Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat.Pro mě asi nejhorší díl celé série.Sice se tam objeví nějaké ty krvavější momenty,ale i ty nejsou nic extra.Navíc totálně bez nějaké atmosféry.Velké zklamaní.Snad Leatherface(2016) bude lepší.Za zmínku stojí mikro štěk Billa Moseleyho.Nuda.Radši jsem měl jít pořezat dřevo než čumět na tenhle hororovej průser. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavej na reakci haterů Nispelova remaku a jeho prequelu. Protože tam, kde oba filmy jakžtakž bodovaly (špinavý vizuál, brutalita na vysoké úrovni), zůstala jen typická naleštěnost a uhlazenost moderního hororu. To jest spousta až líbivě barevných záběrů, hezký, mladý tvářičky (bez bradavek samozřejmě) a jejich nulový pud sebepřežití, kdy teenageři se v klíčových momentech rozhodnou vždycky pro tu nejhorší variantu "útěku". A jelikož je tahle základní a nutná potřeba každého slasheru do puntíku splněna, strejda Leatherface má zase plný ruce práce... A přesto je to bída! První třetina je skoro utrpení (v celé sérii už ani nepamatuju takhle nudný rozjezd), ta závěrečná je zas pořádnou fackou pro skalní fandy pana Koženého. Dobrý je tak pouze prostředek filmu, kde kultovní zabiják dává vzpomenout na svá nejlepší léta skrz nářadí typu kladiva, háku, sekery a samozřejmě neustále kvičící motorovky. Jinak gore slabší, navíc místy hříšně digitální. A o absenci atmosféry se snad nemusim zmiňovat, ta byla jasná už z traileru. Ještě by mě zajímalo, v kterym roce se to vůbec odehrávalo? Nebo radši nic, kašlu na to! (40%) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Kvalít atmosferického masakru z 2003 to nedosahuje i keď Alexandra Daddario je dostatočne adekvátnou náhradou za Jessicu Biel. Problémom okrem akej takej striedmejšej atmosfére a uhladenosti je hlavne v úvode, totiž film v niektorých momentoch vyznieva ako nechcená komédia (s týmto som už mal podobný problém u Luessenhopovho predchádzajúceho filmu - Takers), našťastie zanedlho nestupuje na scénu Leatherface aj so svojím nástrojom, zrazu je všetko na poriadku a od filmu s názvom Texaský masaker dostávam to čo od neho aj očakávam, totiž poriadnu rezanicu motorovou pílou. V jadre je film najsilnejší pretože motorová píla má v tejto časti najviac práce z pomerne košatej sérii, úvod je rozpačitý a záver skvelý nábeh v jadre už ničím neprebije. Vo výsledku nakoniec spokojnosť. PS: Neprehliadnite potitulkový prídavok =) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bayov remake z r. 2003 bol hit, ale nasledujúci prequel ani nie a tak megalomanský egomaniak zo série vycúval a prenechal ju napospas jej pôvodným tvorcom: Kimovi Henkelovi a Tobeovi Hooperovi. Tí sa rozhodli Bayovu prácu ignorovať a v r. 2013 prišli s dielom, ktorý nielenže ignoruje jeho príspevky (to by ešte bolo OK), ale aj ich vlastné staré diely (to je zvláštne). Snímka nadväzuje čisto a iba na kultovú jednotku z r. 1974. Je plná priemerných postáv, postačujúceho gore, horúcej atmosféry (ktorá nikdy nie je na škodu), pochopiteľne v nej behá profesionálny bežec s motorovkou Leatherface. Ktorý má však v tejto snímke okolo 60 rokov, ak som správne počítal, čiže je to WTF, nič proti šesťdesiatnikom. Je prítomná tona šialených rodinných odhalení, z ktorých by sa Jednoducho Márii otočili očné buľvy. Budete premýšľať i nad dobou, v ktorej sa dej odohráva. Film začína v r. 1974, kedy bolo nájdené bábätko a v následnom príbehu sa z neho stane cca 20-ročná žena. Čiže by malo ísť teoreticky o r. 1994. Postavy však majú technologické vychytávky, aké vtedy neexistovali. Mám podozrenie, že tvorcovia nám schválne týmito blbosťmi zamotali hlavu, aby sme nerozmýšľali nad scenárom. Po stránke logiky je to totiž jedna veľká tragédia (resp. tragikomédia). Hoci je jasné, že v dome došlo k niekoľkonásobnej vražde a je vysoká pravdepodobnosť, že vrah tam stále je, šerif dnu v pohodičke pošle jedného chlapíka a zostane piť kávu na policajnej stanici. Po vypálení domu si páchatelia nezrátali počet tiel a teda si nevšimli, že takmer dvojmetrové monštrum (kvôli ktorému to celé robili) prítomné nie je. Nehovoriac o spomínanej kondičke chlapa, ktorý bol posledné desaťročia zavretý v pivnici. Zaujímavá je benevolentná reakcia šerifa, ktorý na vlastné oči vidí, ako jeho podriadený omylom strelí do hlavy nevinnému dievčaťu, ktoré na mieste zomrie. "Stáva sa, nemala tam čo robiť, daj si žuvačku." Unikátny je tiež spôsob úteku pred masovým vrahom, ktorý ma medzi desiatkami vrieskajúcich ľudí naháňa s naštartovanou motorovou pílou. Čo urobím? Vyštverám sa na najbližšie ruské kolo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zapomenu-li, že existuje (původní) film z roku 1974 a porovnám "TMMP 3D" pouze s "TMMP" a "TMMP: Počátek"... ugh, má vůbec cenu to dokončovat? Leatherface převrací auta ze střech na boky, hází pilou jako by byla z polystyrénu, slyší přes její řev "hej!" na sedmdesát metrů, ale hlavní hrdinku na deset už ne. Krvavé stopy táhnoucí se přes celý pozemek až do sklepení domu vypadají jako z deseti lidí (nikoli ze dvou), hlavy a ruce jsou na první pohled umělé. Řadím se spíše mezi fanoušky chainsaw-remaků (obecně přitom remaky nemusím), ale musím se přiznat, že u tohohle nudného, fraškoidního paskvilu jsem - se seznamem nesmyslů položeném v klíně - usnula. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Původně měli tvůrci v plánu natočit novou trilogii. První film se měl odehrávat téměř výhradně v nemocnici, druhý měl být prequel, který by vysvětloval události vedoucí do prostředí nemocnice, a poslední díl měl vše zakončit. Nakonec se však tvůrci rozhodli natočit pokračování původního filmu z roku 1974. (henrycruel)

Reklama

Reklama