Reklama

Reklama

Trans

Trailer 1

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (774)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle ma zastihol totálne nepripraveného. O filme som nemal vôbec šajnu o čom to vlastne je. Sadol som si hovorím si fajn, McAvoy toho poznám z X-Menov, ale to nám bude predvádzať obrazy ? Prvé dve minútky filmu ma totálne nebavili, ale potom celý film začal pridávať na tempe, gradoval a nakoniec vyústil vlastne v jednoduchú, ale dobre schovanú zápletku. Musím povedať, že celý film ma bavil, prišiel som mu na chuť a s dobre obsadenými hercami som sa pustil do pátrania po obraze, ktorý som nevidel ani na hodine dejepisu. Réžia Dannyho Boylea je skutočne perfektná a už dlho som nevidel film, kde sú scény husté len vďaka kamery, strihu a hlavne soundtracku. 85% - 4* ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pod rúškom hypnoterapie a krádeže šikovne zamaskovaná zápletka. Spracovanie veľmi zaujímavé, aj keď "hry s hypnózou" zanechávali úsmev na tvári....myšlienky vkladané do mozgu systémom ide to kedykoľvek, s kýmkoľvek a akokoľvek. Juuuuj, to škrípalo. Podstatné však je, že film ako celok výborne funguje, zápletka sa postupne šikovne odhaľuje a sústredenú pozornosť treba udržať až do konca. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chce-li se mi někdo mrknout do hlavy, tak ať raději zkusí otvírák na konzervy než hypnózu. Považuji totiž za pravděpodobnější, že mi tykev někdo odborně sešije než to, že mi někdo rozuzluje mozek do původního stavu. Já se zkrátka skvěle bavil při úvodní akci, ale jakmile se začalo hypnotizovat, tak mne hodně rychle přestalo bavit sledovat, kde je obraz, kde jsem já, co tam dělám, proč mám v kufru mrtvolu a nakonec i to, proč mám po líbání v puse tři náboje. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To je tak úúúžasnej film!!! Já ani nedokážu vymyslet smysluplnej komentář ... Prostě vizual a hudba vládne, kamera, zápletka, průchody realit, výkony herců, estetika obrazu ... no nááádhera!!! Masakr největší, WOW!!!! Naprosto mega high lvl tohleto!!! Před chvílí shlídnuto ... (i když praxe s hypnózou je nesmysl, buď jak buď ...) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Řemeslo dokonalé, příběh pitomý. Film mě nudil, postavy nezajímaly. Což se stává obvykle ve filmech, kde vlastně není nikdo, komu by se dalo fandit. Nakonec se z toho stává jen hříčka, scénáristické cvičení, jak postupně odhalovat všechny informace, jenže to má být prostředek vyprávění, ne cíl. Pak je z toho formalita a mě nic nenutí skládat to dohromady. A nejsem sice psycholog, ale tohle vkládání myšlenek do hlavy druhých možná akceptuju ve sci-fi (Inception), ale ne tady. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, a taktiež vo Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Nafta se takto nevznítí, když se pořádně zahřeje, jak je ukázáno ve filmu. Výstřel, který ve filmu padl, by tedy neměl požadovaný efekt, jelikož by nestačila ani drobná jiskra. (TaNya_)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama