Reklama

Reklama

David Cole Interviews Dr. Franciszek Piper

všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument židovského revizionisty Davida Cola, obsahující jeho rozhovor s hlavním kurátorem muzea v Osvětimi, Dr. Franciszekem Piperem. David byl židovskými extrémisty nucen odvolat svá tvrzení a stáhnout se do ústraní. David Cole byl v Evropě dvakrát, aby sám provedl inspekci těchto stále existujících plynových komor. Zajímá se především proč budovy sloužící jako táborové odvšivovací zařízení obsahovaly extrémně vysoké stopy po plynu Cyklon B, který byl v těchto budovách používán k odvšivování oblečení, matrací a dalších věcí. Na zdech, jak uvnitř tak zvenčí tohoto zařízení, můžeme také vidět velké modré skvrny, oproti tomu uvnitř prostoru plynové komory v Krema 1 a plynových komor u Krema 2 a 3 (Osvětim-Birkenau), kde byly zplynovány stovky tisíc, ne-li milion lidí, lze nalézt Cyklonu B pouze nepatrné stopy a žádné modré skvrny. A plno dalších otázek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

David Cole, Američan židovského pôvodu, revizionista, popierač holokaustu sa špecializoval na plynové komory v koncentračných táboroch a súvisiace príručky k nim. Jeho kontroverzné tvrdenia a názory premietol do tohto dokumentu o Osvienčime, v ktorom sú zahrnuté aj vyjadrenia hlavného kurátora múzea v Osvienčime Dr. Franciszeka Pipera. Za to sa dostal do nemilosti Židovskej obrannej ligy a svoje tvrdenia odvolal. Od vtedy žil pod zmenenou identitou ako David Stein. Dr. Piper sa obrátil s vysvetľujúcim listom na Ters School Publications, Univerzity of Texas dňa 21.10.1993, kde celé počínanie Davida Colea vysvetľuje. Ale na celkovo 46 otázok Davida Colea sa len veľmi ťažko hľadajú odpovede. Ale to už je parketa pre historikov. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Revizionismus je dobrý, patrí k holokaustu. Netvrdím, že ja osobne som revizionista, ale je dobré ak na určitú historickú udalosť, ktorá nie je podnes spoľahlivo objasnená existuje aj iný, ako je oficiálny pohľad vpísaný do učebníc dejepisu. Dokument samotný ponúka plno zaujímavých a nepríjemných otázok, ale aj množstvo faktov a mal by si ho určite pozrieť každý, kto sa zaujíma o históriu holocaustu ale aj ten koho zaujíma všeobecná história 2. svetovej vojny. Film nie je samozrejme, vzhľadom na náklady, spracovaný nijak profesionálnym spôsobom, no jeho výpovedná a provokatívna hodnota je neodškriepiteľná... ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled od někoho, kdo nemůže být v žádném případě označen za (neo)nacistu. U Colea je předpoklad nějaké vypočítavosti a ideologické zaslepenosti ( což je bohužel případ spousty revizionistů ) minimální, čímž objektivita této práce stoupá. Tím mu nedávám za pravdu (alespoň ne ve všem), ale dokument vyvolává plno otázek, na které je zajímavé hledat odpovědi. Ke stažení zde http://www.uloz.to/3920835/david-cole-rar ()

Reklama

Reklama