Reklama

Reklama

Dej mi domov

  • USA Gimme Shelter
Trailer

VOD (1)

Šestnáctiletá Apple neměla lehký život. Její matka je drogově závislá prostitutka, která nutí svou dceru, aby byla stejná jako ona. Dívka má ale silného a nezdolného ducha a je odhodlána vzepřít se svému osudu. Uteče od matky a vydá se hledat svého otce. Zjišťuje, že jím je Tom Fitzpatrick, který pracuje na Wall Street. Drzou, špinavou a hladovou Apple pozve rodina ke svému stolu a snaží se k ní najít vztah. Když ale vyjde najevo, že je těhotná, vysvětlí jí otec, že bude lépe, když půjde na potrat, protože není schopna se o dítě postarat. Tomova žena ji odvede na kliniku, ale Apple se v poslední chvíli rozmyslí, uteče a od této chvíle žije na ulici. Po čase se dostane do střetu s pasákem, který z ní chce udělat prostitutku. Po hádce s ním skočí do jeho auta, ujede a nabourá. Probere se v nemocnici, kde u jejího lůžka sedí kněz, otec McCarthy, který ji odveze do útulku pro těhotné nezletilé dívky. Nachází tam neuvěřitelnou sílu a soudržnost. Díky tomu i odhodlání udělat tlustou čáru za minulostí a začít nový život plný naděje pro ni i její dítě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (14)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Americké, teen, problémové, existenční, rodinné, drsné, pro našince neuvěřitelné, dle skutečnosti. Zajímavé sociální drama o americké teen - holce z ulice, která žije s drogově závislou matkou. Ústřední linie o tom, jak lze najít domov i s cizími lidmi a o tom, že život může být i hezký, když se chce a "spolupracuje" se mi líbil. Nějak mi tam ale neseděl fotřík z Wall Streetu, a kdyby nebyla hlavní hrdinka tak umanutá tak nebylo co řešit. A tím se dostáváme k dalšímu - nesnáším tyhle uražený a věčně napučený děcka. Vanessa podle mě moc hrát neumí, i ty slzy mi nepřišly dost pravý, ale první půlku filmu vypadala teda dost odpudivě. Všechna čest paní Kathy. ..nám se to kecá, ale být na jejich místě, tak se.. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kvalitná sociálna dráma, ktorá mi svojou atmosférou dosť pripomínala Short Term 12, avšak v tomto prípade to nebolo až na takej úrovni. Napriek tomu treba uznať, že ponúkaný námet využili viacmenej výborne, teda až na pár podivných reakcií v správaní niektorých postáv. Ale aj vďaka tomu ten štýl priniesol takú vypätú atmosféru ako si to tento film naozaj žiadal. Čo sa týka dejovej línie, možno by sa tam žiadalo aj trochu retrospektívy a spomienok, hoci tie Apple odkrývala postupne pri rozhovoroch (alebo kričaní) s inými ľuďmi. Tá jej matka bola snáď najodpornejšia postava akú som za posledné týždne vo filme zazrel, no Rosario Dawson sa s tou rolou popasovala statočne. Hodnotenie je niekde tak na hranie 3 a 4 hviezdičiek, ale keďže Vanessa Anne Hudgens sa konečne predviedla aj v nejakej poriadnej dramatickej úlohe, tak to zaokrúhlim hore k 4*. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Když jste problémová, nekomunikativní, zneužívaná, po pěstounech vláčená a s nenáviděnou fetující matkou žijící těhotná (!) 16tiletá teenagerka, holt to nemáte lehké. Tedy dokud se nedostanete do vstřícného útulku pro mladistvé nastávající prvorodičky, kde konečně zapadnete mezi své a narozené miminko vás zcela promění. Jímavý příběh sice obrušuje hrany ve prospěch "bravíčkovsky" nesložitého nahlížení světa, za hranu moralizujícího kýče ale často nepadá, a přestože Vanessa Hudgens svou roli zvládá horkotěžko, šťastný konec jí nelze nepřát. