Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh bývalého vojáka Edwarda Younga, který bude muset několik let po konci občanské války čelit nebezpečí daleko horšímu, než byli nepřátelští vojáci ve válce. Poté, co vinou záhadné epidemie ztratí svou manželku i syna, se vydá na dlouhou cestu, na níž bude pátrat jak po příčinách záhadných problémů, tak po novém smyslu života. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se obával, pač se to neodehrává v moderní době. To však nevadí. I když tu akce moc není, ta mne bavila a její part není až tak podstatný, sem tam padne pár výstřelů a konec se trošku rozjede. Herecké obsazení a samotné postavy jsou úplně fantastické, navíc zpracování příběhu působí docela originálně, člověk se aj dozví, jak vznikla ta nákaza. Jenom konec bych trošku dotáhl, jinak jsem se nenudil, působí to zajímavě a je to napínavé a perfektně zpracované. Pecka, 10/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě bez přetáčení nedalo dokoukat. Zvládl jsem to 25 minut a pak jezdil po pětiminutovkách, přesto se kolikrát za tu dobu hlavní postava nepohla z místa a navíc měla nasazený ten samý výraz. Otřesně zdlouhavé, nudné a dvě hodiny v jednom a tom samém prostředí 200x200 metrů lesa, ve kterém se plácají amatérští herci předstírající charaktery jiných postav z nakoukaných filmů. Tuhle brutální nudu by omlouval jen fakt, že by to byl amatérský "kousek", což zjevně nebyl. Zde vychvalovaným maskám moc nerozumím, myslel jsem, že bílý pudr vyšel z módy spolu s Romerem a jeho plouživými shnilotinami. 15% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídne vyrozprávaný príbeh o zombiekoch v dobe "Tenkrát na západe". V napätí vás zrejme viac udrží húkajúca kanvica na vodu do kávy, ale presto všetko tento film mal svoje čaro. Je to akési dobrodružné rozprávanie príbehu jedného muža, ktorý putuje krajinou potom ako stratí celú rodinu a píše denník o tom čo ho všetko postretlo. Nečakajte klasický zombie horor, lebo toto je presne podľa "označenia" v prvom rade dráma a nie La horde či Rec. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Zombie road movie z doby po americké občanské válce? To rozhodně můžu! Jen škoda, že přes historické reálie velice pomalu plynoucí děj rychle sklouzně do tradičních klišé žánru, jako je užírání se nad osudem blízkých, konfrontace s ozbrojenými zloduchy, a patetické hledání léku. Vizualizace je ovšem originální, animované části bojů se zombie nebo flashbacků jsou graficky úchvatné, a nepochybně by vydaly na úspěšný comics. Jo, a taky miluju filmy, co mají vypravěče s hypnotizujícím hlasem. Celé dvě hodiny se lze nechat unášet na příjemné vlně pečlivě budované atmosféry, a co na tom, že to vlastně vůbec není horror. Kupodivu nakonec tím, co mi tam nejvíc vadilo, byl příšerně hrajíccí Stephen McHattie v roli doktora, od toho jsem tedy po úžasném Pontypoolu čekal opravdu víc... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, velmi příjemná a nečekaná záležitost, kterou jsem měl přes rok stranou... Kdo má nadíváno větší množství zombiefilmů, bývá zřídkakdy překvapen. Film o lásce, víře, naději, zoufalství, bolesti a překonávání překážek není žádným sentimentálním příběhem, jak by to při takové charakteristice mohlo vypadat. Uprostřed nádherné přírody, která jakoby si nevšímala utrpení a zkázy lidstva (jak s podivením konstatuje i hlavní hrdina), se odehrává drama několika lidí. Nejtěžší však není pro přeživší odrážet neustávající útoky nemrtvých, nýbrž vypořádat se se zlem, co dřímá v jiných lidech. Jestliže mě zklamala Světová válka Z, pak tenhle kanadský snímek mě vyloženě potěšil. Žádný gorefest, jen snaha přežít. Zajímavý byl i způsob, jak k nákaze vůbec došlo. Výborná hudba, dobrá kamera, pěkné masky, výživná lekačka a nenápadní herci s uvěřitelnými výkony. Pro fanoušky akční řežby tenhle snímek není... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama