Reklama

Reklama

Josh a Cooper zoufale přemýšlí, jak si vylepšit katastrofální prospěch, když se dozvědí o podivném historickém pravidle, tradovaném na jejich univerzitě. Student, jehož spolubydlící spáchá sebevraždu, musí od profesorů dostat jedničky. A pojmou ďábelský plán, že si takového spolubydlícího opatří... Josh Miller je svědomitý vysokoškolák, který získal prospěchové stipendium. Jeho jediným problémem je spolubydlící, bohatý Cooper Frederickson, který na školu kašle, protože jeho otec je majitelem velké firmy a drží mu teplé manažerské místečko. A tak Cooper místo učení pořádá divoké mejdany, čímž rozptyluje Joshe a jeho studijní výsledky se výrazně zhoršují. Brzy však dojde i na Coopera, když se ve dveřích objeví jeho otec a oznámí mu, že místo dostane, jen když úspěšně dostuduje. Jeden bývalý student oba průšviháře upozorní na pozapomenuté pravidlo, zapsané ve školních stanovách. Pokud některý student během školního roku zemře, kamarádi z jeho pokoje dostanou s ohledem na zármutek a trauma bez zkoušek samé jedničky. Josh a Cooper se začnou rozhlížet po zoufalci, který má nejblíž k tomu, aby spáchal sebevraždu. Prvním kandidátem se stane Cliff, ale ten by s sebou na onen svět zřejmě vzal i je dva. Jako další potenciální sebevrah se jeví Buckley Schrank, počítačový expert, který má utkvělou představu, že Bill Gates chce jeho mozek. Nastěhují si ho do pokoje a pokouší se ho dostrkat k sebevraždě. Dosáhnou ale pouze toho, že mladík, přesvědčený, že ho chtějí zabít, z pokoje uteče. Poslední nadějí se stává Matt, který neustále mluví o sebevraždě a vypadá vážně v depresi. (TV Smíchov)

(více)

Recenze (21)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Život na koleji je pro studenty vždy výzva k prožití neuvěřitelných zážitků. Zábavné a ztřeštěné soužití dvou spolužáků, kteří se snaží fintou zlepšit si známky vygraduje postavou Cliffa, který svou šíleností už jen dovršil špičku dortu. Čekají že se zabije, oni budou mít trauma a cesta k lepším známkám je otevřená. Nechají je projít. Alespoň je to ve směrnicích. Jenomže sním to nakonec nevyjde, a tak se hledá další.A o tom to celé je. Tento snímek si udržuje své zábavné regule. O veledílo se však na druhou stranu nejedná. Průměrná teenagerská komedie, která se neztratí mezi podobnými snímky. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem přesně dneska potřebovala - záplavu smíchu. Výborná bláznivá komedie se vším všudy. Neříkám, že to byla kdo ví jaká kvalita, ale mě to hodně pobavilo. Mělo to super spád a výborný herecký obsazení. Nejvíc mě dostala hláška: Hele, půjčil jsem si knížky v knihovně, oni tam půjčujou ... :D 75%. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl docela odvaz. Ovšem narovinu, co si budeme povídat, na kultovní komedii z univerzitního prostředí s názvem Road Trip tahle komedie nemá, ale co je potěšující, že se téhle klasice občas přiblíží docela blízko. Já jsem byl spokojen, pobavil jsem se tak, jak jsem čekal, splnila se mi též má očekávání, které jsem do téhle komedie vkládal, prostě žádné zklamání, naopak, v některých směrech se jedná o velmi příjemné a potěšující překvapení. Takže určitě jedna z těch lepších komedií ze školního prostředí. Určitě se na to rád ještě někdy kouknu. Ale postava Cliffa je naprosto nezapomenutelná, takového šílence v jen tak nějakém filmu nenajdete a už jen kvůli téhle postavě stojí za to tenhle snímek skouknout... Jsou to solidní tři hvězdičky... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Josh bývával výborným studentem - dokud se na koleji nesetkal s Cooperem, který zde přežívá jen díky protekci svého otce, a který ví, že když škola nevyjde, místo má v otcově firmě zajištěno. Když ale oběma začne hrozit vyhazov, začnou zkoumat možnosti, jak si svůj prospěch vylepšit. Učení...? To je pro béčka - stačí polozapomenutý paragraf školního řádu, který říká, že pokud někdo na koleji spáchá sebevraždu, jeho spolubydlící mají automaticky postup do dalšího ročníku zaručen. Ale kde najít ochotného sebevraha, který by se stal jejich spolubydlícím?... Tak tohle bylo vážně hodně - samotné téma mi přišlo hodně zajímavé, originální a docela i vtipné (a ani bych se nedivil, kdyby bylo i částečně pravdivé). O chlup horší to bylo již s filmovým zpracováním, kteréžto zajímavé, originální a vtipné bohužel nebylo (čemuž částečně dopomohl i nepovedený český dabing) a herecké obsazení hlavních dvou hrdinů. Naopak se mi docela líbili vybraní sebevrazi, a to hlavně ten v podání Lochlyna Munroa (ten si musel natáčení fakt užívat). Nicméně i přesto jsem se docela nudil... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku si človek kladie otázku, čo je na tejto komédii preboha vtipné. Potom si však naša "vypečená" dvojica začne hľadať kandidáta na samovraždu, a začína sa "nářez" pri ktorom som skoro sám zomrel od smiechu. LOCHLYN MUNRO hviezda "nižšej svietivosti" (s podivným ženským menom), ktorý v kvantách priemerných až podpriemerných filmov podával značne nevýrazný až "unylý" výkon, tuná EXCELUJE. Navyše ani ďalší kandidát - paranoik s utkvelou predstavou, že ho chce zabiť BILL GATES - vás nenechá vydýchnuť. A v porovnaní s ROAD TRIPom je to perla. (23.1.2008) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama