Reklama

Reklama

V Pennsylvanii dojde ke střelbě do lidí z nedalekého parkovacího domu. Výsledkem je pět nevinných obětí, které nemají nic společného. Případ vyšetřuje detektiv Emerson, který podle otisku prstu na minci, vhozené do parkovacího automatu, odhalí střelce. Je jím bývalý vojenský sniper James Barr, který byl již v minulosti vyšetřován pro vraždu lidí na misi v Iráku. Emerson si pro Barra okamžitě dojede, ale Barr tvrdí, že je nevinný. Emerson mu dává na výběr. Buď podepíše přiznání a dostane doživotí, nebo bude popraven. Státní zástupce Alex Rodin své případy neprohrává. Barr vezme tužku a na papír napíše, aby zavolali Jacka Reachera. Jedná se o bývalého vojenského vyšetřovatele, který po opuštění armády mění místa svého pobytu a nikdo neví, kde ho hledat. Jack se o případu dozví z médií a přijíždí sám. Rodin a Emerson mu však nedovolí nahlédnout do spisů. Reacher se dozvídá, že Barr byl ve vězení brutálně napaden a leží v nemocnici v komatu. Jeho obhájkyní je Helen Rodinová, dcera státního zástupce. Všichni, včetně jejího otce, to vidí jako ztracený případ, který její kariéře neprospěje. Reacher od ní dostane nabídku. Pokud  pro ni bude pracovat jako vyšetřovatel, zařídí, aby se mohl seznámit s důkazy. Informuje ji také o tom, že Barr byl vyšetřován pro vraždy v Iráku, ale protože se jednalo o lidi, kteří hromadně znásilnili několik žen, armáda případ nechtěla vyšetřovat. Barr ví, že kdyby Reacher zjistil, že je v tomto novém případě vinný, dostal by ho před soud a proto si je již teď jistý, že těchto pět vražd nespáchal. Reacher ví, jak by Barr uvažoval a jak by postupoval, kdyby to chtěl udělat. A způsob, jakým byly vraždy spáchány, rozhodně neodpovídá tomu, jak byl Barr vycvičen... (TV Prima)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 142)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Paráda! Fantastická žánrovka, která sype jedno klišé za druhým v takové kadenci, až jsem dvě hodiny chrochtal blahem. Ten film funguje ve všech myslitelných polohách, od (ne)předvídatelného příběhu, padnoucí hudby, hláškujícího hrdiny, až po několik scén, které chtějí být za čas citovány (úvod, koupelna, honička, i ten deštivý závěr). Tady nezůstane u jedné kino projekce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První film v multikině tento rok a hned uragán jak svině. Nahánečka mustanga s audinkou, chutnala líp než dobře ugrilovanej steak. Přestřelka v lomu, luxus všech luxusů, skvěle nazvučená, mistrovsky zrežirovaná, měla šmrnc a přímý tah na bránu. Hlavní postava byla tak zvláštní, že ani nevím jestli jí Tomík zahrál dobře nebo ne. To u Rosamund jsem rád, že jsem se jí kdysi v v jedný bondovce rozhod žrát, protože ted jsem se bažil každýho záběru ve kterým byla. Hold kočka a ještě dobrá herečka, to je kombinace, před kterou enšpígl mile rád stahuje trencle. Ze všeho nejvíc mě tenhle biják připomínal některý pecky Steva McQueena. Mělo to fakt všechno,napětí, akci, zajímavej příběh, bitky, přestřelky, výborný finále, zajímavý postavy. Všechno působilo opravdově a poctivě. Závan 70.let podpořila i výborná kamera, která se při fightu či přestřelce netřepala jak vožralá kráva, ale hezky stála na místě a dělala to co má, natáčela film a ne realitu. Že film trvá 130 minut jsem zjistil až teď, lepší výsledek už film mít ani nemůže. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oproti knize je sice pan Reacher zespodu ošoupaný a z vrchu ožrán vešmi, ale tady nejsme u Hradní stráže.. Chybující, klišovitá a přitom zatraceně zábavná krimi s rajskou hudbou motorů automobilové honičky jak od starýho Bullitta. Přes všechnu tu patinu minulého století, neoznačoval bych Reachera jako oldschool, neboť na oldschool se tam příliš kecá. Říkejme tomu spíš „McQuarrie fashioned crime“.., Škoda, že vzhledem k nepřesvědčivým tržbám to byl ve stylu náčelníka Apačů asi opravdu poslední výstřel.