Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie pracuje ako nočný moderátor rádia "KZTO". V jeho relácii majú obyčajní ľudia príležitosť zveriť sa so svojimi všednými starosťami. Jedného večera mu prepoja rozrušeného muža, ktorý uvedie, že vidí tiene ľudí. Charlie čudnému chlapíkovi nevenuje pozornosť a rozhovor razom ukončí. Nasledujúce ráno si pred dverami domu nájde záhadný poznámkový blok s množstvom fotografií o podivnom experimente v Camden Collage. Skeptický moderátor spočiatku ničomu neverí, no keď neznámy počas ďalšieho "online" vysielania predstiera siahnutie na život a následne počas spánku v nemocnici umiera, svoj postoj diametrálne zmení. Čo sa stalo 17-ročnému Jeffovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (32)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, přesně tenhle typ mysteriózních nadpřirozených hororů mi sedí. Podobný děj už jsme sice viděli milionkrát (hlavní hrdina je na stopě nadpřirozenému fenoménu), ale když je to slušně zrealizované, nemám důvod si stěžovat. Shadow People se tváří jako hraný dokument zabývající se reálnou událostí. Ne že bych tomu věřil, film lze poměrně snadno prohlédnout jako fikci (být to pravda, tak by tvůrci byli pěkní zlí kriploidi, snažící se vyhubit lidstvo, hehe), nicméně se k danému námětu (a reálně existujícímu fenoménu - SUNDS) tento přístup hodí a shledávám to jako chytrou volbu. Občasné lekačky jsou fajn a při zjeveních stinových lidí mě párkrát příjemně zamrazilo. Jako večerní hororová jednohubka zkrátka OK. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Žiaľ, mňa to nebavilo. Vlastne to ani nebol horor, skôr mysteriózny thriller, v ktorom hlavný hrdina spočiatku neverí, potom celú dobu pátra, až napokon podľa očakávania uverí. No len čo z toho. Nápad síce nebol zlý, ale to spracovanie ma bolelo. Nesadla mi už len samotná forma, keď je film prerušovaný jedným interview za druhým, celú tú polodokumentárnu snahu považujem v tomto prípade za rovnako nezáživnú a zbytočnú, ako to bolo napríklad v (podľa mňa) nie príliš podarenom parazitickom hororíku The Bay. Omnoho radšej by som bol, keby sa režisér viac koncentroval na atmosféru, pridal viac scén s tými tieňmi a pokúsil sa diváka vystrašiť, príp. zaujať aj niečím iným, než nudnými blábolmi o faktoch a fikciách, ktoré sa tu sypú z každej strany. Síce je to slušne nakrútené, ale mňa to dokonale uspávalo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Příjemné strašení, i když jen chvilkové. Zdejší polodokumentární vyprávění je totiž plné výpovědí svědků a televizních reportáží, a i přesto, že bych raději uvítal klasičtější filmařinu, tahle forma má něco do sebe. Snímek je pak nejsilnější v momentech, kdy na scénu nastoupí stínoví bubáci. Při sledování v noci by se vám mělo dostavit slušného mrazení. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Charlie pracuje ako nočný moderátor rádia "KZTO". V jeho relácii majú obyčajní ľudia príležitosť zveriť sa so svojimi všednými starosťami. Jedného večera mu prepoja rozrušeného muža, ktorý mu uvedie, že vidí tiene ľudí. Charlie čudnému chlapíkovi nevenuje pozornosť a rozhovor razom ukončí. Nasledujúce ráno si pred dverami domu nájde záhadný poznámkový blok s množstvom fotografií o podivnom experimente v Camden Collage. Skeptický moderátor spočiatku ničomu neverí, no keď neznámi počas ďalšieho "online" vysielania predstiera siahnutie na život, následne počas spánku v nemocnici umiera, svoj postoj diametrálne zmení. Čo sa stalo 17 ročnému Jeffovi? Pomerne zaujímavý snímok vytvorený kombináciou dokumentu a hraného filmu. Príbeh skutočne originálny, o tom niet pochýb. Škoda, že režisér nepritlačil viac na pílu. Náznaky mrazivej atmosféry tu síce boli, no bolo toho pramálo. Škoda, "The Door" mal obrovský potenciál - 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stínoví lidé si jdou pro vás. Hlavně zůstat vzhůru a neusnout, ale jakmile podlehnete spánku, už neprocitnete. Film je jakousi rekonstrukcí událostí nevysvětlitelných záhadných