Reklama

Reklama

Foxfire, confessions d'un gang de filles

  • Kanada Foxfire (více)
Trailer

Obsahy(1)

''Prvý je vždy strach, až potom príde rešpekt.'' 16. marca 1955 zakladá pätnásťročná Legs (Raven Adamson) spolu s ďalšími štyrmi kamarátkami dievčenský gang nazvaný Foxfire, v ktorom sa každé dievča vždy postará v núdzi o to druhé a bez zbytočných otázok. Je to gang plný dôvery, lásky a oddanosti, ktorý je zameraný proti mužom... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

kristianzen 

všechny recenze uživatele

I přes to že se jedná o dobovou záležitost , 50. let, přijde mi svým tématem aktuálním a na jednu stranu i "inspirativním" kouskem pro mladé lidi současnosti. Z technického hlediska je film velmi dobře zpracovaný, kamera je pojata "moderně" neustále se lehce třese, což se ale hodí a přispívá to k autentičnosti příběhu. Režisér umí pracovat s kontrastem postav a ve skupince dívek, kromě psychologické rozdílnosti každé z nich, rozehrává jemným způsobem mnoho rozdílných emocí. Zároveň je film psychologickou studií a ukazuje změnu chování jedince když se dostane do skupiny. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Cantet překonal svoje slavné Mezi zdmi a natočil jeden z nejlepších holčičích filmů, co jsem kdy viděl. Skloubení retro stylizace a postupů cinema verité funguje skvěle a vytváří dojem nekašírovaného okna do reality USA 50. let. Pokud si chcete zkrátit čas při čekání na Život Adele, nemůžete si k tomu vybrat lepší film než Foxfire. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Sa mi páčilo, ako na konci urobili z decka ženu (ked' na hvezdárni si šla Maddy zapáliť cigu s kolegami a potom šoférovala auto). To sa im už dlhé roky nedarí urobiť z Ellen Page :-D ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Láska i na druhý pohled - zatímco Legs Angeliny Jolie (Foxfire, 1996) je hravý a skotačivý plamínek, který se vzedme, kde se mu zlíbí a spálí věci, co se mu znelíbí a nebo se mu protiví - Legs Raven Adamsové je divoce se vzdouvající požár, který by spálil celý prales, kdyby na jeho větvích rašili muži. Legs (1996) chtěla ochránit pár žen, Legs (2012) chce ochránit každou, která to potřebuje. Kontrasty a podobnosti obou i jejich sester z Foxfire jsou plamenné! - i tenhle Foxfire mě do sebe vtáhl a nepustil, to mám moc ráda. - Oboje za pět - well done! =´) "Duše je jako plamen, který má ohromnou sílu, dokud hoří..." ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama