Reklama

Reklama

Ruské námořnictvo: Vize velikosti

(TV film)
  • angličtina The Russian Navy: A Vision of Empire
všechny plakáty

Obsahy(1)

Ruské námořní síly existují od 17. století a vznikly dříve než námořní síly Spojených států. Sledujte tragické porážky a neuvěřitelná vítězství jednoho z nejsilnějších námořnictev na světě. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument The Russian Navy: A Vision of Empire aneb vše co jste kdy chtěli vědět o historii Ruského námořnictva, od jeho vzniku, prvních úspěchů i drtivých porážek, po studenou válku a současnost. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Vcelku poklidný a obsáhlý dokument o velikosti ruského námořnictva, který mapuje období jeho vzniku, přes všechny možné větší či menší válečné konflikty až po současnost. Na můj vkus sice dokument obsahuje málo statistik a je celkem hodně zhuštěn, ale jinak se jedná o fajn podívanou, která potěší každého většího i menšího vojenského nadšence. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Nic podstatného nechybí. Divák se chronologický dozví, jak fungovalo ruské námořnictvo. Ve druhé polovině se klade velký důraz na ponorky. 76%. Délka dokumentu je 90 minut, 45 minut je nesprávný údaj. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film komplexně mapující historii a vývoj ruského, později sovětského a nyní opět ruského námořnictva, od skutečných počátků za vlády Petra Velikého po nové tisíciletí. Je trochu škoda, že sotva započatému programu sovětských letadlových lodí nebyl věnován větší prostor, stejně tak podrobnějším informacím o jednotlivých plavidlech a jejich systematizaci. Myslím však, že ani při extrémní snaze nešlo do devadesátiminutové stopáže vložit informací o mnoho více a je jen škoda, že film nebyl zpracován jako několikadílný cyklus. Autoři by se pak mohli více věnovat jednotlivým obdobím této zajímavé třistaleté historie i zmíněným bitvám. V každém případě se jedná o povedené dílo, které přehledně a srozumitelně uvede divákovi podstatná fakta o hrdém ruském námořnictvu. ()

Reklama

Reklama