úmrtí lidí ve spánku, ke kterým docházelo údajně v roce 2008. Moc typicky hororových atributů nemá zrovna na rozdávání a spíše s nimi šetří, aby nedošlo k nějaké přehnané míře v rámci zachování autenticity. Spíše se skládají různé teorie pro vysvětlení událostí. V popředí stojí rozhlasový moderátor noční show, který moc sympatií nepobral a u něhož to začalo telefonátem do rádia, kdy se v přímém přenosu po úkazech přízraků zastřelil mladík. Mnozí to považovali za podvod v rámci zvýšení ratingu poslechovosti stanice, ale věci se měly jinak. Navíc je příběh prokládán autentickými nahrávkami rozhovorů se skutečnými představiteli rolí. Film je ovšem natočen jako by bez života a nepodařilo se mu u mě navodit intenzivní pocit stísněnosti nebo nějaké formy strachu. Režisér Matthew Arnold není žádný břídil a podle vlastního scénáře točil originální formou, ale hororový nádech do svého filmu nedostal. Za to však do svého filmu dostal schopné herce. Dallas Roberts jako moderátor byl nesympatický, ale možná to tak odkoukal z reálného prostředí rádiových speakerů, herečky byly pohledné a Alison Eastwood, Anne Dudek nebo Mariah Bonner dostaly příležitost setřást podcenění, kterého se jim podle mě dostává. Film částečně nudí a částečně je zajímavý. Takže až půjdete spát, mrkněte pro jistotu do kouta, jestli se tam náhodou nemihl nějaký stín. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si bol aj cez ochotnícke herecké výkony, štyrmi hviezdami pomerne istý. Nápad vynikajúci, zimomriavky boli, a jedna lakačka ma skoro dostala. Lenže potom napätie ustúpilo a nakoniec ani tak nešlo o horor, nemalo to vyvrcholenie a hlavne tá forma polodokumentu, nemala takmer zmysel. Veliká škoda. Premárnený potenciál vždy zamrzí a Shadow People mohli byť pecka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý mysteriózny nádych okorenený vraj skutočnou predlohou, ktorý ale nič nevyrieši a vystraší len tak polovičato. Nebolo to zlé, ale niečo tomu chýbalo, niečo, čo by moju pozornosť viac upútalo. Ak sa chcete dozvedieť niečo o „tieňových ľuďoch“, tak toto môže byť dobrý štartér, ale pre skutočné informácie treba hľadať dokumenty. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ucházející thriller (sakra další film, u kterého jsem si myslel, že se jedná o horor, ale to opravdu nejedná), jen ten pseudodokumentární styl mi moc nesedl, ono námět jako takový by to nebyl špatný (jen doufat, že se skutečně jedná o fikci, protože jestli ne, tak... :-), jen to zpracování začne být hlavně ve druhé polovině filmu jaksi nudné a vaši pozornost jen těžko udržující. Což je škoda, protože co může být děsivějšího než váš vlastní stín, táhnoucí se pořád za vámi. 2,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad se stínovými lidmi se mi líbil a místy se mi líbila i atmosféra. Co mi ale nesedlo bylo ten polodokumentaristický styl, který celý film kouskuje a znemožňuje se soustředit. Režisér to měl pojmout klasicky a nehrát si na "podle skutečných událostí", ačkoliv v Americe mu to třeba někdo žral. Na druhou stranu se nabízí otázka, jestli nám Stínoví lidé neměli ukázat, jak z toho neustávajícího přívalu informací ze všech médií blbneme a sugerujeme si do hlav různě nesmysly. Ale ani tak by mě to příliš nenadchlo. 35% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

U všech stíňáků to byl celkem mazec aneb horor od kterého jsem nic nečekal a on se mi odvděčil tím, že mě připoutal k obrazovce a až do konce mě od ní nepustil. Film stojí dle mého na skvělém výkonu Dallase kterému jsem jeho postavu žral a nemám mu z hereckého hlediska co vytknout. Stíňáci se snažili (nebo snažily? ) je stíňák životnej nebo neživotnej? To je zase jednou záhada co...no nic zpátky k tématu...stínová monstra se snažila (to jsem s tím vytřel cooo? ) také postrašit a i když asi všechny lekačky byly předvídatelné tak scéna kdy Dallas popíjí v temné kuchyni mléko mě dostala...a mě teď omluvte...jdu pozorovat svůj stín jestli se nějak divně nehejbe...