Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DRAHÁ VNUČKO, TENTO DŮM A VŠECHNO, CO JE V NĚM, TEĎ PATŘÍ TOBĚ. S TĚMITO DARY VŠAK PŘICHÁZEJÍ URČITÉ POVINNOSTI“...... /// Čekání na vraha, kterým je (PŘEKVAPENÍ!) pán s koženou ksichtem (ne, tak to je správně!) a motorovou pilou, jenž slyší (přes řev motoru) trávu růst a rychlej je ….no kurevsky (jakože mu nikdo neuteče…). Dementní oběti dělaj pro chcípnutí co můžou a když už teda na ně dojde, tak je to jen takový cákání krve, trocha řeznejch ran …prostě žádná invence. A aby to nebyla až taková nuda, tak ještě … no nebudu tu spoilerovat. 3D? Zvuk pily nic moc, a že proti mně 2x vyjede pilovej list (no dobrá, vozubenej řetěz…)? Tohle přece frajera mýho kalibru nemůže vylekat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád, když je rodina pohromadě. 2.) Chcu poznat borce, co si místo nehtů stříhá prsty. 3.) Zjistím, že pilu dřevem nezastavím. 4.) Thx za titule ,,kaligula“, ,,entitka“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Chápem tú fascináciu Texaským masakrom motorovou pílou, veď už ten názov je neskutočný, faktom ale ostáva, že zo siedmych pokračovaní/remakov len jeden diel bol pozerateľný (trojka) a iba jeden komerčne úspešný (remake). Tá snaha dookola nakrúcať výluhy toho istého racionálne nedáva zmysel a iba zvýrazňuje chorú obsesiu Hollywoodu franchisami. Čo dodať k tomuto dielu? Ani veľmi nevidieť, že to malo byť priame pokračovanie jednotky a vracia sa tu aj pôvodný predstaviteľ Leatherfacea, lebo scenár je taká rutina, že z toho až bolí hlava. V podstate na nerozoznanie od ľubovoľného direct-to-dvd hororu za pár stovák tisíc dolárov. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět Sašin psychologický rozbor, protože nic, co v tomhle filmu udělá (a od půlky už tuplem) nedává ani trochu smysl. Nejvtipnější momenty jsou samozřejmě veškerá klišé jako "máme otevřenou bránu, auto nestartuje, ale my z něj přesto nevylezeme" a "honí mě cápek s motorovkou, a tak vylezu na ruský kolo", plus tuna obligátních bezdůvodných pádů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V oblasti horrorovej kinematografie sa titul "Texaský masaker motorovou pilou" stal jedným z pilierov tohto subžánru. O vyčíňaní šialenej, zdegenerovanej rodiny z texaského vidieku bolo natočených mnoho snímkov. Tak si to teda zrekapitulujem, čo som doposiaľ videl. Všetko to začal v roku 1974 režisér Tobe Hooper, keď natočil pôvodný titul. Z toho sa stal kult. O dlhých dvanásť rokov neskôr zrežíroval hodne uvoľnené pokračovanie "Texaský masaker motorovu pílou 2". Potom som zhliadol nehorázne zmršený "Masaker v Texase" z roku 1994. To nestojí ani za reč. V roku 2003 sa objavil hodne podarený remake. Ten má na svedomí Marcus Nispel. O tri roky neskôr bol vyprodukovaný prequel "Texaský masaker motorovou pílou: Počiatok". Nebolo to špatné. V roku 2017 som si pozrel ďalší kúsok z tejto kolekcie s názvom "Leatherface". V roku 2022 som sa dostal ku "Texaskému masakru motorovou pílou" z produkcie Netflixu. Bolo to celkom príjemné, hodne krvavé prekvapenie. A teraz som si pustil aj titul z roku 2013 "Texaský masaker motorovou pilou 3D". Bolo to slabé. Nič moc. Síce niekoľko vrážd bolo fajn, ale scenár bol absolútna katastrofa. ** ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Texaský masakr motorovou pilou 3D přináší strhující příběh o hledání rodinných kořenů. Jakákoliv logika v jednání hlavní hrdinky je s ledovým klidem opomenuta a vlastně jí ani není potřeba, když je jí kočka v podání Alexandry Daddario. Takže, mladá dívka se dozví, že zdědila barák jak kráva od někoho, koho ani nezná. Sebere proto partu přátel a vyráží obhlédnout onu tajemnou nemovitost kdesi v Texasu. Ihned po příjezdu se mládež do domu nakvartýruje a po vzoru Hollywoodské bible filmových klišé, začnou postupně jeden po druhém objevovat nevýhody zdánlivě hezkého a klidného příbytku. Jediný, nikým nespatřený a před světem ukrývající se obyvatel, totiž není zrovna mírumilovný tvor. Je naopak velkým příznivcem sadistických praktik a nelítostného vraždění. Takže započne své další, krvavé tažení a hlavní hrdince vyvraždí všechny kamarády. Jenže, když se pak proti ní místní šerif a pár další chlápků spiknou a rozhodnou se jí zbavit, protože je pokrevním následovníkem šílené rodinky, ukáže se síla rodinného pouta. Když ji Leatherface zachrání z jejich spárů, hrdinka ihned rázem zapomene, že cáklý maník s netradiční maskou na ksichtě jí zmasakroval kámoše a s povzbudivými slovy: "Dělej, co umíš, bratránku!" ho vyzve k další práci. Závěr filmu pak ukazuje, jak lehko se lze vzdát počestného a plnohodnotného života. Proč by se hrdinka měla navrátit k původnímu životu, když objevila smysl svého života? Dělat posluhovačku, kuchařku a zároveň podržet rodinného příslušníka, když to bude potřebovat a krýt mu záda a snad mu poskytnout i nějakou tu něhu. Zvláště, pokud se jedná o narušeného sériového vraha. Takový vztah může jistě přinést spoustu výhod:) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (spissky)
  • Natáčení probíhalo ve Shreveportu od 28. června 2011 do 25. srpna téhož roku. Natáčelo se 27 dnů. (henrycruel)

Reklama

Reklama