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný krimi thriller s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o bývalom špičkovom vojenskom vyšetrovateľovi, ktorý sa väčšinu času drží v ústraní a nikto ho nevie nájsť, no keď sa dozvie o útoku odstreľovača, ktorý ma na svedomí päť zdanlivo náhodných nevinných obetí, rozhodne sa ukázať a pomôcť pri vyšetrovaní, keďže hlavného podozrivého už pozná zo svojej minulosti. Postupne si uvedomuje, že nie je všetko tak, ako vyzerá, ale prostredníctvom svojich nezvyklých metód sa čím ďalej viac približuje k cieľu, no zároveň sa spolu s právničkou, ktorá mu pomáha ocitá aj vo väčšom nebezpečenstve. So spracovaním som dosť spokojný, síce sa to po celý čas nesie v pomalšom tempe, takže dej sa dopredu hýbe len pomaly, ale nemám s tým väčší problém. Už od začiatku to pôsobí dobrým dojmom, zaujímavá úvodná akcia, skvelá predstavovačka hlavnej postavy a jeho nástup na scénu, takže vidno, že to bude slušná filmová zábava a to sa aj stane, jedine tá tretia štvrtina filmu mi prišla trochu menej zaujímavá, vtedy film mohol zrýchliť, ale to je len detail, aj vtedy sa na to pozerá dobre. Samotná kriminálna línia určite nie je prvotriedna, ale aj tak je stále dostatočne zaujímavá a to aj ako celok, ale aj v priebehu, k tomu je tu plno situácií, ktoré prezentujú hlavnú postavu, či už jeho intelekt, postreh, dôvtip, skúsenosti alebo aj bojové schopnosti a nekompromisnosť v akcii a navyše sa nenechá rozptyľovať ženami, čo je veľký plus a toto sa skutočne vydarilo. A veľkú pochvalu si zaslúži aj to, že to nie je žiadna prehnanosť, kde je všetko samoúčelne hnané až do extrému, ale má to také sympatické civilné prevedenie a tak sa mi to páči. Akcie tu moc nie je, ale tá je celkom slušná. Tu ide v prvom rade o scenár a hlavnú postavu, takže jej menšie množstvo mi vôbec neprekáža, nájde sa tu pár obstojných súbojov, ktoré pôsobia správne tvrdo, nejaké to strieľanie a zaujímavá automobilová naháňačka so skvelým zakončením, všetko je to kvalitne natočené a aj prevedené, len by to chcelo aj eRkový rating, aby to pôsobilo reálne. Takže aj keď ma žiadna akcia nenadchla, ale bavila ma všetka. Prekvapivo dobre mi tu sadol humor, nie je ho tu zbytočne moc, skôr je tak správne dávkovaný a bavil som sa výborne. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tom Cruise v hlavnej úlohe, ktorý tu sadol skvelo, bavil ma v každej svojej scéne a to po všetkých stránkach, k tomu sympatická Rosamund Pike, pár dobrých vedľajších postáv, len by to chcelo lepších záporákov, aj keď ani títo nie sú zlí. Réžia a technická stránka sú výborné, síce by som ocenil aj nejakú atmosféru, ktorá sa nedostavila, ale aj tak mi to sadlo dobre, takže si nemám dôvod sťažovať. Veľmi príjemné prekvapenie, konečne nejaký vydarený americký vysokorozpočtový film, ktorý sa viac sústredí na scenár, než na nejaké efekty a prehnanú veľkoleposť, pripomenulo mi to deväťdesiate roky a prevedenie pre dospelých a to sa cení. 77% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JE JACK REACHER?“ … ,,JSEM TEN, JENŽ CHCE BÝT NECHÁN NA POKOJI“...... /// Ironicky vtipná glorifikace osoby a případ, kterej nikdo nechtěl. Jack Reacher, ,,nadčlověk“ namixovanej z nejlepších agentů a detektivů v krimi thrilleru, jenž uspokojí fandy starýho dobrýho filmovýho řemesla. Takový sympatický (skoro) béčko a fajn propracovanej komplot, kterej nadstandardně baví po celou dobu (byť mohla bejt kratší). Škoda, že nedokáže víc strhnout…., ale co není dneska, může bejt příště. Já chybět rozhodně nebudu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,One Shot“, kterou v roce 2005 napsal Lee Child, jsem nečetl. 2.) Zjistím, že i ženská s příjmení ,,Pík“ může vypadat k světu. 3.) Páč Jason Bourne byl nechutnej suchar. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (42)

Zajímavosti (35)

  • Jack Reacher (Tom Cruise) během soubojů používá chvaty pouličního bojového stylu KFM (Keysi Fighting Method). (Ouwen)
  • Werner Herzog alias Zec je ve filmu označován jako Člověk, což si následně Reacher (Tom Cruise) přeloží do anglického Human. (TaNya_)

Související novinky

Jack Reacher míří do televize

Jack Reacher míří do televize

16.11.2018

6 let od uvedení prvního snímku Jack Reacher: Poslední výstřel přišel autor knižních předloh Lee Child s poněkud překvapivým obratem. Tom Cruise (Mission: Impossible – Fallout) je prý moc malý na to,… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Jack Reacher přijde o režiséra

Jack Reacher přijde o režiséra

18.09.2014

Tomu Cruiseovi je 52 let, stále se ale vrhá z jednoho akčňáku do druhého. Loni to bylo Nevědomí, letos Na hraně zítřka a příští rok nás čeká Mission Impossible 5. Na horizontu je pak i dvojka Top… (více)

Reklama

Reklama