Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve stínu palem Hollywoodu se nadějný fotograf Dennis právě připravuje na oslavu svých osmadvacátých narozenin a s nadsázkou lamentuje: „Nemůžu se rozhodnout, jestli jsou moji přátelé to nejlepší, nebo to nejhorší, co mě kdy potkalo“...  Film zachycuje skupinku gayů a jejich život, se všemi plusy i minusy. Oslavuje přátelství, jeho přednosti a úskalí a jak mohou takové vztahy často znamenat více než tradiční rodina. Středem příběhu je Dennis (Timothy Olyphant), nadějný fotograf, který se právě chystá na oslavu svých osmadvacátých narozenin a přemítá nad svým životem, přáteli a především podporou i výzvami, které pro něj jeho kamarádi představují.
Těžké okamžiky a pocity zmaru mohou přijít v různém věku, s blížícími se třicetinami se zpravidla snažíme najít ve své životní cestě smysl a sužuje nás pocit naléhavosti. Přátelství se tak stává důležitým a často jediným nástrojem přežití. Dennis se svou "rodinou" nejistě nachází vlastní cestu a jeho nevyřčené myšlenky výstižně mluví za ně za všechny ... „Nevzpomínám si, kdy jsem si poprvé uvědomil, že jsem gay, ale jasně si pamatuji na to, kdy jsem konečně cítil, že je to OK - bylo to, když jsem potkal tyhle kluky, moje přátele“. (HBO Europe)

(více)

Recenze (26)

Mania 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem čekala neuvěřitelně dlouho, stále nebyl nikde k sehnání, ovšem, čekání se vyplatilo. Bylo to prostě skvělé! Ne perfektní, na to jsou tady jiné filmy s homosexuální tématikou. Tenhle snímek je ale milý, zábavný, odlehčený. Jsou tady skvělé postavy, pár rozkošných herců - kteří samozřejmě v 'gay filmech' nemohou chybět. Možná, kdybych neviděla filmy jako třeba Yossi & Jagger a podobné, tak bych těch hvězdiček dala i pět... A opravdu jsem ráda, že i když se tady o sexu sice hodně mluví, tak jako takový tam není. Bohužel poslední dobou hodně 'gay filmů' je zaměřeno jen na 'popisný' sex. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Osvěžující a příjemná komedie ze života gayů, která řeší jejich životy, vztahy, lásky a také rozchody, tedy naprosto běžné záležitosti. Životní situace a osudy řešíme všichni stejné a vůbec nezáleží na tom, jestli je někdo heterosexuál, homosexuál, žlutý, černý nebo pruhovaný. Jsme všichni lidé a nic se na tom nemění. Nesoudím člověka podle toho, koho má večer ve své posteli, ale podle jeho osobnosti a podle toho jak na mě zapůsobí. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ukecaný film měl něco do sebe … sdělení tam bylo, jen jej bylo potřeba vnímat … a že je West Hollywood (a severnější SF) rájem gayů, ví snad každý. Ještě že byl cz dabing, protože jinak číst ty stohy textů v cz tit by bylo úmorné. Vnímat charaktery a osudy jednotlivých postav bylo v pohodě … výtky mám ke zpracování, které bylo slabé (scény u holiče a ve fit centru) … 6783 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klub zlomených srdcí je sympatická a lehce hořká komedie, ve které je hlavním motivem přátelství, které může být silnější a užitečnější než mnoho partnerských vztahů. Z herců mě nejvíce oslovil Jack Mahoney, který svou roli zvládl na výbornou. Zkrátka film, který se nemusí každému bezpodmínečně líbit, ale mě oslovil jak po příběhové, tak po herecké stránce. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

To schéma snad už tehdy bylo klasické: sejde se partička teploušů, mezi nimiž najdeme snad všechny jejich archetypy, a "řeší" své životy. To známe nejen ze zde připomínaného seriálu Queer as Folk (2000) nebo z roztomilého (o starších chlápcích) Love! Valour! Compassion! (1997), ale dokonce i z o třicet let staršího a průkopnického fláku The Boys in the Band (1970). Broken Hearts Club je dílko milé, hladké, leč plytké a fádní: docela rychle to uteče, ale mnoho si z toho člověk neodnese. Ale na nedělní odpoledne, proč ne. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film bol natočený za 20 dní. (dwdb)
  • Pracovní název během psaní scénáře byl "8x10's". (Cheeker)

Reklama

Reklama