Reklama

Reklama

V Pennsylvanii dojde ke střelbě do lidí z nedalekého parkovacího domu. Výsledkem je pět nevinných obětí, které nemají nic společného. Případ vyšetřuje detektiv Emerson, který podle otisku prstu na minci, vhozené do parkovacího automatu, odhalí střelce. Je jím bývalý vojenský sniper James Barr, který byl již v minulosti vyšetřován pro vraždu lidí na misi v Iráku. Emerson si pro Barra okamžitě dojede, ale Barr tvrdí, že je nevinný. Emerson mu dává na výběr. Buď podepíše přiznání a dostane doživotí, nebo bude popraven. Státní zástupce Alex Rodin své případy neprohrává. Barr vezme tužku a na papír napíše, aby zavolali Jacka Reachera. Jedná se o bývalého vojenského vyšetřovatele, který po opuštění armády mění místa svého pobytu a nikdo neví, kde ho hledat. Jack se o případu dozví z médií a přijíždí sám. Rodin a Emerson mu však nedovolí nahlédnout do spisů. Reacher se dozvídá, že Barr byl ve vězení brutálně napaden a leží v nemocnici v komatu. Jeho obhájkyní je Helen Rodinová, dcera státního zástupce. Všichni, včetně jejího otce, to vidí jako ztracený případ, který její kariéře neprospěje. Reacher od ní dostane nabídku. Pokud  pro ni bude pracovat jako vyšetřovatel, zařídí, aby se mohl seznámit s důkazy. Informuje ji také o tom, že Barr byl vyšetřován pro vraždy v Iráku, ale protože se jednalo o lidi, kteří hromadně znásilnili několik žen, armáda případ nechtěla vyšetřovat. Barr ví, že kdyby Reacher zjistil, že je v tomto novém případě vinný, dostal by ho před soud a proto si je již teď jistý, že těchto pět vražd nespáchal. Reacher ví, jak by Barr uvažoval a jak by postupoval, kdyby to chtěl udělat. A způsob, jakým byly vraždy spáchány, rozhodně neodpovídá tomu, jak byl Barr vycvičen... (TV Prima)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 142)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidni vec ale nic uchvatnyho po pravde jsem od toho moc necekal a Cruise neni zrovna muj oblibenec ale po tom jak mizerne dopadla posledni Mission imposible je to preci jenom krok kupredu jenom kdyby prvni hodina filmu nebyla tak hrozne ukecana nuda o nejakym velkym tempu se mluvit neda a o pointe vykecany hned na zacatku uz tu bylo myslim napsano dost ale abych jenom nenadaval tak automobilova honicka je skvele natocena a vtipne vygradovana a zaverecny finale je taky celkem slusny Cruise dokonce predvede i jednu celkem solidni bitku jinak si akce moc neuzijeme ale na druhou stranu nemuzu se ubranit tomu srovnani s M.I 4 ktere bylo tezce zmatenym filmem ktery jakoby se nemohl rozhodnout jestli chce byt spionaznim thrillerem nebo nabusenou akcnarnou zatim co tohle je cistokrevna zanrovka ktera se nesnazi nijak zmast a jede si po svym takze jak sem napsal nic genialniho v tom nehledejte ale na jedno dve zkouknuti je to uchazejici zalezitost ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bolest pramenící z úplně jiných důvodů, než čeho jsem se bál. Ano, Cruise se pro roli "dvoumetrové hory svalů, která budí respekt na sto honů" nehodí, ale ve filmu je jen pár scén, kde se masivnost knižní předlohy nepovedlo zamazat. Většinu času se Tom upřímně snaží a Reacher je natolik osekán na kost, že to opravdu mohl hrát kdokoli. Kde film opravdu naráží, to je samotné uchopení. Jaký chytrák na začátku filmu vykecá, že obviněný není střelec? Nejenže tím eliminuje překvapení, ale navíc pak nemá hodinu na čem stavět (a ne, není to věc předlohy, tam to padlo až ve 13 kapitole). A vrcholem všeho je divné užívání humoru. Hned několik scén je natočeno tak, jakoby šlo o ryzí komedii (souboj v koupelně, kde se záporáci de facto vyřídí sami, výstup z auta na ulici). Sem tam se vtip vydaří, ale jindy buď působí nepatřičně, nebo rovnou jako "něco z filmu s Nicolasem Cagem". Výsledkem je podivný žánrový slepenec, který zaujme především tím, jak mimózně ho tvůrci natočili. 50% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Chytilo, bavilo, uspokojilo... hoci úvod bol naozaj myšlienkovo sľubnejší, než akciou nabitý záver (pri bitke jeden na jedného som si kľudne odišla do kuchyne, veď priebeh súboja je vždy štandardný a vieme, kto nakoniec vyhrá), tak v druhej polovici mi ochabovanie záujmu vynahradila skvelá postava Roberta Duvalla :-) Príjemná akčná jednohubka, ktorá zas a znova ukázala, že každý žáner treba pozerať presne vtedy, keď má naň človek chuť. No a tie momenty, keď sa porušilo nejaké (zvlášť hrdinské) klišé - Klerik to nazval "nekorektný hrdina" - tie boli mimoriadne lahodné! Nechcem spoilerovať, ale konečne sa raz nejaký klaďas k záporákom zachoval tak, ako sa zachovať má ;-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Možná by bylo nejvhodnější hned ze začátku uvést , že se zdaleka nejedná o Akční FILM, tak jak vypovídá Trailer!! Přepísklá stopáž 130 Minut,která je pouze konverzační s pár vtipnými momenty a dohromady s 4 akčními Scénami.. ... Jack Reacher je velmi atraktivní Postava, ale přišla mi silně nevyužitá! Cruis na svých 50 let vypadá pořád dobře oproti jiným hercům,kteří mají už dávno napíchlý BOTOX .. Film působí dost Levně.Nejdražší na filmu je snad CRUIS, bez něho by to byla běžná Kriminálka,která bývá na Nově velice často .. I přes tyhle negativa se na film koukalo docela dobře, nenudil jsem se, ale tohle je bohužél ten typ filmu, který se hodí doma k Televizi .. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Víc než cokoliv jiného rozhodně ten nejvíc WTF film, jaký jsem za poslední rok dva viděl. Viděl jsem snahu natočit ryze oldschoolovou konspiračku s hustokrutým ranařem "žijícím mimo systém a nad ním", provozujícím svoji existenci ve jménu spravedlnosti, jaké se obvykle v poněkud pokleslejším formátu točily v sedmdesátých a osmdesátých letech. K tomu jsem viděl prapodivně kombinovanou akci - podle současného trendu přímočarou a tak trochu špinavou, ale zároveň ukrutně naivní (jakmile se začalo střílet). No a pak tu byla ta poslední "část"... ta kterou nejlépe vystihuje přesvědčivě vyděšený výraz Rosamund Pike (mimochodem jí to tu výrazně nadprůměrně sluší). Myslím, že mimicky nemohla myšlenku "proboha s kým jsem to tady zavřená" ztvárnit lépe. Werner Herzog aka Zek Člověk a jeho k posmání drsný pseudofilozofickobondovskopadoušský výstup (s Herzogovou typickou angličtinou okořeněnou ruským přízvukem) prokládaný godlike combat skillz titulní postavy se musí zapsat zlatým písmem do historie...něčeho. Jestli to bylo celé sofistikovaný humor, tak měl dost nešťastnou formu, protože se všichni pořád tváří smrtelně vážně - výjimkou jsou povinné podle žánrového pravítka narýsované hlášky buď Cruise nebo Duvalla. No pokud to shrnu, tenhle film mi přinesl jediné pozitivum - vtipnou rodinnou diskuzi při grilovačce na téma "kdo by měl hrát Jacka Reachera, kdyby ho někdo natočil normálně":) Takže ode mě 50%, protože je to naprostá mimóza, ani ryba ani rak. A BTW vyhrál Ray Stevenson, ale jen proto, že Rock je na pohled větší sympaťák;) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Austrálčania Jai Courtney (Charlie) a Josh Helman (Jeb) mali veľký problém s americkým prízvukom. Niekoľko scén bolo zrušených a mnohé vynechané. (zajo91)

Související novinky

Jack Reacher míří do televize

Jack Reacher míří do televize

16.11.2018

6 let od uvedení prvního snímku Jack Reacher: Poslední výstřel přišel autor knižních předloh Lee Child s poněkud překvapivým obratem. Tom Cruise (Mission: Impossible – Fallout) je prý moc malý na to,… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Jack Reacher přijde o režiséra

Jack Reacher přijde o režiséra

18.09.2014

Tomu Cruiseovi je 52 let, stále se ale vrhá z jednoho akčňáku do druhého. Loni to bylo Nevědomí, letos Na hraně zítřka a příští rok nás čeká Mission Impossible 5. Na horizontu je pak i dvojka Top… (více)

Reklama

Reklama