Reklama

Reklama

VOD (1)

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (491)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kdyby nešlo o remake, asi bych hodnotil lépe. Kdyby tvůrci zfilmovali můj námět, který jsem před lety zveřejnil na imdb (česká verze k přečtení zde v diskusi na straně 7), určitě by šlo o film roku! Jejich škoda. Kdyby producenti neodmítli hudbu Michaela Nymana (což je jak známo nejlepší skladatel na světě, to jako bez debat), film by byl jistě působivější. V korejském Oldboyovi byla hudba velmi výrazná, zde si jí ani nevšimnete. Kdyby tvůrci neobsadili Joshe Brolina, který ve filmu vypadá jako asociální psychopatický terminátor (a před i po uvěznění vypadá úplně stejně, aspoň nějaké šediny mu mohli přidat), divák by mu třeba i fandil. Kdyby scenáristi vymysleli pro hlavního záporáka trochu méně za vlasy přitaženou motivaci, divák by se při závěrečném vysvětlování třeba nesmál. Samá kdyby. Promarněná příležitost. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jelikož nemám zkušeností s původní verzí, šel jsem do filmu s tím, že jsem vůbec nevěděl o čem to je a jak to celé dopadne. Dopadlo to skvěle. Nářez jako svině. Brutální, promyšlené a dechberoucí. Ve filmu jsou sice jen tři akční scény, ale jsou krvavé, perfektně natočené a choreograficky zvládnuté. Film nestihne za svou stopáž ani sekundu nudit a závěrečná pointa mě dostala na plné čáře. Za mě překvapení jako prase. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

U americké verze Oldboye, je hodně důležité, jestli jí bude sledovat divák znalý korejského originálu, nebo ten, který se s tímto filmem nikdy nesetkal. Jako remake, film nefunguje prakticky v ničem, nepřináší žádné inovace a již viděné, přetváří do daleko horší podoby. V tomto směru je to naprosto zbytečný a nepovedený film, který by měl milovník korejské předlohy, raději obejít obloukem. Na druhou stranu, "nový" divák, který o příběhu neví vůbec nic, bude možná překvapen brutalitou i neokoukaným příběhem, který skrývá jeden z nejoriginálnějších zvratů, které jsem kdy ve filmu viděl, ale přesto je vidět, že v rukách lépe vybraného režiséra (Spike Lee je výborný režisér, ale sem se vůbec nehodí) by film dopadl daleko lépe. Rozhodně doporučuji korejský originál i těm, kteří asijskou kinematografií opovrhují. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka od hlavy až k patě bez hlavy a paty, až potupná zhovadilost. Zůstanu u popisku mysteriózní, protože o serióznosti není debat. Bylo to hrozně depresívní a zároveň neemotivní, takže mi bylo fuk, co se děje uvnitř nebo vně hlavním hrdinům. Joshe mám hodně ráda, ale čekala jsem v jeho podání spíš styl typu Rozsudek než Předsudek, který světem vládne. Ať to vezmu odkudkoli, víc než kupu hnusu, nechutných scén, enormního odosobnění a hořkého pocitu reality, co vše se dá pořídit za prachy a jak dlouho jsou lidi ochotni pořádat zvrácený cirkus s lidským masem (platím si tu herečku od jejích 10 let aj. perly) jsem si z toho neodnesla, spíš jen špatný pocit na jazyku, který mi doufám ještě dlouho zůstane (jazyk, ne pocit). Ovšem slizký záporák neměl chybu, ale nejsem si jistá, jestli je tou pravou ikonou k obdivu. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Lee se oproti Parkovu originálu liší jen v drobnostech, přesto to není tak úplně zbytečný remake. Postavy jsou vykreslenější, kameraman jak kdyby vynechal svou dávku barbiturátů a příběh si to přímočaře sviští do finiše, jenže nějak mi nepadl do noty ten přehnaně úchylnej Copley a čekal jsem i větší porci slibované brutality. Uvolněnost původní verze je pryč, stejně jako jsou tupí Američani ušetřeni pro ně nepohodlných titulků (asi proto je tak málo účastníků soutěže ve spelování) a o to šlo zjevně nejvíc .. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama