Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč měl pan Spike Lee potřebu natočit svoji verzi jihokorejského Old Boye s vlastním alternativním koncem, který je vedle originálního snímku o dost slabší. Kdo ještě neviděl žádného Oldboye, tak raději sáhněte po původním filmu z roku 2003, který je mnohem povedenější než americká komerčnější verze. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela se mi zamlouvala i šikmoočková verze snímku. Tahle americká mi však přišla po všech směrech lepší. Především ubylo postav, které vlastní šikmé oči, tím pádem se veškeré souvislosti staly mnohem srozumitelnějšími. Také zmizela artovost, kterou byl původní snímek zahlcen. Světe div se, jde to podat i bez toho. Josh Brolin je samozřejmě někdo, takže i na pozici hlavní postavy nastalo razantní zlepšení. Všechna akce je moc pěkně udělaná, opravdu moc pěkně. Co víc dodat? Příběh je samozřejmě hrozně super. Většina remaků stojí za hovno, ale tento mě více než potěšil. Závěr neměl ani nejmenší chybičku a totálně mě dostal. Korejský orginál už jsem viděl velmi dávno, takže si ho pamatuji pouze mlhavě, ale tuším, že se zdejší závěr docela lišil. Docela dost. Kdo hodnotí méně než 3*, tak ten tomu prostě nerozumí a měl by se na filmy úplně přestat dívat. Nebo by měl alespoň zežloutnout, odstěhovat se pár kilometrů na východ a počkat až bude severními bratry vymazán z mapy. Já filmu nemám co vytknout. 5* ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z překvapeních roku a další nečekaná pecka podzimu! No po pravdě jsem o tom nevěděl zhola nic, teda kromě toho, že se jedná o remake a i když všichni znají můj vztah k drtivé většině remaků, tak můj přístup k tomuto filmu byl víceméně neutrální. To je možná dáno i faktem, že původní film jsem neviděl (no někdy snad doženu) Každopádně je to nářez a další z důkazů, že absolutně nemá smysl řídit se zdejším CSFD hodnocením. Já vím, že do toho rejpu furt, ale prostě si nemůžu pomoct když vidím jaký ptákoviny jsou tu v červených číslech a nejlepší filmy roku jsou až trestuhodně podhodnocený. No co už k čertu s tím. Tenhle biják mě každopádně od první minuty nekompromisně vtáhnul do děje, kdy rozehrál fakt vymazlenej a zamotanej příběh během kterýho projde charakter hlavního hrdiny celkem výraznou proměnou. Bál jsem se jedinýho a sice jak to skončí. Pořád jsem měl obavy, že se takhle drsně rozehranej příběh nepodaří dotáhnout do adekvátního konce, ale opak je pravdou. Na konci to do sebe celý fakt nehorázně zapadne a ta finální pointa mě knockoutovala tak, že jsem pak ještě 5 minut čuměl z otevřenou hubou na závěrečný titulky. Kromě libovýho příběhu pak film nabízí i jednu ultrahustou bitku kdy si to hlavní hrdina nekompromisně rozdává s přesilou protivníků a vše je natočeno jedním přehledným záběrem bez jedinýho střihu. No prostě fantazie tenhle fight má u mě velkou šanci opravdu zkultovnět. Dalším plusem je pak samozřejmě Sharlto Copley v roli dalšího geniálního šílence. Tenhle frajer letos po Elysiu opět přesvědčil, že prostě kurevsky umí. Má obrovský charizma. Nezaměnitelný herecký projev a nezapomenutelný hlas. A vůbec já vyhlašuju, že chci Copleyho jako záporáka v příští Bondovce!!! Ještě řekněte, že by mu podobná role nesedla jak prdel na hrnec a nebyl by skvělým nástupcem Javiera Bardema. No nic to jsem se trochu zasnil jediná menší výtka snad bude směřovat k tomu, že mohl mít Copley větší roli než zhruba asi tak 15 minut i když stihl zazářit i tak. Jinak u mě naprostá spokojenost viděl bych to mezi těmi čtyřmi až pěti hvězdami, ale jak už jsem zmínil, vzhledem k tomu dle mému názoru mizernému hodnocení tady se přikloním k plnému počtu. Moje hodnocení 95% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Náprava se nekoná, bohužel.Americký cover Jihokorejské kultovky je natočen s větší lehkostí, aby byl stravitelnější pro běžného diváka.Josh Brolin v hlavní roli exceluje, Olsenka má tvářičku i prsíčka k zulíbání a Copley přehrává jako démon.Do scény s Jacksonem mě to strašně bavilo, ale pak už to šlo jenom dolu.Scéna s kladivem strašně mizerná, skoro žádná krev, to jsem absolutně nechápal, Leemu jsem tuhle pasáž absolutně nevěřil a v původní verzi byla stokrát lepší.Lee není Park a tak je americká verze celkově slabší v uvěřitelnosti a co mě vytočilo asi nejvíc, byl konec, zase to nedopadlo tak jak mělo a zase to konec zazdil, stejně jako v originálu.Kdyby bylo na mě, Copley letí z vokna mrakodrapu, Olsenka dostane diamanty a Brolin to s kladivem dodělá u pana Jacksona.Takhle kdyby to končilo, dám nemilosrdných 5*, jenže Lee si prostě musel udělat "artový" konec a nemohl nám divákům dát kurefský nabušený happy dead.Filmově slabší než originál s opět neschopným koncem, přesto solidní podívaná, která bohužel nefunguje, pokud jste viděli originál.Pěkný 3*. 60%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

POMOtanému slovenskému bělochovi, díky němuž ovšem existuje tato skvělá databáze, unikla do vlastního plakátového popisku politováníhodná impertinence. Rád bych vzkázal jeho výsosti (velká písmena nejsou na místě), že i "aziaté" mají jména a on není verbal. Rasismus či "rasismus" oplenkovaného je pověstný, osobitý a okouzlující. Uklouznutí "božského elementu" působí jen jako páchnoucí kapka moči na spodním prádle metrosexuála. Trochu jsem si sportovně zanenávistnil (hatovat neumím) a teď k filmu. Zbytečný remake překládající původní brutální a zvrhlou poetiku do primitivní prozaické povídačky pro retardovaného diváka made in USA. Jinými slovy, nevidět originál, byl bych patrně spokojen. Tupé oddechovky totiž často vyhledávám. Bavit se tu o čemkoliv jiném, hereckými výkony počínaje a atmosférou konče, připadal bych si jako ten běloch v úvodu. Tři na pohodu. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Box, ze kterého je Joe Doucett (Josh Brolin) puštěn na svobodu, je značky Louis Vuitton. (Punisher)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama