Reklama

Reklama

Detaily atentátu na Kennedyho

  • USA Kennedy Detail, The
USA, 2010, 105 min

Režie:

Vince DiPersio

Hudba:

Cato

Hrají:

Jacqueline Kennedy (a.z.), John F. Kennedy (a.z.), Lyndon B. Johnson (a.z.), Lee Harvey Oswald (a.z.), John Connally (a.z.)

Obsahy(1)

Tajná služba po celá léta udržovala podrobnosti o atentátu na prezidenta Kennedyho v tajnosti. Nyní se agenti rozhodli promluvit a vyprávět příběhy o první rodině Ameriky. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pohľad ochrankárov na atentát Kennedyho. Pozitívum je, že priznávajú fakt o tom, ako Kennedymu chýbala tretina hlavy, pričom svet obleteli fotografie z pitvy, kde je “všetko tak, ako má byť”. Opätovne opakujú, že bol strelcom iba Oswald, i keď sa už dnes vie, že teória s jedným strelcom nesedí, pričom z pušky, ktorú zaistili ako dôkaz, sa počas rekonštrukcie útoku, ani najlepším strelcom nepodarilo dva krát trafiť do terča, nie to ešte tri krát. Na záver len dodám, že mi ich je úprimne ľúto, lebo ako jeden z nich uviedol, nemali žiadnu šancu .. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Název dokumentu může závádět k dojmu, že se jedná o detaily atentátu na JFK a český název na Discovery world "Detaily atentátu na Kennedyho" mě k tomuto dojmu také hned zaved. Ovšem není tomu tak. Celý dokument je věnován osobní ochrance prezidentského páru. Po počátečním zklámání, které spíše zavinil fakt, že jsem byl připraven na obsahově jiný dokument jsem se vzchopil a dokument si začal užívat. Ostatně nikde jinde neuslyšíte zpověď chlapa co se snažil na rozjetém autě dostat k prezidentskému páru v době, kdy se snad na Kennedyho ještě střílelo. Tenhle člen ochranky je ve většině záběrů ukazující atentát na JFK. Jestli je dokument něčho plný, tak emocí. Nečekal bych že ostrý kluci z ochranky US prezidenta budou při svých výpovědích do jednoho před kamerou brečet, ani to, že jejich plat byl téměř u hranice bídy ! Co však na mě udělalo největší dojem bylo chování manželky JFK pani Jacqueline. O tak milující, silnou a statečnou ženskou člověk nezakopne jak je tejden dlouhej. Například záběr, který asi každý z nás zná, Jacqueline Kennedy se po třetím vystřelu snaží dostat z auta, tak to alespoň na mě působí, jenže ono to bylo jinak, ona se nesnažila utéct, ale vzít část ustřelené hlavy svého manžela. Když přijeli k Dallaské nemocnici měla jeho hlavu v klíně a odmítala ho opustit, až když člen ochranky jí nabídl svoje sako, kterým zakryla jeho hlavu ho předala doktorům a ochrance řekla díky. Nechtěla aby někdo viděl jejího manžela v takovým stavu. O samotným atentátu z hlediska faktů a detailů zazní z úst ocharnky vlastně jediná, ale podstatná věta "Výstřely šly z poza mého pravého ramene, byly tři." ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama