Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomsta častokrát mívá charakter hada požírajícího vlastní ocas... Netroufám si hodnotit, jestli je lepší verze Chan-wook Parka, či Spikea Leeho, ale ta rodáka z Atlanty je mi bližší. Tahem na branku, hereckými kreacemi i netaháním rádoby vznešených emocí do triviální zápletky.. Závěrem malý kvíz: Kladivem Tlouct Hlavičky Hřebíků - nehodící se slovo škrtněte… ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice divný film. Věděl jsem, že to bude krvák, ale něco takovýho bych nečekal. V hlavní roli vystupuje stále oblíbenější Josh Brolin a nutno uznat, že se do té role hromotluka skvěle hodí. Nebýt jeho, asi by tento film lehce zapadl do zapomnění. Podle traileru je jeho postava z neznámých důvodů odsouzena na dvacet let k "domácímu" vězení. To je však jen první půlhodina. Pak se utrhne ze řetězu a sejme každýho, kdo mu vleze do cesty...tedy v tom lepším případě. V tom horším se Joe ještě s pomocí Elizabeth Olsen snaží vyřešit, proč byl vlastně uvězněn. Proč v horším případě? No přišlo mi, jako by ten vysvětlovací konec vůbec nedával smysl. Sharlto Copley si sice psychopatickýho miliardáře skvěle vychutnal, ale jeho motivace k tomu všemu byla teda dost pofidérní. Menší roli taktéž uzmul Samuel L. Jackson, a i když (jak je u něj obvyklé) moc prostoru nezabral, určitě to byla jedna z pamětihodných rolí. Celkově se mi tedy nejvíc líbily akční scény, kdy se Spike Lee fakt vyřádil, čemuž se většina sálu smála, to ovšem asi není a nebyl úplně záměr mysteriózního thrilleru...60%...[8.12.2013_Cinestar_Černý most] ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z překvapeních roku a další nečekaná pecka podzimu! No po pravdě jsem o tom nevěděl zhola nic, teda kromě toho, že se jedná o remake a i když všichni znají můj vztah k drtivé většině remaků, tak můj přístup k tomuto filmu byl víceméně neutrální. To je možná dáno i faktem, že původní film jsem neviděl (no někdy snad doženu) Každopádně je to nářez a další z důkazů, že absolutně nemá smysl řídit se zdejším CSFD hodnocením. Já vím, že do toho rejpu furt, ale prostě si nemůžu pomoct když vidím jaký ptákoviny jsou tu v červených číslech a nejlepší filmy roku jsou až trestuhodně podhodnocený. No co už k čertu s tím. Tenhle biják mě každopádně od první minuty nekompromisně vtáhnul do děje, kdy rozehrál fakt vymazlenej a zamotanej příběh během kterýho projde charakter hlavního hrdiny celkem výraznou proměnou. Bál jsem se jedinýho a sice jak to skončí. Pořád jsem měl obavy, že se takhle drsně rozehranej příběh nepodaří dotáhnout do adekvátního konce, ale opak je pravdou. Na konci to do sebe celý fakt nehorázně zapadne a ta finální pointa mě knockoutovala tak, že jsem pak ještě 5 minut čuměl z otevřenou hubou na závěrečný titulky. Kromě libovýho příběhu pak film nabízí i jednu ultrahustou bitku kdy si to hlavní hrdina nekompromisně rozdává s přesilou protivníků a vše je natočeno jedním přehledným záběrem bez jedinýho střihu. No prostě fantazie tenhle fight má u mě velkou šanci opravdu zkultovnět. Dalším plusem je pak samozřejmě Sharlto Copley v roli dalšího geniálního šílence. Tenhle frajer letos po Elysiu opět přesvědčil, že prostě kurevsky umí. Má obrovský charizma. Nezaměnitelný herecký projev a nezapomenutelný hlas. A vůbec já vyhlašuju, že chci Copleyho jako záporáka v příští Bondovce!!! Ještě řekněte, že by mu podobná role nesedla jak prdel na hrnec a nebyl by skvělým nástupcem Javiera Bardema. No nic to jsem se trochu zasnil jediná menší výtka snad bude směřovat k tomu, že mohl mít Copley větší roli než zhruba asi tak 15 minut i když stihl zazářit i tak. Jinak u mě naprostá spokojenost viděl bych to mezi těmi čtyřmi až pěti hvězdami, ale jak už jsem zmínil, vzhledem k tomu dle mému názoru mizernému hodnocení tady se přikloním k plnému počtu. Moje hodnocení 95% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Náprava se nekoná, bohužel.Americký cover Jihokorejské kultovky je natočen s větší lehkostí, aby byl stravitelnější pro běžného diváka.Josh Brolin v hlavní roli exceluje, Olsenka má tvářičku i prsíčka k zulíbání a Copley přehrává jako démon.Do scény s Jacksonem mě to strašně bavilo, ale pak už to šlo jenom dolu.Scéna s kladivem strašně mizerná, skoro žádná krev, to jsem absolutně nechápal, Leemu jsem tuhle pasáž absolutně nevěřil a v původní verzi byla stokrát lepší.Lee není Park a tak je americká verze celkově slabší v uvěřitelnosti a co mě vytočilo asi nejvíc, byl konec, zase to nedopadlo tak jak mělo a zase to konec zazdil, stejně jako v originálu.Kdyby bylo na mě, Copley letí z vokna mrakodrapu, Olsenka dostane diamanty a Brolin to s kladivem dodělá u pana Jacksona.Takhle kdyby to končilo, dám nemilosrdných 5*, jenže Lee si prostě musel udělat "artový" konec a nemohl nám divákům dát kurefský nabušený happy dead.Filmově slabší než originál s opět neschopným koncem, přesto solidní podívaná, která bohužel nefunguje, pokud jste viděli originál.Pěkný 3*. 60%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěléj remake ! Originál mě taky příliš nezasáhl, nejspíš to bude tím, že jsem s Asii teprve začínal, takže nového Oldboye jsem si skvěle užil. Film chytne od začátku do konce a nepustí! Ikdyž ve filmu vidíme pouze 3 akce, tak jsou kurevsky skvěle nasnímané a krvavé. Tempo filmu je velmi rychlé a dynamické, neustále se něco děje, řeší. Josh Brolin se mi do role hodil, je to správnéj drsnéj chlap! Prostě parádní Thrill jízda, při které se budete skvěle bavit. Doporučuji. 75% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Herečka Elizabeth Olsen neznala konec filmu až do premiéry v New Yorku. "Nikdy jsem nebyla víc šokována a překvapena koncovkou, bylo to podobné jako u filmu Šestý smysl (1999)," řekla Olsenová. (Dr Lizal)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno