Reklama

Reklama

Calar della sera, Al

  • USA Submission of a Woman
všechny plakáty

Obsahy(1)

Žena, která přežila otřesný sexuální útok, se snaží pomstít zvrácenému psychopatovi. Luisa (Daniela Poggi) a její manžel Giorgio (Gianluca Favilla) se chystají na víkendový pobyt, když se jejich životy v mžiku obrátí vzhůru nohama. Luisa zjistí, že její noční můra teprve začala, když chlípný šílenec odhalí své skutečné záměry, zatímco ona a chůva zděšeně přihlížejí. Na konci dne má Luisa štěstí, že je naživu. Než s útočníkem skoncuje, bude si přát, aby se nikdy nenarodil. (JasonCZ)

(více)

Recenze (11)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To je PECKA tohle!!! ... This Italian film aka "Submission of a Woman" is very intense!! Rape and revenge movies are sometimes difficult to watch, but this film is great!!! I don't know what the other reviewer was thinking. You have so many films where the predator/murderer gets away with his/her intentions and sometimes that might leave the viewer disgusted. Here is not that case. This film keeps your attention right up until the end. Well written and directed!!!!! If you are a fan of such films, "I Spit on Your Grave", "Assault!", "The Killer Must Kill Again", "House of Whipcord", Dario Argento's "Trauma" then this film is a must see!!! It has a giallo feel to it too!!! Asi tak prostě ... Film jasně táhne na branku. Střet mladé krásné matky s návštěvou humusáckýho sexuálního devianta, který jasně ví, pro co si přišel ... Ponížení oběti až na hranici jejího zlomení ... divák nedoufá tentokrát v pomstu. Film tlačí na psychiku diváka od začátku do samotného konce, nenechá ho vydechnout, jako by divák byl pod vodou a nemohl dýchat. Úžasné herecké výkony hlavní hrdinky a úchyláka, EXCELENTNÍ zvukově-hudební podkres, který postavy a diváka utápí v té nejhustší psycho žumpě, která je přitom takovou přirozenou součástí lidské podstaty - sexualita a pomsta ... "LOST GEM!!!!" ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bohužel, ač jsem se snažil sebevíc, tohle mě moc nebavilo. Přitom atmosféru, alespoň do první půli filmu, by to mělo slušnou. Můj problém bude asi v neustálém očekávání bodu, kdy se má lámat chleba, tj kdy má dojít na ono mučení, znásilnění a následnou odvetu. V tomto ohledu snímek nedá divákům nic zadarmo. Čistě thrillerové dusno totiž šponuje příliš dlouho, skoro až neúnosně, než dojde k zlomovému aktu. A když na něj konečně přijde čas, všechno "násilí" jde mimo kameru. Explicitní scény vůbec nečekejte. Snímek doleze slimáčím tempem k samému "soft" závěru, takže vlastně nemá ani šanci pořádně se rozběhnout. A je to strašná škoda, protože takhle je Submission of a Woman dost možná jedním z nejlehčích a nejpřístupnějších zástupců svého subžárnu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Po Flipovi sa ťažko dá niečo doplniť, tak ostanem len pri dojmoch. Výborne, skoro až subjektívno intímne spracovanie R. R. kde si po ukrutnostiach tak vo veľkej, ako aj malej forme, zašablóvaný divácky snaživec , nalomí držku. Frustrácia ako motív, neodhadnuteľné finále a podmanivá hudba robí snímok tohoto razenia film, ktorý sa svojím scenárom, v rukách skvelého režiséra, postaral o vytŕčanie z rady . ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nezáživné a s mnohými iritujúcimi scénkami, hlavne kvôli ich neúnosnému naťahovaniu. Neviem či to mal byť pokus o umenie alebo čo, ale vôbec to nefungovalo (na to tu nebola koncipovaná ani kamera ani strih). Niečo som musel vyslovene odtrpieť. Hororové prvky sú tu nedotiahnuté a mdlé. Ani vlastne neviem či to malo byť home invasion alebo R&R, v oboch prípadoch sa to zaseklo a ani náznakom nedotiahlo do bodu, kedy by to už mohlo byť zaujímavejšie. Jediné čo viem je, že to nebolo giallo. Úplná strata času a dve hviezdy z milosti za hudbu a príjemné herecké osadenstvo. 