člověk nikdy neví znáte to a navíc jsou tři ráno a já piju mlíko takže... ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se ke komentování tohoto filmu až po nějakých dvou týdnech, a celkem s překvapením zjišťuji, že už si vlastně vůbec nepamatuji, o čem to bylo. Toť budiž asi nejlépe vypovídající hodnocení. Vím, že jsem se párkrát celkem příjemně vyděsil, párkrát dost nudil a jednou či dvakrát jsem měl náladu to vypnout, ale Shadow People se mi vytratili z hlavy stejně spolehlivě, jako rumový dýchánek z minulé soboty. Na zkrácení chvíle nespavcům, když už všechny Kingovky znáte nazpaměť a plata s Diazepamem zejí prázdnotou, to možná poslouží spolehlivě, ale nic víc bych od toho nečekal. Slabší průměr, 3*. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Znova docela překvapení,ale ani ne tak dějem,ten je docela omšelej,a řekl bych i nedotaženej,ale funguje to hlavně v těch nočních scénách se stínama.Měl sem nepříjemný mrazení.Celkově lepší průměr.Škoda že se nenašel lepší herec pro hlavní roli.Ten chlapík vypadal jak moula.60%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Toto řadím spíš do té nenápadné, nevyvedené složky, která mě nezasáhla ani svým rádoby originálním námětem. Strašení bylo málo, ale to nemůžu vyčítat, kvůli tomu, že jsem se zapomněla předem přesvědčit, jestli to není žánrem spíš z thrillerových vod. No a bylo. I přes tento faktor, který bych samozřejmě odpustila, mě to příšerně otravovalo z herecké stránky. V těchto béčkových odvětvích se ale není čemu divit. Jsem ale zastáncem názoru, že herci dělají film, a proto to nesplnilo mé požadavky. V jedné strašidelné scéně bych taky chtěla vytknout splašený střih a slet záběrů. Na jedno zhlédnutí budiž, ale nic mi to nedalo. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Základní koncept a zápletka jsou velice fajn, ovšem mrtvolné tempo a pár lekaček nedělají z Shadow People (Výstižnější název.) kvalitní thriller nýbrž těžkou zívačku. Snad se Arnold poučil a nepohřbí nadějně rozjetou Siberii stejným způsobem. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

V celku dobrý nápad, ktorý však nebol dotiahnutý a nebol naplno využitý jeho potenciál. Skrátka niečo tomu chýbalo, čo by zintenzívnilo pocit nepokoja v divákovej duši. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Takéto mysteriózne filmy s nadprirodzenou tematikou môžem. O týchto podivných "tienoch" som už niekde dávno čítal a bol som rád, že vznikol aj film. Myslím si, že je to docela zaujímavo natočené, párkrát ma jemne zamrazilo a i keď tie nadprirodzené tieňe nedostanú toľko priestoru ako by som si želal, bol som nadmieru spokojný. Atmosféru to má a ako hovorím, kto má rád túto tematiku bude spokojný. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Fenomén "shadow poeple" je pomerne vďačný námet na horor. Z takýchto vecí mám omnoho väčší strach ako z nejakých duchov, démonov a inej hávedi. A na poli napätia a strašenie funguje tento film skvele. Kam sa hrabe Insidious. Toto je omnoho viac realistickejšie a nepríjemnejšie. Ja som sa regulérne bál, a to tak že veľmi. Po skončení filmu som sa normálne bál ísť na WC a na svoj tieň som pozeral tak trochu s nedôverou. Či sa náhodou nepohne inak ako ja, alebo či sa neobjaví nejaký ďalší v rohu miestnosti. The Door môžem rozhodne odporučiť, báť sa určite budete. Aj technická stránka filmu sa dá zniesť: kamera, hudba, herci. Všetko pomerne slušne namiešané v príjemnej, miestami však nezáživnej kombinácii. Také veľmi silné 3*/ slabšie 4*. 65 %! ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Fiktívny horor, ktorý príjemne prekvapil. Pár dobrých záberov, slušný námet s dobrým nápadom. Suma sumárum s použitím klišé nezaujme ani neublíži. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Stava se to strasne casto a stejne, jak nam tvurci otravne serviruji vzorec slibne tema/nudne a fadni zpracovani, tak moje komentare k temto filmum budou stejne a ja si budu vzdy stezovat na to same. Ale u tohohle filmu mi je to dvakrat lito. ()

Reklama

Reklama