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘESTAŇ TANČIT SE SVÝMI DÉMONY! NAUČ SE SPOLUPRACOVAT...“ /// Apple má dojem, že nastal čas, aby se postavila na vlastní nohy. Kupodivu to neznamená, že by chtěla začít šlapat na vlastní pěst a odměnu si vybírat ve fetu. Prostě … no, nejdřív bude stačit sprcha… Ten příběh je skutečnej. Odpovídá tomu i chování mladý Apple, který se člověku, žijícímu spokojeným maloměšťáckým životem nebude líbit, páč mu nebude rozumět. Tyhle filmy mají dva konce. Buď z vás vyždímaj poslední zbytek slanýho roztoku nad šťastným koncem, nebo nad tím špatným. A tak příběh vypráví o mámě, která vede svůj monolog o oběti, kterou ve špíně a humusu přinášela. A o Apple, a jejím zasraným životě plným sociálních pracovníků. Všechno je logický, všemu rozumím, ale filmově sleduju ,,JEN“ normální nenormální osud, kterej zapůsobí na všechny s hlubokým sociálním cítěním (tady se přiznám, mám v něm trochu mezery) a na ty, co se nechávaj rádi dojmout (jakýmkoliv způsobem). Ženský budou nadšený, páč dojde k zachování ženský důstojnosti a ti ostatní zas voceněj, že i život někdy může hrát fér. Jako jo, dobrý, ale když jsem (kdysi) dal Claireece „Precious" Jones ,,jen“ 3*, tak tady nemám důvod… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Dokážu vocenit, když se Rosario Dawson chová jako pěkná svině. 3.) Thx za titule ,,nipandelm“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma, v ktorej si zahrala Rosario Dawson tú najodpornejšiu bytosť pod slnkom - nafetovanú opileckú matku, ktorej išlo len o to, aby dostávala sociálne dávky na dieťa. Určite je to jej najvýraznejšia záporná postava, a hrala ju tak dobre, až z toho išiel mráz po chrbte. To ostatné vo filme ale zaostáva. Neviem do akej miery film zohľadňuje skutočnú udalosť, pokiaľ však aspoň z polovice, tak je jasné, že ide o veľmi silný príbeh, ktorý by určite nechcel prežiť nikto z nás. Nevadil mi ani cukríkový koniec, narozdiel od iných užívateľov mi neprišiel až tak nereálny. Prečo by raz za čas na tomto svete nemohlo pre niekoho niečo dopadnúť dobre? Čo mi vadilo viac bolo to, ako tento cukríkový záver podala réžia divákovi - s veľkou dávkou nátlakovosti s cieľom čo najviac emotívne vplývať na diváka. Žiaľ bolo to kontraproduktívne, pričom sa práve preto z toho na poslednú chvíľu stratilo to kúzlo prirodzenosti, s ktorou snímok po celý čas šikovne narábal. No a B. Fraser tak to bola kapitola sama o sebe. Asi jeho najhoršia rola (našťastie len vedľajšia), strašná päsť na oko, nepomohli mu ani tie jeho ulízané vlasy. Rozhodne to chcelo niekoho iného. Záver filmu teda mnohé pokazil, preto len lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • "Musela jsem žít v útulku pro těhotné ženy bez domova asi dva týdny předtím, než jsme začali natáčet, abych si zažila to, co ony. Byl to trochu šok. Je to svět, kde jsem nikdy neměla šanci žít, reálně se na to dívat, natož být součástí," prohlásila Vanessa Hudgens (Agnes) v rozhovoru pro Harpers Bazaar. (ČSFD)
  • Vanessa Hudgens (Agnes) musela kvůli hlavní roli přibrat a ostříhat vlasy úplně na krátko. Protože ve filmu hraje zanedbanou dívku, která se o svůj vzhled moc nestará, nešla Vanessa do salonu a vlasy si ustřihla sama. "Prostě jsem vzala do ruky nůžky a začala stříhat pramen po prameni. Pak přišel můj manažer, sebral mi nůžky, podíval se na moje vlasy a dostříhal to." (ČSFD)
  • Film je inspirován skutečným příběhem dívky Kathy DiFiore. (ČSFD)

Reklama

Reklama