět. Většina Anglie je milovala, ale přišla na to až moc pozdě. Úžasné drama s O'Connellem v hlavní roli. On hrát prostě umí, věřím mu ty emoce a výraz v obličeji. Je úžasné, jak se Manchester za tak krátkou dobu zformoval a chvíli na to byl zase jeden z nejlepších celků ligy. Byli to krásný časy, když se fotbal hrál pro zábavu a nadšení ze hry, teď už jde jen o prachy. Manchester nemusím, ale za tohle si zaslouží úctu. Je to skvělé drama BBC ani jiné neumí, jen ten začátek mi přišel nudnější, proto nejdu až na 5*, ale určitě to stojí za shlédnutí. 85% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)
  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)

Reklama

Reklama