Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (492)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo dodať. Je to samozrejme zbytočný remake, ale dôvodom vzniku je práve to, aby si látku pozrel aj niekto, kto originál nevidel. My väčšina zase môžeme porovnávať scény. Lee niekde akcentuje témy, niekde uberá, niekde mení. Symbolika je aj tu prítomná, ale mám pocit, že ak by Lee chcel z Oldboya spraviť zadumaný art, rozdrbal by mu Brolin kladivkom hlavu. On si totiž ukradol celý film pre seba a je jedným z najvýraznejších bad ass posledných rokov. Za jeho vytesaný mramorový antický ksicht a nekompromisnosť jedna hviezda hore. Len potom mu ťažko veriť zosypanosť. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po zopakování originálu i remaku po letech bezprostředně po sobě jsem vůči téhle verzi mnohem méně smířlivý. Její reduktivnost mi připadá zásadně horší a i když hodně z toho jde svést na studiový zásah, něco z toho je prostě inherentní nedostatek založený na neochotě vydat se vlastní cestou, ale zároveň konání kusých změn, které rozbíjejí jakoukoliv vnitřní logiku. Sice tu vidím určitý potenciál intertextuálního vnímání, kdy některé variace a citace originálu jsou zajímavé, ale v důsledku to je jen osekání dobrého filmu na horší nápodobu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,, DOSTANU SE VEN. A KDOKOLIV JSI, KDEKOLIV JSI…, JÁ SI TĚ NAJDU…“ /// Zmrd, co potřebuje lekci… Není to tak syrový, jako vod Korejců. Josh Brolin je slušnou verzí Dae-sua a když si s perlíkem v ruce hraje na Thora, je to stejná zábava jako v originále. Tenhle (téměř) remake je takovej líbivější, jednodušší a sází na jistotu zajímavýho rozuzlení. Vo tom, jestli je či není zbytečnej, bych se nepouštěl do složitější debaty. Vocení to hlavně ti, jenž neřešej pičoviny a nemusej žluťáckou kinematografii. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nebavěj mě žlutý originály. 2.) Nevím, jak má vypadat milující otec. 3.) Thx za titule ,,fox333“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spike Lee pochoval sám seba. Ázijský originál spred desiatich rokov nepotreboval remake a tento film ním ani nie je. Vypožičaná je z neho obývačka, pár pamätných scén, ale keby to tvorcovia upravili trošku do inej podoby, tak nie sú vopred odsúdení na neúspech. Bohužiaľ filmové kulty majú tú smolu, že ich protektori sa celú dobu netešia na nič iné, len aby mohli čo najskôr rozdupať remake a nedať mu šancu presadiť sa u bežného diváka. Originál som videl a páčil sa mi, zmysel toho filmu bol však niekde úplne inde, príbeh bol zakorenený hlboko v ázíijských hodnotách a zároveň prezentoval artovú synchronizáciu s akčným žánrom. Tento film sčasti poberá na seba hollywoodsky feeling, konštrukcia príbehu však úplne predčila moje očakávania a fincherovské zvraty pôsobia veľmi úderne. Samozrejme nechýba cesta do absolútnej temnoty ľudskej mysle, pocitov zúfalstva a nenávisti. Celé je to vyšperkované neskutočne realistickou akciou, Brolin by si v súčasnej forme mohol strihnúť ešte nejakú akčnú jednohubku, jeho prínos pre tento film bol ale predovšetkým v hereckej precíznosti. 85%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ja sa musím prikloniť na stranu fanúšikov originálu. Síce oceňujem kvality tohto remaku, ale nechal ma úplne chladným. Myslím, že aj s odhaľovaním pointy narábali šikmáči lepšie. A kladivová scéna tu chcela byť príliš pekne natočená, až stratila na uveriteľnosti (útočníci občas nezmyselne vyčkávajú). Filmy Spika Leeho mávajú inokedy (25. HODINA) silnejšie emócie... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama