Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší TV film, co moje oči spatřily. Fotbalem se docela zajímám a ejhle! O této havárii jsem nikdy neslyšel. Není to sice moc o fotbale, spíš o hráčích, hlavně tedy o Bobbym Charltonovi, ale to je jedině dobře, aspoň se víc kladl důraz na emoce a pocity, kterých bylo nemálo. Samotný zpracování děje a scénáře má o dost navrch oproti hereckému obsazení a výkonům, ale líbilo se mi, že i většina herců, které neznám(až na Tennanta) zahrála skvěle. Tu smutnou a občas i děsivou atmosféru tomu výborně dodávala Clintova muzika. Důkazem toho, že film na mě dost působil je i to, že jsem měl při těch dost emotivních scénách husí kůži. Bravůrně SILNÝ pane. 95% ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

**** Because football matters. Ale nikdo mi nevymluví, že tvůrci měli prachy jenom na jednu digitální scénu, a že herecký ansámbl nikdy předtim ani potom pořádně nekopl do balonu. _____ Podobný film jako MAURICE RICHARD, akorát víc "o sportu bez sportu". Lepší než DAMNED UNITED. Horší než hnědooký holky a pistácoivá Deli. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímky opravdu zbožňuji, co více říci když se navíc jedné o film z fotbalového prostředí a je podle skutečné události. Tentokrát kolem jedné opravdu smutné události. Rudé ďábly opravdu nijak nemusím, to mám radši jejich modrou variantu a ani tento snímek na ně můj názor nezmění. Když ale nebudu brát v potaz fanouškovský rozměr, tak je United velmi dobrý snímek, plný silných emocí a neokoukaných britských herců. Prostě žádný velký biják, ale velmi kvalitní britský tv film, pro které mám opravdu slabost. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

"Ne, to není o jejich památce. Je to o tom ukázat světu, co jsme zač. Ukázat světu, že nás tragédie nezlomí. Protože naše budoucnost bude mít základy v tom, jak se dnes zachováme." Přesně! A já se jen ptám. Proč nejsme schopni natočit TV film, který dokáže s takovou důsledností a faktickým popisem zobrazit významnou událost, která poznamenala jeden světově známý fotbalový klub? Témat by se tu našlo také dost. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Krasna,no velmi smutna sportova drama z prostredia futbalu o tragedii anglickeho klubu Manchester United z patdesiatych rokov minuleho storocia,ktora sa nesmrtelne zapisala do dejin,aj napriek tomu,ze je citit nizsi rozpocet,tak sa jedna o vyborne filmove spracovanie tejto historickej udalosti,cize tym padom tomu nalezi aj moje hodnotenie...:-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)
  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)
  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)

Reklama

Reklama