30/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní rape and revenge kousek. Kdo by čekal vyloženě explicitní násilí ten bude zklamanej. Tohle je spíš o psychonátlaku ale ani ten (podle mě)nejde úplně do extrému. Rozhodně chválím hudební doprovod. Za mě solidní 3hvězdy. Komu nebude vadit rape and revenge bez krve nechť to zkusí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tentokrát súhlasím, je to pecka. Neznáma, nečakaná a v svojom subžánri asi to najviac, čoho sa vôbec môžte dočkať. Výborne zahrané, napísané, natočené, toto psycho nemá chybu! A rozhodne patrí do červenej farby. K dnešnému dňu síce len 13 hodnotení, prozatim to spadlo do modrej a gratulujem týmto livingdeadovi, že zase kazí hodnotenie dobrého filmu. Chápem že tam v interiéroch nebola pekná príroda a agresívne zvukové efekty, ale zároveň sa čudujem, že ten trápny komentár nenapísal hrubým písmom. To je predsa jeho štýl... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Žánr rape and revenge, kromě několika zásadních kusů, nijak zvlášť nevyhledávám, ale u tohoto filmu jsem se z nějakého, pro mě dost nejasného důvodu, rozhodl udělat výjimku... A udělal jsem sakra dobře, protože se nejedná o zcela typického zástupce svého žánru, ale o pomalé, tísnivé rape and revenge, které místo na naturalistickém zobrazování sexuálního násilí a následné brutální pomstě stojí spíše na psychologickém utrpení mladé a velmi pěkné herečky, kterou v jejím domě napadne úchylák, který je jí dlouhou dobu posedlý... Skvělé herecké výkony obou hlavních postav, parádní atmosféra, která divákovi již od začátku filmu nedovolí odtrhnout od obrazovky oči, naprosto úžasná hudba... Je mi jasné, že tenhle kus mnoha lidem, očekávající brutální, sexuální a krvavé inferno, asi nesedne, ale já byl nadšen a rozhodně film doporučuji... ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Tak trošku italská giallo / R&R variace, u které měly dozajista nejvíce práce kostymérky a rekvizitářky spodního prádla (pokud taková báječná pozice u filmu vůbec existuje). A i toho je nakonec velmi málo! Všehovšudy dvoje podvazky, punčochy, nějaké kalhotky, negližé, dva páry odhalených prsou... a přitom spousta nelogických úsudků, plný košík potravin (tedy product placementu), hromada německo-italského zpola pojízdného šrotu a celá krabička použitých zápalek ve scéně nekonečné trýzně. Jaký nepoměr! Zaručeně nejvíce však pobavila jakási parafráze ústředního motivu Twin Peaks vč. éterických vokálů snad nějaké příbuzné Julee Cruise (maskovaný Leo Johnson coby opravář stojí také za povšimnutí). Ale což, bylo krátce po úspěchu Lynchovy TV série a ozvěny byly slyšet až do Apenin... │40% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film postupuje svojim kľudným tempom,sem tam kamera zosníma okolie domu a je jasné že blízko domu niekto čaká na svoju príležitosť.Atmosféra v niektorých scénach je pôsobivá a napätím tiež disponuje,k tomu mu parádne sekunduje nepríjemne mrazivá hudba.Len je tu pár nedomyslených scén a aj náhod,ktoré trocha znižujú úroveň filmu.Herci hlavne dve hlavné postavy zahrali na úrovni.Aj to znásilnenie bolo nemastné neslané.Veľmi častá nuda,tá dlhá scéna zo zápalkami ma unavovala.Za seba môžem povedať nespokojnosť,čakal som iné grády.No neprišlo k tomu,ináč nudná zaležitosť. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc hezky vypiplaný filmeček který parádně buduje atmosféru a poomaličku se propracovává k nevyhnutelnému rejpu. Naneštěstí revenge se odehrála v takové divné příliš rozumové poloze a ve výsledku jsem z toho neměl ten spásný pocit zadostiučinění.. Každopádně některé věci jsem v žádném jiném filmu zatím neviděl :D ()

Reklama

Reklama